Hokej

Včera Lauko čas na ledě 10:03
Dnes 10:42
Nerozumím proč nehraje víc, to je hráč pro playoff. Nevím jestli je ten čas na ledě daný nějakým zraněním, ale ten nebyl podepsán do 4. útoku.

Tak dle vyjádření Sedláka Sparta chtěla víc a já blázen myslel, že chceme titul a půjdeme si pro něj. Tak pokud Sparta bude chtít víc ještě třikrát, budeme mít o pár starosti méně
Srát na dnešek, ale tohle je naše bolístka bez ohledu na kádr atd. Už nás udělal zdravotně zdecimovanej Třinec, Kometa taky nebyla "papírově" nic moc.

Musíme zase makat a pořádně. Pokud nebudeme, je něco šeredně špatně a není to trenérem.

Ano, Kondel s Poulou chyběj a citelně, ale měli bychom máknout i bez nich. Jinak to jsou jen výmluvy.

Nerozumím proč nehraje víc, to je hráč pro playoff. Nevím jestli je ten čas na ledě daný nějakým zraněním, ale ten nebyl podepsán do 4. útoku.
My bychom potřebovali spíš někoho kdo prihraje na dva metry a někoho obejde než deset srážečů co je typ do play off, ale to tu pisu celou sezónu dnes to opět chybělo. První lajna jinak nic. Kaut nedostane jediný puk na střelu.. A Sobotka, co se z toho ploužáku v základní části prý zvedne a v play off z něj bude Crosby. No dobrý 😀

No dobře, budeme tedy hrát aktivně, budeme do Sparty bušit jen aby potom zebry posílali na trestnou jen nás a hledali cesty jak pomoct Spartě.

Fatální byla dnes druhá třetina z pohledu konečného výsledku. Když pominul X faulů Sparty co nebyly pisknute, tak:

- naše presilovka a v ní krosček na našeho hráče, tady 100% faul
- dvě zebry na to čumí a nic
- hned poté faul Kelemena, ten už písknutý byl
- z přesilovky dává gól na 2:0

Suma sumárum, kdyby se pískala rovina, Sparta jde do tří a v ní bychom gól dali. Nedošlo by k vyloučení Kelemena a Sparta by nedala na 2:0, stav by byl 1:1.

Poté dáme gól 1:2, byť to mělo být 2:1, po teči po které ve hře byl uznán. Zebry i tak jdou k videu, čumí na to osm minut po kterých gól neuznají a řeknou nebyl průkazný záběr, ale pokud to tak je, dle pravidel platí rozhodnutí že hry.

Po dvou třetinách to mělo být 2:1 z našeho pohledu, ale jen díky zebram to bylo 0:2. Můžeme ukazovat sebevíc na naši hru, ale opakuji, dnešní výsledek jde čistě za rozhodčími, kteří by měli být ihned vyhozeni a APK by měla nést následky.

Vše vyvrcholilo na konci třetí třetiny, to už byla jen taková třešnička na dortu.

Když si zápas prohrají hráči, ještě to příjmu, prostě někdy nám to nelepí, někdy nejezdí nohy a někdy nedáme gól, i kdybychom se na hlavu stavěli.

Dnes ovšem po první třetině tam bojovnost byla, dnes nás neporazila naše hra, ani hra Sparty, dnes jsme byli poražení APK a tohle nedokážu prostě přijmout.

Pokusím se ti s tím pomoci.
Když to nefunguje, tak včas přestat vymýšlet góly do prázdné brány.

A důraz? Tím kterým jsme si od začátku brali zápasy s Brnem a včera se Spartou? Ten nechali viset na ramínku v kabině.
Kdyby Mandát a Stránský místo nějakého důrazu nebo sobeckosti nebo co to bylo včas prihrali do prázdné v situaci 2 na 1 tak jsme dali dva góly a nemuseli nic řešit...

To je otazka do pranice. Včera Lauko provokoval, strkal se, diskutoval na červený. Dneska na hřišti snad ani nebyl.

Jestli jsem já osobně někde čekal více, tak konkrétně tady u něj, i tem Gazda ktery mne pije spíše krev, tak do toho sel hlava nehlava, a alespoň má nějakou rozehru. To se mu bohužel spíše vymstilo, ale o to více kredit pro něj

Lauko si dle mne, píšu dle mne, moc nerozumí s nikým, když byl v první, tak se moc nechytal, teď když je ve čtvrté, tak ostatní s ním vyloženě trpí, protože on jede tak nejak pořád na sebe.

