Hokej

Jsem večer nemohl spát, tak jsem přemýšlel o hokeji a napadlo mne, jak je možné, že nějaký Suchánek píská NHL a nám tady extraligu pískají takové parodie na rozhodčí. Kde se ten Suchánek vzal?
Tady je odpověď.

Poslechl jsem si rozhovor s Blímou v Mistrech světa.
Pár pointů:
* v podstatě potvrdil, že chce co největší roli v týmu a vytížení (heh, a taky největší tlak)
* doma samozřejmě konflikty, rodina jeho přítelkyně všichni fans našeho klubu, prý to nebude mít doma jednoduchý
* chodil na Slávii na fotbal, takže čekáme kdo z buzmenů mu to začne omlacovat o hlavu.
* na MS odpovídal vyhýbavě, v podstatě že ho mrzelo to posazení, že to nečekal a že už si to vyříkal s RR a nechce se k tomu vracet
* A že má teď vysoký "staks" u holek, protože si umí uvařit a vyprat.
Mně z toho teda vyznělo, že kovanej Sparťan Matysek si vybral Spartu před námi a že na něj není místo je pro něj úplně nová informace. Těší se na nejlepší diváky na světě a je už teď sparťan jako prase. 🙂
Celkově onanie a reklama na bezchybnou Spartu. Vyloženě Sparta podcast.

Naposledy upraveno:
Mně z toho teda vyznělo, že kovanej Sparťan Matysek si vybral Spartu před námi a že na něj není místo je pro něj úplně nová informace. Těší se na nejlepší diváky na světě a je už teď sparťan jako prase. 🙂
Působilo to na mě úplně stejně.

Okénko do mládeže je tu. Po již oznámeném útočníkovi Dominiku Drábkovi - Penticton/WHL nás opouští další hráč a nabírá směr za moře. Vábení neodolal brankař David Veřmiřovský - Sault Ste. Marie/OHL. A dost možná to nebude poslední odchod. Tak ať se daří!

Toliko k tomu, ze kazdymu muze bejt jedno, kde kdo hraje hokej......

Je to tak, proto nechápu, jak mu může někdo přát, možná jsem jediný, ale v osobním životě ať je spokojený a zdraví, ale na ledě mu nepřeji, klidně ať na něho pražáci pískají, ať hraje jako na MS....

Skoda, ze tam nezaznelo to hlavni a jak to cele bylo.

A to by mě i zajímalo 😀
Tak to všichni přece víme, váhal, váhal až prováhal... Přece si nebude sypat popel na hlavu... Tenhle jeho nový příběh je pro jeho nového chlebodárce

Svůj původní příběh jsem šťastný že jsem v Dynamu musel smazat a vysypat koš. A tak pěkně o nás psal...

Já každopádně Blímovi jeho situaci vůbec nezávidím. Přišel do nového týmu a stal se hned jasně nejlépe placeným hráčem. Asi si umíme odpovědět na otázku jak příjemné přijetí mu to zajistí v kabině například od Chlapíka, Špačka, Řepíka nebo Hyky. Do toho bude brán jako "ten Pardubák" a jestli hned od začátku ZČ nebude doručovat a nebude se dařit celé Spartě, tak se dostane pod pořádný tlak i od fanoušků a médií. A jestli v minulosti Matěj v něčem neexceloval, tak je to hra pod tlakem. A toho si na Spartě užije rozhodně víc, než by se mu líbilo. Jsem hodně zvědav, jak tenhle příběh dopadne.

Naposledy upraveno:
No, ani jsem to nedoposlouchal.
Ve chvíli, kdy se začlo hromadně pohoňkávat nad tím, že si hrdej Sparťan Matýsek ve 26 letech umí uvařit špagety a vyprat trenky jsem to utnul.
Skoro by stálo za to, kdyby kluci z hockey inside třeba trochu zareagovali 🙂.

