Hokej

Nejen, cele je to placené z eráru, a je předpoklad, ze vzhledem k velikosti arény a vytížení, a zisku z vytížení, si to možná nevydělá na provoz a splátky.

Neni ta hala sama, Jihlava dtto.

Všichni jsme to zaplatili.

Brno: díky penězům z Evropy to vypadá na necelých 6mld, a spíše se půjde výše. To vše bylo plánováno na 4,4mld.

Cashflow provozní model bude fungovat na principu městské firmy aréna Brno, nebo jak se to bude jmenovat. Podobně jako městský rozvojový fond u nás. To je ok, veškerou odpovědnost má na triku Brno, dotace splácet nemusí, ale úvěr 2.2mld (až) ano. A zde vzniká kouzlo, které “může vzniknout”

Kometa nájemce -> platí nájem Arena Brno -> nájem jde na splacení, provoz, apod. -> má to ba triku město -> město dává příspěvky Kometě a teprve se uvidí zdali se nezvednou. Takový princip pracky. Hala si má vydělat na sebe provozem, ale na provoz bude/může přispívat město.

Čili: dle smluv bude splátka cca 77mio 2x ročně po dobu 25 let =cca 3,8mld (pěkný úvěr, to se jim povedlo celkem dobre, bude tam určitě nějaký barter s Českou spořitelnou).

A bonus na závěr, je uzavřena smlouva o příplatku na cca 7mld na 25 let, čili město se váže ze bude dalších 25 let posílat aréně peníze v celkové výši 7mld.

Kolik ze to chtěl Petr Dědek po městě Pardubice co se neschválilo? 30mio po dobu 20let , 600mio.

Kdo plní titulky novin? Odpovězme si sami. Výše uvedené informace jsou veřejně dostupné informace z registru smluv. Výstavba haly 6mld, úroky 2mld, příspěvek 7,3mld. Vše z veřejných peněz. Jasne jsou tam ty evropské peníze, kde také přispíváme a v dalších letech budeme plátci, v negativním cashflow, teď jsme byly v pozitivním, ještě nějakou dobu budeme. That’s all.
Tímto bych poprosil v budoucnu Libora a spol, aby se k nám chovali jako k majitelům (investorům) jejich haly s patřičnou úctou. On ať šoupe nohama a nosí nám kávu a chlebíčky až tam přijedeme. (pan redaktor z I-dnesu asi nic že, žádný rozbor nákladů a kdo to platí.. Ještě že máme kolegu in-spyder, skvěle to shrnul... a vy novináři - běžte se vycpat, jak není za práci patřičně "zaplaceno" tak ticho po pěšině.. Jako vždy.. Koho chleba jíš, toho píseň zpívej.)

Tímto bych poprosil v budoucnu Libora a spol, aby se k nám chovali jako k majitelům (investorům) jejich haly s patřičnou úctou. On ať šoupe nohama a nosí nám kávu a chlebíčky až tam přijedeme. (pan redaktor z I-dnesu asi nic že, žádný rozbor nákladů a kdo to platí.. Ještě že máme kolegu in-spyder, skvěle to shrnul... a vy novináři - běžte se vycpat, jak není za práci patřičně "zaplaceno" tak ticho po pěšině.. Jako vždy.. Koho chleba jíš, toho píseň zpívej.)
Novináři jsou všeobecně žumpa, dnes je vše většinou psané účelově....vyjímkám se omlouvám

Postavit halu pan Dědek za těchto předpokladů a stejný způsob financování, měsíc z toho bude každý živen. Tady je vlastně vše v pořádku, miliarda sem, miliarda tam.

Pan Dědek chtěl pouhých 600 milionů a všude byl za vyžírku. Ještě se mně líbí koncept kotlety, tam, když to nevede sama hlava pomazana Zábranský, tak on jinému trenérovi nepustí ani korunu na posily a řekne hraj s tím co máš, viz loňská sezona.

Nemám rád Třinec (nesmyslně protezovany tým, kterému je dovoleno vše), Spartu (arogantní Pražáci, kteří mohou kritizovat vše a nic se jim nestane, Brno (protože Zábranský, hrozně vychcaná osina v zadku) a samozřejmě Hradec Králové (protože je to Mechov, tam to jiné nebude)

Nejen, cele je to placené z eráru, a je předpoklad, ze vzhledem k velikosti arény a vytížení, a zisku z vytížení, si to možná nevydělá na provoz a splátky.

Neni ta hala sama, Jihlava dtto.

Všichni jsme to zaplatili.

Brno: díky penězům z Evropy to vypadá na necelých 6mld, a spíše se půjde výše. To vše bylo plánováno na 4,4mld.

