Hokej

Nechci ti brát tvůj optimismus. Ale. T-Mobile Arena v Brně se staví tři roky a nabrala půlroční skluz. A to přípravné práce na samotném staveništi zabraly další rok. A je poloviční. K naší aréně si přidej i doplňující stavby (nejméně hotel). Já v ten optimistický předpoklad 2030 opravdu nevěřím. Nejsem stavař, ale hrubá stavba na tom bude ta nejjednodušší část. A skluz to nabere opravdu nabere. To už tak je, i když se s tím moc neoperuje. I při vynikajícím inženýringu včetně plánování stavby, jejímu dozorování a přejímky prací. O hladkém financování pak nemluvím vůbec. Včetně víceprací, a ty budou.
Já nevím, jak je pan majitel daleko s projektovou dokumentací a stavebním řízením? Stavět to patrně bude jeho firma s někým v konsorciu. Enteria se patrně na první dobrou nabízí.
+ předpokládám, že do stavebního řížení budou někteří místní sousedé také házet vidle, jako tomu je ostatně u každé větší stavby. Záleží, kdo jak ten proces bude obstruovat. To je kolečko námitek, odvolání, případně žalob, to ještě klidně může být na měsíce až roky navíc.

To finále basketu se hraje v Aréně nebo na Dašický?? Asi bych se zašel podívat, tak snad nebude cena jak v New Yorku

+ předpokládám, že do stavebního řížení budou někteří místní sousedé také házet vidle, jako tomu je ostatně u každé větší stavby. Záleží, kdo jak ten proces bude obstruovat. To je kolečko námitek, odvolání, případně žalob, to ještě klidně může být na měsíce až roky navíc.
Myslím, že tohle už máme za sebou. Stavět se začne brzy. Ale jak píše kolega Havránek, pár čertíků v průběhu stavby se jistě objeví. Na druhou stranu, tady se nestaví za erár, tipuji rychlejší průběh než v Brně.

Já teda basketbal vůbec nesleduju, ale dnešní koncovka šílená 🤯

Myslel jsem, že na takovou euforii budu čekat do příštího playoff extraligy a ono stačilo vyrazit na Dašickou. Tohle byl zážitek, co si budu pamatovat hodně dlouho. Snad tenhle offtopic teď v okurkovce odpustíte.
IMG_4610.webp

Ahoj, nevíte jestli nemají problem při koupi permanentek … hlásí mi to neexistující e-mail

Stejně... Každej koš je za dva nebo tři body, skoro z každýho útoku něco padne a pak to skončí 101:100 košem v poslední vteřině...🤷🤣
Kromě pětiminutového hokeje už jsme zjevně experti i na pětiminutový basketbal 🤩

A kdy se o tom přidělení bude rozhodovat? Jestli letos, tak jsme bez šance, jelikož se u nás ještě nekoplo. IIHF rozhoduje při přidělení i o konkrétních lokacích a do takového rizika nejspíš nepůjde. Tedy podle mého názoru. Nevím, třeba jsou odvážnější.
Se Sazka arénou se v roce 1999 ani nekoplo a už nám přidělili pořadatelství. Začalo se stavět až v roce 2022. Pokud by se začalo stavět v létě letošního roku, mají daleko lepší pozici než tenkrát Praha. O pořadatelství by se mělo rozhodovat na jaře 2027. Uvidíme, jak to dopadne.

No vyšší moravský zájmy sice budou hodně tlačit... ALE... Pokud se nepletu, příjem ze vstupnýho jde svazu pořádající země. A o peníze jde v první řadě... A když ti na každý zápas může přijít o 10 tisíc lidí víc, tak už to je pořádný finanční rozdíl... A ve výsledku fanouškům ze Slovenska myslím bude jedno, jestli pojednou do Brna nebo o hodinu a půl dál do Pardubic.
Já bych rozhodně nestahoval kalhoty, když brod je ještě daleko.
A jsem si skoro jistej, že do roku 2030 bude hala stát. Pokud šéf cítí možnost otevřít halu mistrovstvím světa, tak pro to udělá všechno...
To by český svaz nebyl moc řádný hospodář, když by si nechal ujít cca 400 mil Kc jako ušlý zisk, kdyby to nechal Brnu a nedal do Pardubic. Tady by mělo jít svazu hodně o prachy, které pak může vrazit do mládeže.

Mně by přišlo logický střídat při českém pořadatelství třeba Praha+Brno a Pardubice+Ostrava, olympiáda samozřejmě Praha+Pardubice 🤣😇
Případně nevím, jak jsou pravidla,v minulosti MS někdy bylo i ve třech městech,že by se atraktivní zápasy hrály u nás, poloatraktivní typu Švédsko-Svycarsko v Praze a odpad typu Slovinsko-Maďarsko v Brně 🙃 dvě čtvrtfinále v Praze a od semi u nás 🤩 (zápas o 3. místo může být v Brně,pokud tam nebudem my 🤣)

Mně by přišlo logický střídat při českém pořadatelství třeba Praha+Brno a Pardubice+Ostrava, olympiáda samozřejmě Praha+Pardubice 🤣😇
Případně nevím, jak jsou pravidla,v minulosti MS někdy bylo i ve třech městech,že by se atraktivní zápasy hrály u nás, poloatraktivní typu Švédsko-Svycarsko v Praze a odpad typu Slovinsko-Maďarsko v Brně 🙃 dvě čtvrtfinále v Praze a od semi u nás 🤩 (zápas o 3. místo může být v Brně,pokud tam nebudem my 🤣)
Ostrava už fakt ne... Doteď se tam hrálo jen proto, že nebyla na Moravě lepší hala... Po dokončení haly v Brně a postavení haly u nás bude Ostrava pro mistrovství světa definitivně out...

....tak Rakousko - Uhersko by vůbec mohlo mít svoji kvalifikaci a na MS by jel jen jeden jejich zástupce, aby se to moc neplevelilo......🤔😁

Naposledy upraveno:
Jako ty basketbalisti mě dostali ...takovej závěr! Uff! Jsem si to pustil až na základě vašich příspěvků, ze záznamu, věděl jak to dopadne a stejně jsem úplně zakřičel! :)

Pamatuju jednou na ME nebo MS, jak podobně hráli Srbové s Turkama ...tam byla cítit nálada jak na Kosově poli!
No a Turci velmi podobně vyhráli ...pohled na Srby byl dost skličujicí.

Podobně mě basket vtáhnul kdysi, když naše holky skončili na mistrovství (ME/MS) druhý. Fandil jsem hodně!

Zpět
Obnovit stránku Nahoře Dno