Hokej

Nechceme brankáře? 😄

xG velmi vysoké, ale PSxG velmi nízké toho střelce, střílí na negolmana. Pastrňák bude mít hodnotu chycených gólů nad očekávání velmi vysokou ( tipoval bych 0.9 - 1, 10 z 10 střel by se promnenilo), zajímalo by mě, jestli to započítají gólmanovi nebo Pastrnakovi do statistik.

Vím, že tu někteří volali, že jaká je škoda, že nehrajeme LM. Tak se ptám, jestli bychom měli za současného stavu lepší sestavu než posledně Kometa a dneska Sparta? I když koukám, třeba Klepiše si asi šetří na jindy nebo není Nedvědův oblíbenec. Co čekat od zítřejší Komety netuším, snad jen, že dají volno Pokornému, nerad lítá a taky si potřebuje orazit.

A kdyby hrál Špaček tady, taky by jsi to napsal? Já bych ho u nás bral všema deseti, přesně takovej hráč nám chybí...
Jednak to byl spíš fór na odlehčení a pokud je pravda, co tu o něm někteří napsali, tak bych to napsal asi i kdyby byl u nás. Nedávno tu někdo psal, že takový hokejista nám asi chybí, ale takový člověk do kabiny určitě ne. S ohledem na jeho dosavadní průběh kariéry nemám moc důvodů o tom pochybovat.

Jednak to byl spíš fór na odlehčení a pokud je pravda, co tu o něm někteří napsali, tak bych to napsal asi i kdyby byl u nás. Nedávno tu někdo psal, že takový hokejista nám asi chybí, ale takový člověk do kabiny určitě ne. S ohledem na jeho dosavadní průběh kariéry nemám moc důvodů o tom pochybovat.
stačí si pustit jeho vítěznej gól a jeho rekci po gólu v nedelnim zápase. Tu budu mít radši ty "srážeče", co tu máme teď, který tím týmem a každým zápasem žijou. Tuhle navoněnou frflenu fakt ne.

Já bych pesimisty uklidnil - marodka se vyřeší jednoduše - už máme pekaře připraven je řezník, cukrář, kuchař:pivko:
Jako že každej, kdo bude simulovat se zlomenou haksnou půjde do salámu? To je taková motivace à la Ládík Hojer.

Jen ten cukrář mi tam nesedí. Nějaký chlazený mozečky se šlehačkou? Tak u nás by to šlo, ale ty kurvy ze severu, ty by byly bez dezertu...

to je jak sestava Faerskych ostrovu ve fotbale..a na naši repre to stačilo :D
Jsem si říkal, Mechov se viděl, jak bude týden v hlavních titulcích sportovních rubrik a třeba na to jejich marketing urve nějakou zoufalou kafku a ejhle, kluci od ryb jim do toho hoděj vidle a agendu nastoluje nějakej Hašek.

Přátelé, pojďme, můžeme-li, na chvíli, když je teď na pár dní pauza od ELH, nahodit nové téma: Gólové sirény a songy.

Jakou byste v nové aréně nejradši slyšeli kombinaci goal hornu - goal songu?
Nechat současný (= NY Rangers), nebo změnit?
Když goal horn, tak skutečný, jako to je ve většině arén NHL, nebo by třeba stačila reprodukce (NY Rangers, Boston, Utah)?
Jaký tón, témbr a hlasitost byste si představovali?
A jaký song?

Za mě: já bych určitě rád uvítal nějakou změnu. Vypůjčený gh/gs od Rangers je fajn, ale chtělo by to něco nového. A hlavně něco originálního.
A když goal horn, tak žádnou pouštěnou nahrávku, ale pořádnou, opravdovou sirénu, nejlépe sestavu více sirén jako má třeba Vancouver, s bubínky ničící hlasitostí, pronikavým zvukem a hodně drsným témbrem co pořádně zatřese bránicí, domácí tým a fandy pořádně nakopne, a hostující hráče a kotel hostů bude neskutečně vysírat! 😈 🤣
Dobrý témbr dle mě mají třeba sirény Flyers, Capitals, Red Wings, Blue Jackets. Hodně specifický tón, a věřím že pro hostující tým a hlavně fans musí být neskutečně otravný 🤣, mají Edmonton Oilers.