Já tyhle výroky moc nechápu. Přijdu do nového klubu a přestože jsem chtěl jinam, tak začnu vykládat, jak mám to velký srdce nového klubu. Akorát proti sobě popudí mraky lidí.
Nepochopím, proč prostě neřekne, že se bavil s mateřským klubem, ale že tam není taková pozice, kterou chtěl a tak se rozhodl jít jinam. To je logická věc, kterou by akceptovali jak pardubický fans, tak sparťanský.
Nevím, jestli je to o inteligenci nebo něčem jiném, ale jako příklad bych dal poslední dva odchody od nás. Zatímco Kousy odešel s grácií a lidi ho tady budou mít pořád rádi, tak Radil odešel tak jak odešel a vřelého přijetí se mu tady již těžko dostane.
Tuhle ublíženost těžko chápu.

Nějak mi nepřijde, že by o PCE mluvil špatně či byl uražený. Matěj tak dlouho váhal, až mu nic jiného, než Sparta nezbylo. Pokud je tam nejlépe placený hráč a má být tváří klubu, tak je v pořádku, že dostal naloženo a tlak bude. Uvidíme, jak se s tím vypořádá.

Já tyhle výroky moc nechápu. Přijdu do nového klubu a přestože jsem chtěl jinam, tak začnu vykládat, jak mám to velký srdce nového klubu. Akorát proti sobě popudí mraky lidí.
Nepochopím, proč prostě neřekne, že se bavil s mateřským klubem, ale že tam není taková pozice, kterou chtěl a tak se rozhodl jít jinam. To je logická věc, kterou by akceptovali jak pardubický fans, tak sparťanský.
Nevím, jestli je to o inteligenci nebo něčem jiném, ale jako příklad bych dal poslední dva odchody od nás. Zatímco Kousy odešel s grácií a lidi ho tady budou mít pořád rádi, tak Radil odešel tak jak odešel a vřelého přijetí se mu tady již těžko dostane.
Souhlasím. Určitě to jde, viz. ten Kousy. Třeba jsem mimo, někdo mě opraví, ale vůbec bych se nedivil, kdyby v rámci podpisového "bonusu" si nový zaměstnavatel typu "hrdé, nezastavitelné" Sparty vymohl, že při představení prostě řekneš, že jsi vždycky pokukoval po S na dresu, že Prahu miluješ, že nabídka od S byla jasně nejlepší, tudíž nebylo co řešit.
Těch případů, že by nový hráč pronesl, že je nasraný, že skončil v tom a tom klubu, ale že je dřevák, tak musí být rád, že vůbec nabídku dostal, asi moc nebude. Jestli vůbec.
Vezměte si třeba Davida Tomáška. Též o nás hovoří pozitivně. Jak se to asi čte, poslouchá Sparťanům?
Kdyby Matěj řekl, že chtěl mermomocí zůstat v NHL, ale kloudnou nabídku nedostal a doma už na něj v týmu s rolí nebylo místo a on je pořád ambiciózní hráč, který potřebuje body, tak hold musel vzít nabídku ze Sparty, jak by to nesli tamní fanoušci. Dostal by čoud, ještě než by nastoupil. Matěj je chytrý kluk, věřím, doufám, že nějaké excesy ve vzájemných zápasech nebudou... Ví, že si u nás bude chtít ještě zahrát :)

Ono je to o komunikační strategii klubu, která s drtivým nástupem sociálních sítí získala na emocionální intenzitě. Sparta buduje brand velkoklubu a prostě nemůže oficiálně připustit, že na českým trhu byla druhou volbou. Navíc se vzájemnou rivalitou, která mezi kluby, fans, majiteli panuje. Kdy na obou stranách čekaji nějaký předem naježený skupiny fans, kteří doslova čekají na jakýkoli slovo, který může vyznít různě. A hráč, kterýho podepisujou na čtyři roky za randál, tuhle linii taky musí nějak držet. I když je tam riziko, že se to může vrátit jako bumerang. Já podcast neviděl, ani neuvidím, protože mě nezajímá, takže nemůžu soudit. Četl jsem s ním rozhovor na idnesu(?) a tam mi přišlo, že to MB zvládl dobře. Projev někde v podcastu může být zabarvenej trochu jinak.

Tohle držela Sparta, co pamatuju. Už někdy za Charouze bez mrknutí oka popřeli jednání s hráčem, kterej se nakonec rozhodl jít jinam. Prostě se veřejně nepřipouštělo, že něco nevyšlo.