Nicméně včera pravé plnil nějakou tu roli dobře. Proč to ale nedělal i dnes?

Kdyby Mandát a Stránský místo nějakého důrazu nebo sobeckosti nebo co to bylo včas prihrali do prázdné v situaci 2 na 1 tak jsme dali dva góly a nemuseli nic řešit...
Máš pravdu. Těch situací v posledních zápasech bylo více, kdy to vzali hráči na puku na sebe.

Co ale není dobré, tak je Kautik

Včera byl největší naše hrozba, pro nás. Nesli mu nohy, ruce, nahrávky na soupeřovou hůl, apod. Dnes už tam těch fatálních věcí moc nebylo, ale jinak hodně špatný. Buď hraje ne 100% fit, trochu to tak vypadá, anebo to zranění mělo obrovský vliv na jeho psychiku, ze se proste boji. On teď už ani kloudně nevystřeli. S kolegy jsme říkali včera, ze tam něco musí být.

Je to 1:1 nic není ztracený, hodit to za hlavu, poučit se a připravit se na Spartu stejně, jako ona dneska na nás. Klidně ty zápasy venku nám můžou vyhovovat i víc. Nečekal jsem sérii 4:0 furt ta Sparta kvalitu má a porazit nás může, ale poražet by nás neměla. Taky věřím, že půjdeme dál.
Rozhodčí řešit nechci, měli jsme 60min na vstřeleni víc než jednoho gólu. Dneska to prostě nešlo, stane se.
Pro Pražáka dneska správný Pardubice vyhrály i prohrály. Ten dneska slaví...

Ja jsem mel naději, jak rozhodci začali pískat, ze se chtějí dostat na tu mezinárodní úroveň, aby si zas všichni v těch podcastech neztěžovali, jak hráči nejsou zvyklí. A pak přijde semifinále a vracíme se do let minulých a nepíská se to co ve čtvrtfinále. Hráči jsou zas zmateni jak mají hrát a pomáhá to bránícím mužstvům.
Je to tak. Přitom v minulém Zimáku se Horák a spol shodovali, jaká je kravina pískat play-off jinak než základní část, čili polevit s pravidly..

Dnes názorná ukázka, jak mohou rozhodčí podělat zápas. Jasně, mohli jsme hrát lépe. Ale zároveň nás jasně poškodili. Stačí pár hajzlů v pruhovaném a zápas nabere úplně jiný směr, než by odpovídalo kvalitě mužstev..

Musíme dál bojovat, proti všem křivdám i za pravdu. Snad uspějeme...

Bohužel nejen v posledních zápasech. Situace 2 na 1 je v našem podání šílenost dlouhodobě..
Máš pravdu. Těch situací v posledních zápasech bylo více, kdy to vzali hráči na puku na sebe.

V takových chvílích je dobré umět trefit volný prostor. Doufám, že tam byl a viděli ho, když se tak rozhodli.

Dneska ten zápas sel bohuzel od začátku do kopce...uplne jsme bohužel přestali tvrdé napadat Sparťanské beky, rozhodci vcera byli v pohode, dneska to bylo fakt spatny...Chlapík u nich strávil snad 20min, nechápu ze s nim porad diskutovali....ale nikdo nemohl cekat ze vyhrajeme všechny serie s nulou...a pak člověk otevře forum a tady zas Lucas0003 exhibice...jedeme dal, tohle nas posílí, za Dynamo

Dneska ten zápas sel bohuzel od začátku do kopce...uplne jsme bohužel přestali tvrdé napadat Sparťanské beky, rozhodci vcera byli v pohode, dneska to bylo fakt spatny...Chlapík u nich strávil snad 20min, nechápu ze s nim porad diskutovali....ale nikdo nemohl cekat ze vyhrajeme všechny serie s nulou...a pak člověk otevře forum a tady zas Lucas0003 exhibice...jedeme dal, tohle nas posílí, za Dynamo
Úplně jsme přestali napadat jo? Jen teda první gól padl z toho, že jsme až moc a naivně napadají jejich beky. Oni to lehce vyhodili a Repik úplně sám před Willem no :)

Já slibuju, že už na semi nepojedu. Přijel sem loni na Kometu G7, přijel sem dneska. Musí to jít beze mě.
Psal sem už před 3 rokama - dokud si Dědek neošéfuje zákulisí, titul nebude.