Co bych určitě nechtěl, je aby to byl ten "bostonský" (nahrávka Kahlenberg KM-135). Je to moc profláklý, v jen u nás v Extralize ho používá Kometa, Mechov 🤮, Třinec a Vítkovice ...

Co se songu týče, napadá vás něco co by bylo dost živý, dobře známý, a mělo nějakou spojitost s naším městem a jeho historií, a hodilo se to k hokeji?

Pro příměr, hodně se mi líbí třeba řešení u Seattle Kraken - lodní síréna (Seattle je přístavní město), k tomu hodně energický refrén songu Lithium od Nirvany, což k Seattlu skvěle pasuje, protože Nirvana a hudební žánr Grunge pochází právě odtamtud (proto se mu taky původně říkalo Seattle Sound).

Bohužel, naše lokální grunge kapela, Vypsaná fiXa, úplně nemá zrovna nějakou bombu co by se na tohle úplně hodila, nebo mě aspoň nic od nich nenapadá. Ale když je Márdi ten ambasador Dynama, tak by mohl třeba něco vymyslet 🤔....

Naposledy upraveno:
Přátelé, pojďme, můžeme-li, na chvíli, když je teď na pár dní pauza od ELH, nahodit nové téma: Gólové sirény a songy.

Když goal horn, tak skutečný, jako to je ve většině arén NHL, nebo by třeba stačila reprodukce (NY Rangers, Boston, Utah)?
A jaký song?

Za mě: já bych určitě rád uvítal nějakou změnu. Vypůjčený gh/gs od Rangers je fajn, ale chtělo by to něco nového. A hlavně něco originálního.
A když goal horn, tak žádnou pouštěnou nahrávku, ale pořádnou, opravdovou sirénu, nejlépe sestavu více sirén jako má třeba Vancouver, s bubínky ničící hlasitostí, pronikavým zvukem a hodně drsným témbrem co pořádně zatřese bránicí, domácí tým a fandy pořádně nakopne, a hostující hráče a kotel hostů bude neskutečně vysírat! 😈 🤣
Dobrý témbr dle mě mají třeba sirény Flyers, Capitals, Red Wings, Blue Jackets. Hodně specifický tón, a věřím že pro hostující tým a hlavně fans musí být neskutečně otravný 🤣, mají Edmonton Oilers.

Co bych určitě nechtěl, je aby to byl ten "bostonský" (nahrávka Kahlenberg KM-135). Je to moc profláklý, v jen u nás v Extralize ho používá Kometa, Mechov 🤮, Třinec a Vítkovice ...

Co se songu týče, napadá vás něco co by bylo dost živý, dobře známý, a mělo nějakou spojitost s naším městem a jeho historií, a hodilo se to k hokeji?

Pro příměr, hodně se mi líbí třeba řešení u Seattle Kraken - lodní síréna (Seattle je přístavní město), k tomu hodně energický refrén songu Lithium od Nirvany, což k Seattlu skvěle pasuje, protože Nirvana a hudební žánr Grunge pochází právě odtamtud (proto se mu taky původně říkalo Seattle Sound).

Bohužel, naše lokální grunge kapela, Vypsaná fiXa, úplně nemá zrovna nějakou bombu co by se na tohle úplně hodila, nebo mě aspoň nic od nich nenapadá. Ale když je Márdi ten ambasador Dynama, tak by mohl třeba něco vymyslet 🤔....
Hele, strašně těžké. Každý má jiný hudební vkus.

Kdyby šlo třeba o Třinec, tam by byla jednoduchá volba.

Ale pro nás? Těžké, velmi těžké.. 🙂

Tady třeba zpívají "tisíc koní", zmiňují Ing. Jana Kašpara.. 🙂

Naposledy upraveno:

A jaký song?

