Přátelé, pojďme, můžeme-li, na chvíli, když je teď na pár dní pauza od ELH, nahodit nové téma: Gólové sirény a songy.
Jakou byste v nové aréně nejradši slyšeli kombinaci goal hornu - goal songu?
Nechat
současný (= NY Rangers), nebo změnit?
Když
goal horn, tak skutečný, jako to je ve většině arén NHL, nebo by třeba stačila reprodukce (NY Rangers, Boston, Utah)?
Jaký tón, témbr a hlasitost byste si představovali?
A jaký song?
Za mě: já bych určitě rád uvítal nějakou změnu. Vypůjčený gh/gs od Rangers je fajn, ale chtělo by to něco nového. A hlavně něco originálního.
A když goal horn, tak žádnou pouštěnou nahrávku, ale pořádnou, opravdovou sirénu, nejlépe sestavu více sirén jako má třeba
Vancouver, s bubínky ničící hlasitostí, pronikavým zvukem a hodně drsným témbrem co pořádně zatřese bránicí, domácí tým a fandy pořádně nakopne, a hostující hráče a kotel hostů bude neskutečně vysírat!

Dobrý témbr dle mě mají třeba sirény
Flyers,
Capitals,
Red Wings,
Blue Jackets. Hodně specifický tón, a věřím že pro hostující tým a hlavně fans musí být
neskutečně otravný

, mají
Edmonton Oilers.
Co bych určitě nechtěl, je aby to byl ten "
bostonský" (nahrávka Kahlenberg KM-135). Je to moc profláklý, v jen u nás v Extralize ho používá Kometa, Mechov

, Třinec a Vítkovice ...
Co se songu týče, napadá vás něco co by bylo dost živý, dobře známý, a mělo nějakou spojitost s naším městem a jeho historií, a hodilo se to k hokeji?
Pro příměr, hodně se mi líbí třeba řešení u
Seattle Kraken - lodní síréna (Seattle je přístavní město), k tomu hodně energický refrén songu Lithium od Nirvany, což k Seattlu skvěle pasuje, protože Nirvana a hudební žánr Grunge pochází právě odtamtud (proto se mu taky původně říkalo Seattle Sound).
Bohužel, naše lokální grunge kapela, Vypsaná fiXa, úplně nemá zrovna nějakou bombu co by se na tohle úplně hodila, nebo mě aspoň nic od nich nenapadá. Ale když je Márdi ten ambasador Dynama, tak by mohl třeba něco vymyslet

....