Já slibuju, že už na semi nepojedu. Přijel sem loni na Kometu G7, přijel sem dneska. Musí to jít beze mě.
Psal sem už před 3 rokama - dokud si Dědek neošéfuje zákulisí, titul nebude.
Na to měl myslet dřív. Teď když se s ním z celého hokejového prostředí baví akorát Lojza a Volek už je na to pozdě...

Dal jsem do umělé inteligence tento obrázek, zadal jsem ji důkladný prompt, konkrétně ať posoudí vliv perspektivy, zde je výsledek. ta perspektiva je extrémně důležitá, protože tu nikdo neřeší. I záběr od naší brány který někdo prezentuje jako jasný, tak je ještě více zkreslený právě tou perspektivou, kdy brána je skoro na mantinelu, ale hráč deset metrů před ním.

Rozhodčí správně vysvětluje, že Kelemen to hraje v úrovni ramen a posuzuje to směrem k výšce branky. Nicméně on to nehraje na úrovni ramen, podle tohoto obrázku to hraje na úrovni hrudi, spíše pod.

ChatGPT tam našel I puk, podle mne ho našel ale blbě, puk je v tento okamžik spíše pod čepelí.

Nechtěl bych to objektivně posoudit, průkazný záběr není.

Ještě zkusím najít ten záběr zezadu.

🔍 1. Perspektiva kamery

Kamera je mírně z pravé strany a trochu shora.
  • To znamená, že objekty blíž kameře (hráč, hokejka) se jeví výš a větší, než ve skutečnosti jsou vůči brance.
  • Branka je dál → opticky „nižší“.
    👉 Výsledek: hokejka vypadá výš vůči brance, než ve skutečnosti je.

📏 2. Referenční body

Použijeme:
  • horní tyčku branky
  • beton brankáře (výška kolene při kleku)
  • pozici rukou hráče
Pozorování:
horní tyčka je zhruba ve výšce stehna stojícího hráče (~120 cm)
  • hráč má hokejku zvednutou přibližně na úroveň

mezi pasem a hrudníkem

• puk je ještě nad čepelí, ale ne dramaticky
👉 To odpovídá hraniční výšce kolem horní tyčky
📐 3. Úhel hole a kontakt

• hokejka je nakloněná nahoru
  • puk je těsně nad čepelí při kontaktu
  • nevypadá to jako vysoké baseballové odpálení, spíš kontrolované tečování / střela
👉 typicky to bývá max. kolem úrovně tyčky

Výsledek:
  • Perspektiva nadhodnocuje výšku
Reálná výška puku je pravděpodobně
  • ≈ úroveň horní tyčky
  • nebo lehce nad (řádově jednotky cm)

Přílohy

• 1775335960381.webp
    1775335960381.webp
    303.7 KB · Zobrazení: 26
Dal jsem do umělé inteligence tento obrázek, zadal jsem ji důkladný prompt, konkrétně ať posoudí vliv perspektivy, zde je výsledek. ta perspektiva je extrémně důležitá, protože tu nikdo neřeší. I záběr od naší brány který někdo prezentuje jako jasný, tak je ještě více zkreslený právě tou perspektivou, kdy brána je skoro na mantinelu, ale hráč deset metrů před ním.

Rozhodčí správně vysvětluje, že Kelemen to hraje v úrovni ramen a posuzuje to směrem k výšce branky. Nicméně on to nehraje na úrovni ramen, podle tohoto obrázku to hraje na úrovni hrudi, spíše pod.

ChatGPT tam našel I puk, podle mne ho našel ale blbě, puk je v tento okamžik spíše pod čepelí.

Nechtěl bych to objektivně posoudit, průkazný záběr není.

Ještě zkusím najít ten záběr zezadu.

🔍 1. Perspektiva kamery

Kamera je mírně z pravé strany a trochu shora.
  • To znamená, že objekty blíž kameře (hráč, hokejka) se jeví výš a větší, než ve skutečnosti jsou vůči brance.
  • Branka je dál → opticky „nižší“.
    👉 Výsledek: hokejka vypadá výš vůči brance, než ve skutečnosti je.