Kousal x Radil. Ty situace byly přece jen trochu jiný. Kousal odešel s 🏆 nad hlavou a s dohranou smlouvou. Radil se ukončoval předčasně s hořkým koncem. To ego zraní víc. Nehájím, konstatuju. Ale nebudeme se tvářit, že chlapi nemají ego a míru ješitnosti...

tak on Hyka a Špaček taky byli od mala fanoušci Sparty a bylo pro ně snem za ně hrát... Tak to je možná podmínka přijetí, navykládat jednodušším fanouškům, jak je to srdcový klub úplně všech.

Anebo management potřebuje nějak si obhájit pozici, že nebere "žoldáky", ale srdcaře, kteří pro klub udělají kde co.

Vždy platí: koho chleba jíš, toho píseň zpívej. Ale zároveň se nic nemá přehánět. Hokejisti a sportovci obecně nejsou atomoví fyzici, i když výjimky potvrzující pravidlo se občas náhodně vyskytnou, Ale opravdu velmi zřídka a sporadicky. A je to zejména o mediální komunikaci. U Sparty je známa jejich vychloubačnost, že s tím a s tím byla v kontaktu již několik let nazpět a čekalo se celou dobu na příležitost. Přitom všichni alespoň trochu znalí vědí, že jde o bohapustou lež. A stejné je to i na straně hráčů, když se chce někdo vysloveně vlísat, tak to obvykle špatně dopadne.

Ono je to o komunikační strategii klubu, která s drtivým nástupem sociálních sítí získala na emocionální intenzitě. Sparta buduje brand velkoklubu a prostě nemůže oficiálně připustit, že na českým trhu byla druhou volbou. Navíc se vzájemnou rivalitou, která mezi kluby, fans, majiteli panuje. Kdy na obou stranách čekaji nějaký předem naježený skupiny fans, kteří doslova čekají na jakýkoli slovo, který může vyznít různě. A hráč, kterýho podepisujou na čtyři roky za randál, tuhle linii taky musí nějak držet. I když je tam riziko, že se to může vrátit jako bumerang. Já podcast neviděl, ani neuvidím, protože mě nezajímá, takže nemůžu soudit. Četl jsem s ním rozhovor na idnesu(?) a tam mi přišlo, že to MB zvládl dobře. Projev někde v podcastu může být zabarvenej trochu jinak.

Tohle držela Sparta, co pamatuju. Už někdy za Charouze bez mrknutí oka popřeli jednání s hráčem, kterej se nakonec rozhodl jít jinam. Prostě se veřejně nepřipouštělo, že něco nevyšlo.

Kousal x Radil. Ty situace byly přece jen trochu jiný. Kousal odešel s 🏆 nad hlavou a s dohranou smlouvou. Radil se ukončoval předčasně s hořkým koncem. To ego zraní víc. Nehájím, konstatuju. Ale nebudeme se tvářit, že chlapi nemají ego a míru ješitnosti...
A pak je Sparta schopná dokonce někomu vnutit názor, jak jsme jí za každou cenu chtěli přeplatit hráče, viz Irving..

Uf, ještě že jsme ho nechtěli, máme teď na jeho post minimálně 3-4 lepší beky. 🙂

Sparta nějakou hvězdičku přivést musela. Tak Divoch sliboval a Pražák otevřel měšec dokořán. A hráč s agentem to samozřejmě věděli, takže si diktovali. A když nevyšla NHL, kde nabízeli jen dvoucestnou smlouvu, tak hráč kývnul...
Tohle všechno se obecně ví a vědí to i ti parťáci a správní kluci ve sparťanský kabině. Stejně jako to vědí buzmenfans... A až přijde na hráče, popřípadě celej tým nějaká deka, kdopak asi bude první na ráně...

No ono tím pádem jenom to porovnání kádrů už o něčem mluví.
Tam dostane klíčovou roli, přesilovky apod, u nás by to byla v tuhle chvíli třeba jen třetí lajna a jenom oslabení.
Prostě v těch prvních dvou pětkach u nás je našlapano a víceméně kluci co táhnou repre a místo by pravděpodobně tam ani neměl to jen ukazuje jaká kvalita u nás bude hrát...

Zpět
Obnovit stránku Nahoře Dno