Tohle nám doporučuje Radek Duda 😉

Juniori jakz takz Dorost a 9.tridy na chvostu.. myslim ,ze by si treneri a hraci tam meli sahnout do svedomi ...

Ten článek o produktivitě v extralize je super. Jenže dopadne tak, že po něm pes neštěkne a disciplinárka místo toho, aby trestala fauly a tlačila na rozhodčí, aby pískali všechno, co vidí, tak radši začne ve velkém postihovat filmování. Takže klasika, začneme z druhého konce úplně nesmyslně. Kdyby se pískalo tak, jak se píská ve světě, nedej bože v NHL, tak nikdo filmovat nebude, protože k tomu většina hráčů nebude mít důvod a Hudáček příležitost. Ono se dost blbě filmuje faul když na tebe nikdo pořád nehrabe prackama a hokejkou, přípdaně ideálně kolem tebe nikdo na metr není. Jenže toho se tady nedočkáme, dokud to povede banda podvraťáků.

Juniori jakz takz Dorost a 9.tridy na chvostu.. myslim ,ze by si treneri a hraci tam meli sahnout do svedomi ...
Tak nemůžeš vyhrát všechno :) Být nejlepší z průměru to se cení :)

Ten článek o produktivitě v extralize je super. Jenže dopadne tak, že po něm pes neštěkne a disciplinárka místo toho, aby trestala fauly a tlačila na rozhodčí, aby pískali všechno, co vidí, tak radši začne ve velkém postihovat filmování. Takže klasika, začneme z druhého konce úplně nesmyslně. Kdyby se pískalo tak, jak se píská ve světě, nedej bože v NHL, tak nikdo filmovat nebude, protože k tomu většina hráčů nebude mít důvod a Hudáček příležitost. Ono se dost blbě filmuje faul když na tebe nikdo pořád nehrabe prackama a hokejkou, přípdaně ideálně kolem tebe nikdo na metr není. Jenže toho se tady nedočkáme, dokud to povede banda podvraťáků.
Disciplinárka s tím má pramálo společného. Na rozhodčí musí tlačit vedení APK potažmo svaz. Jenže a zároveň už dneska píská pomalu každý, kdo má všechny končetiny a není úplně mdlého rozumu. Tady svaz se svou akademií asi zaspal, jelikož ta není schopna produkovat pořádné rozhodčí v dostatečném počtu.
Ale ono to v Evropě není nikde moc lepší, ani v tom Švajcu, kde by člověk očekával opravdovou kvalitu. A mnohde je to i horší. Konkrétně na Slovensku a občas i v ICEHL. A na severu zase nemají v mentalitě stěžovat si na rozhodčí, jejich posuzování automaticky akceptují. Jsem zvědav, jak to bude na olympiádě, ale myslím si, že většinu zápasů odřídí rozhodčí z NHL.

Disciplinárka s tím má pramálo společného. Na rozhodčí musí tlačit vedení APK potažmo svaz. Jenže a zároveň už dneska píská pomalu každý, kdo má všechny končetiny a není úplně mdlého rozumu. Tady svaz se svou akademií asi zaspal, jelikož ta není schopna produkovat pořádné rozhodčí v dostatečném počtu.
Ale ono to v Evropě není nikde moc lepší, ani v tom Švajcu, kde by člověk očekával opravdovou kvalitu. A mnohde je to i horší. Konkrétně na Slovensku a občas i v ICEHL. A na severu zase nemají v mentalitě stěžovat si na rozhodčí, jejich posuzování automaticky akceptují. Jsem zvědav, jak to bude na olympiádě, ale myslím si, že většinu zápasů odřídí rozhodčí z NHL.
No tak si ti odborníci ve vedení svazu musí vytáhnout hlavy z prdelí a začít s tím něco dělat. Ale půjde to těžko. Někteří mají tu hlavu dokonce stále v prdeli pana Krále a nejde vyndat....