Cashflow provozní model bude fungovat na principu městské firmy aréna Brno, nebo jak se to bude jmenovat. Podobně jako městský rozvojový fond u nás. To je ok, veškerou odpovědnost má na triku Brno, dotace splácet nemusí, ale úvěr 2.2mld (až) ano. A zde vzniká kouzlo, které “může vzniknout”

Kometa nájemce -> platí nájem Arena Brno -> nájem jde na splacení, provoz, apod. -> má to ba triku město -> město dává příspěvky Kometě a teprve se uvidí zdali se nezvednou. Takový princip pracky. Hala si má vydělat na sebe provozem, ale na provoz bude/může přispívat město.

Čili: dle smluv bude splátka cca 77mio 2x ročně po dobu 25 let =cca 3,8mld (pěkný úvěr, to se jim povedlo celkem dobre, bude tam určitě nějaký barter s Českou spořitelnou).

A bonus na závěr, je uzavřena smlouva o příplatku na cca 7mld na 25 let, čili město se váže ze bude dalších 25 let posílat aréně peníze v celkové výši 7mld.

Kolik ze to chtěl Petr Dědek po městě Pardubice co se neschválilo? 30mio po dobu 20let , 600mio.

Kdo plní titulky novin? Odpovězme si sami. Výše uvedené informace jsou veřejně dostupné informace z registru smluv. Výstavba haly 6mld, úroky 2mld, příspěvek 7,3mld. Vše z veřejných peněz. Jasne jsou tam ty evropské peníze, kde také přispíváme a v dalších letech budeme plátci, v negativním cashflow, teď jsme byly v pozitivním, ještě nějakou dobu budeme. That’s all.

Děkuji, kolego in-spyder za tuto pro mnohé možná překvapující ekonomickou noticku, přípodotek. 🤝
Dovolím si navázat:

„Stát nemá žádné vlastní peníze; může pouze přerozdělovat peníze, které získá od lidí."
týdeník The Economist, 15. dubna 1848

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/53/The_Economist_1848-04-15-_Vol_6_Iss_242_(IA_sim_economist_1848-04-15_6_242).pdf?utm_source=chatgpt.com

„Stát nemá žádný jiný zdroj peněz než peníze, které si lidé sami vydělají. Nic takového jako veřejné peníze neexistuje; existují pouze peníze daňových poplatníků.“
Margaret Thatcherová, projev ze 14. října 1983.

Nejtriviálnější základy z ekonomické přípravky/školky.

A jeden bonus:

„Vláda nemůže uspokojit jednu skupinu, aniž by tím zatížila práci ostatních...Stát je velká fikce, jejímž prostřednictvím se každý snaží žít na úkor všech ostatních.“
Frédéric Bastiat, esej L’État (Stát), 1848
Bastiat - francouzský politik, klasický liberál, politický ekonom a člen francouzského Národního shromáždění.

Jen se divím Spartě, že nepředstavila rovnou čtyři sady dresů. Mají tři, jeden na venkovní zápasy (bílá sada) a dvě na domácí zápasy (černá a červená sada). Dvě protože když se doma prohraje, hned se v dalším zápase převlečou do té druhé, prý, kvůli štěstí. Co budou dělat, když budou prohrávat venku, tam je jen jedna sada. No ještě mají na čem pracovat 😂

Mají to Sparťani jakž takž pěkný, za mě ale i dost "přešlapů".
V čem jsou určitě lepší je kvalita a zpracování - to je vidět z fotek krásně. Snad se i tam posuneme.

Vzhled a kvalitu dresů neřeším, já jsem spokojený jak jdeme dopředu i my a i my máme ještě na čem pracovat, spíš jde o koncept jako takový

Mají to Sparťani jakž takž pěkný, za mě ale i dost "přešlapů".
V čem jsou určitě lepší je kvalita a zpracování - to je vidět z fotek krásně. Snad se i tam posuneme.
Já nevím ale za mě docela humus. To už snad radši ty reklamy než takovýhle čmáranice. Logo na břiše místo na hrudi... Snad jen ta kvalita toho zpracování.

Docela by mě zajímalo jaký mají fanoušci Sparty názor na to jak tam všude cpou tu černou - helmy černý, rukavice černý, kalhoty černý, rukávy černý, alternativní dres černej... To ta modrá k nám alespoň patří, ale tohle...

Já nevím ale za mě docela humus. To už snad radši ty reklamy než takovýhle čmáranice. Logo na břiše místo na hrudi... Snad jen ta kvalita toho zpracování.