📏 2. Referenční body

Použijeme:
  • horní tyčku branky
  • beton brankáře (výška kolene při kleku)
  • pozici rukou hráče
Pozorování:
horní tyčka je zhruba ve výšce stehna stojícího hráče (~120 cm)
  • hráč má hokejku zvednutou přibližně na úroveň

mezi pasem a hrudníkem

• puk je ještě nad čepelí, ale ne dramaticky
👉 To odpovídá hraniční výšce kolem horní tyčky
📐 3. Úhel hole a kontakt

• hokejka je nakloněná nahoru
  • puk je těsně nad čepelí při kontaktu
  • nevypadá to jako vysoké baseballové odpálení, spíš kontrolované tečování / střela
👉 typicky to bývá max. kolem úrovně tyčky

Výsledek:
  • Perspektiva nadhodnocuje výšku
Reálná výška puku je pravděpodobně
  • ≈ úroveň horní tyčky
  • nebo lehce nad (řádově jednotky cm)
není to nějaká projektivní geometrie- když znáš pozici kamery, tak to dokážeš narovnat? Proč to už není dávno implementováno?

Mám tady ten druhý záběr, opět perspektiva.
  • Tyčka je blíže k mantinelu než Kelo, nicméně kamera je pod úrovní horní tyčky - to znamená, že cokoliv blíže ke kameře, bude výše než ve skutečnosti
  • Kelo zasahuje puk na úrovni "Y" - to by bylo cca deset centimetrů nad tyčkou
  • Kelo je ale blíže ke kameře a kamera je prokazatelně níže, než horní tyčka
A teď matematika:
  • kamera → zadní mantinel: 60 m
  • branka je 4 m před mantinelem, takže kamera → horní tyčka je asi 56 m
  • zásah puku je 10 m od zadního mantinelu, takže kamera → puk je asi 50 m
To znamená, že puk je ke kameře blíž než horní tyčka v poměru 56 / 50 = 1,12. Jinak řečeno: při stejném obrazu se jeho výška v záběru jeví asi o 12 % větší než u stejně vysokého bodu na brance.
Teď klíčová perspektivní korekce. Když vezmeme tvůj předpoklad, že kamera je přesně ve výšce horní hrany mantinelu, pak platí:
\frac{h_{puk}-h_{kam}}{50}=\frac{h_{tyc}-h_{kam}}{56}
odkud
h_{puk}=h_{kam}+\frac{50}{56}(h_{tyc}-h_{kam})
Takže aby se puk v obraze jevil ve stejné výšce jako horní tyčka, jeho skutečná výška musí být jen asi 89,3 % rozdílu mezi kamerou a tyčkou, ne 100 %. Prakticky:
  • když vezmu mantinel 1,07 m, vyjde pro „opticky stejně vysoko jako tyčka“ puk asi 1,204 m, tedy asi 1,6 cm pod tyčkou
  • kdyby byl mantinel 1,10 m, vyjde puk asi 1,207 m, tedy asi 1,3 cm pod tyčkou
  • kdyby byl mantinel 1,15 m, vyjde asi 1,213 m, tedy asi 0,7 cm pod tyčkou

Takže?? Komentář ať si udělá každý sám

1775336819066.webp

Tak dle vyjádření Sedláka Sparta chtěla víc a já blázen myslel, že chceme titul a půjdeme si pro něj. Tak pokud Sparta bude chtít víc ještě třikrát, budeme mít o pár starosti méně
Naprosto souhlasím... Tohle už posloucháme 3 roky

Skoro vše už bylo napsáno, ke kritice naší nízké úspěšnosti buly bych jen rád dodal, že třeba zrovna Sob vyhraje skoro všechna vhazování, jenže se hned ozve píšťalka a hází se znova. Mi neříkejte, že takový hráč s takovou historií dělá tolik prohřešků, že je potřeba každé jeho vyhrané buly opakovat.

Ještě trošku hraní, kamera je navíc nakřivo, není vodorovně, je o 0,5 stupně nakloněná. Když jsem to takto srovnal, tak mám mantinel, vrchní tyčku a puk. Kelo ale zasahuje puk blíže ke kameře, čili logicky musí být výše.

Dle mne rozhodčí rozhodli maximálně o tom, že Kelemen zasáhl puk max o 1-2cm výše než je horní tyčka. Gratuluji za tento výrok.

1775338244925.webp

Dnes bohužel za mě Nedvěd odvedl lepší práci než Pešán. Sparta byla lépe připravena takticky. Vše ostatní už bylo psáno.
Me trochu mrzelo, ze se v te poslední přesilovce nezkusilo 6 na 4, přidat tam Cera, Kelo a Sedlo pred branku a pálit to tam...

Zpět
Obnovit stránku Nahoře Dno