Nedávno někde říkal Duda,že je potřeba jít hokejovou cestou...že byl na šestnáctky Vítkovic a že v pěti lidech na obranné modré,že tam tak hrajou všechny kategorie a konkrétně u nich,je na tohle tlak,ať hrajou od kluků stejný systém,co budou hrát u dospělých..že je potřeba s tím něco dělat,že se u nás ten hokej ubírá úplně opačným směrem od hokejovosti...měl pravdu chlapec...

Nedávno někde říkal Duda,že je potřeba jít hokejovou cestou...že byl na šestnáctky Vítkovic a že v pěti lidech na obranné modré,že tam tak hrajou všechny kategorie a konkrétně u nich,je na tohle tlak,ať hrajou od kluků stejný systém,co budou hrát u dospělých..že je potřeba s tím něco dělat,že se u nás ten hokej ubírá úplně opačným směrem od hokejovosti...měl pravdu chlapec...
To říkám už dlouho. Ty vole už děti cca 12 let hrají na výsledek. Vždyť je to směšný. A pak z nich nikdo neumí s pukem.

To říkám už dlouho. Ty vole už děti cca 12 let hrají na výsledek. Vždyť je to směšný. A pak z nich nikdo neumí s pukem.
Jo, máš naprostou pravdu. Je to tristní. Problm je v tom, že pokud máš v nějakém týmu osvíceného trenéra, který tohle ví a nechává ty děcka hrát, tak pak musí být super diplomat a vysvětlit jak těm svým svěřencům, tak hlavně některým rodičům, že i když hrajou celkem pěkně, že prohrajou. No a navíc osvícených trenérů je bohužel jak šafránu. Přidám jeden pěkný příklad z nedávné doby. Syn byl s týmem na předsezónním přátelském turnaji mladších žáků ve Varnsdorfu (jo, jeli jsme až tam). Jedním ze soupeřů (byli tam i sousedi z Německa, takže prestižní turnaj s mezinárodním obsazením ;) ) byla Dukla Litoměřice. Nevím, jak se jmenoval jejich trenér, mladej chlapík, kolem třiceti bych řekl. Tvl., co ten tam předváděl, každou třetinu minimálně dvě velmi vzrušené pětiminutové debaty s rozhodčími, co byl a co nebyl faul, ofsajd nebo icing) Dokonce tam posílal hráče bourat naše kluky, no magor na entou. Rodiče byli též trochu podráždění. No a pak netuše, kdo stojí za mnou ve frontě na kafe, jsem suše kamarádovi konstatoval, že mi je těch děcek z Litoměřic líto, mít za trenéra takovýho trotla. Použil jsem přesně toto slovo. Nic sprostšího. No, za mnou stála ve frontě ovšem asi nějaká maminka z Litoměřic a pustila se do mně, co melu, že měl pravdu a podobně. Já na ní koukal jak blázen a když konečně zmlkla, tak jsem jen řekl, že se omlouvám, ale že si myslím, že není úplně dobře, když před takhle malými dětmi trenér předvádí to, co předvádí a jestli si myslí, že pětiminutové řvaní na rozhodčí kvůli špatně písknutému icingu je v pořádku?
Ještě podotknu, že tohle si ten blb dovolil jen ta ty skoro děti, které tam pískali. Když jiné zápasy pískali starý chlapi, tak byl zticha, hrdina. No, nám v posledním zápase s těmi Němci pískali zase ta děcka a tentokrát předváděli opravdu těžké záseky, jako třeba dodatečné vyloučení faulujícího hráče až v dalším přerušení hry, když předtím, v okamžiku faulu pískli, řekli že se nic nestalo a hrálo se dál. :) A takových perel tam bylo víc. Stav obou půlek zápasu (hrálo se turnajově 2x20) byl vyrovnaný, jedna skončila 2:1 druhá 1:1 a přesto nikdo z rodičů ani na jedné straně nic neřekl. Spíš jsme se po sobě při některých těch rozhodnutích překvapeně a pobaveně po sobě podívali a jelo se dál.

Naposledy upraveno:
Zpět
Obnovit stránku Nahoře Dno