Docela by mě zajímalo jaký mají fanoušci Sparty názor na to jak tam všude cpou tu černou - helmy černý, rukavice černý, kalhoty černý, rukávy černý, alternativní dres černej... To ta modrá k nám alespoň patří, ale tohle...
Tak ty čmáranice se mi taky nelíbí. Hokejovej dres má bejt složenej z pruhů, jednoduchých tvarů, žádné vzory v pozadí atd. Sparta navíc používá naprosto šílený a nečitelný font. Proti barevnosti nic nemám. Paradoxně toto co říkám splňovaly jejich dresy 24/25 (kromě fontu) - viz. přiložený obrázek.

Přílohy

• 16289-web-img-9415-a.webp
    16289-web-img-9415-a.webp
    122.1 KB · Zobrazení: 32

Nejsem žádný velký estét a k designu dresů se nevyjadřuji. Spíš mě překvapilo, že v tom videu (tedy alespoň v tom, co je na sport.cz) nepředstavuje nové dresy největší letní posila?

Nejsem žádný velký estét a k designu dresů se nevyjadřuji. Spíš mě překvapilo, že v tom videu (tedy alespoň v tom, co je na sport.cz) nepředstavuje nové dresy největší letní posila?
Ještě není dostatečně kovanej? 🤔😁

Byly zápasy, na které se nedalo koukat, tak jsem se vždy těšil na komerční přestávku, abych ukonejšil svůj zrak 😁
Mimochodem, ty tři komerční přestávky je údajně nápad APK, respektive přání přímo od klubů. BPA to jen "zařídila" 🤷

Mimochodem, včera v tom rozhovoru na Livesportu Sejk v souvislosti s přetlakem v kádru a případnému zužování konstatoval, že aktuálně máme už čtyři zraněné hráče, přičemž v loňské sezóně to bylo v jednom okamžiku i devět. Nic se tedy rozhodně a v žádném případě zužovat nebude.

Mimochodem, včera v tom rozhovoru na Livesportu Sejk v souvislosti s přetlakem v kádru a případnému zužování konstatoval, že aktuálně máme už čtyři zraněné hráče, přičemž v loňské sezóně to bylo v jednom okamžiku i devět. Nic se tedy rozhodně a v žádném případě zužovat nebude.
Je to tak... zranění budou asi vždy (někdo)... A hrajem dvě soutěže. Šířka kádru potřebná :thumbup: :thumbup:

Kelo, Sob, Lauko, Kaut?

S tím se určitě počítá, MHAP bude energeticky využívat potenciální energii fanoušků/čůránek a těžit z nich energii. Hala bude dost vysoká.
Moč fanoušků bude pohánět turbínu (během přestávek se budou radši odstavovat Opatovice,aby nedošlo k přetížení sítě). Na střeše se dá udělat nádrž a budeme mít první přečerpávací moční elektrárnu na světě! 🤣

Dneska jsem si na doporučení kolegy dal v cestou v autě BKT s názvem "Třinec má hnědý slipy". Pustil jsem si jen ten začátek, kterej se týkal Třince a doporučuju 👍 Koreis se tam slušně rozjel 😁
Taky sem si to teď poslechl :D

Nojo, pod Žabkou se z nich stali HC Poseráři Třinec.

Kelo, Sob, Lauko, Kaut?
Asi. Nicméně ten rozhovor nejspíš vzniknul minimálně pár dní před CHL. A tak jak vime po rozbruslení tam skončil Johny, a někdo tu tuším zmínil i Poulu a třísla. Takže reálně to nyní může být i víc, než jen čtyři 🤷

Taky sem si to teď poslechl :D

Nojo, pod Žabkou se z nich stali HC Poseráři Třinec.
Pecka, co? 😁 Takhle vytočenej Koreis snad ještě nebyl 😁 Každopádně pobavil ten závěr, kdy vyjmenoval celou naši obranu, která dle něj Trziniec hravě pomlátí a nejlepší byla hláška: "a nakonec je pokouše i ten Tourigny. Ten stodvaceticentimetrovej hajzl" 🤣

Přeci jen, je tam:

Přílohy

• HRttDW1bgAAvlCp.webp
    HRttDW1bgAAvlCp.webp
    411.6 KB · Zobrazení: 23
Moč fanoušků bude pohánět turbínu (během přestávek se budou radši odstavovat Opatovice,aby nedošlo k přetížení sítě). Na střeše se dá udělat nádrž a budeme mít první přečerpávací moční elektrárnu na světě! 🤣
aby nedocházelo k přetížení místní sítě, bude vytvořen rezevační systém na toalety. Po rezervaci, každý zákazník obdrží 4 místný pin kód pro vstup na toaletu. Všechno bude automatizované a automaticky lepší než v Brně.

Naposledy upraveno:
Zpět
Obnovit stránku Nahoře Dno