mortifera
Forčekující kanonýr
- 1,170
- 2,714
Ve prospěch NečihoJakže to dopadlo?![]()

Sledujte video níže, abyste viděli, jak nainstalovat naši stránku jako webovou aplikaci na vaši domácí obrazovku.
Poznámka: Tato funkce nemusí být momentálně dostupná v některých prohlížečích.
Ve prospěch NečihoJakže to dopadlo?![]()
Docela hlouběji tento jev popsali Dunning Kruger, kdy zjistili, že lidi s nízkými schopnostmi a vědomosti v daném oboru si myslí, že jsou "experti". Bohužel, čím víc se o dané problematice dozvídají, tak dospějí do Sokratova poznání, že vědí absolutníTo je on: Vím, tedy jsem!
povečeřel Pastu. Pasty je člověku regulérně líto.Ve prospěch Nečiho![]()
Oni je měli už v devadesátkách. Taky nás úplně vybrakovali..... To byla doba, to se nepřeplácelo, ale zdravě posilovalo, když jsi na to měl.A proč je to tajné?
Potažmo nás tedy média a rádoby experti furt uráží, protože nenávist lidu se dá snadněji stočit na Pardubice než nějaké malé město s klubem o cca 5-10 tisíci fanoušky? Mimochodem ty prachy měli už za naší doby temna, proto i tituly..![]()
Aneb, ldyz nekdo hodnoti dle bodu. Kelemebovi vyslo jedno PO v Bolce a lidi ho zrejme berou jako bodoveho hrace. Jeho misto je ve 3. utoku kde ma hrat bruslivy hokej, byt neprijemny.. Skvela prace na oslabeni. Nenajdu jineho hrace, co by kazde stridani makal tak jako on. Kelemen naprosto skvelej za me a pral bych mu vice produktivity.Kelemen je tu rok a nic nepredvedl. Nechat zitra v Boleslavi a prijet zpet s Lichtagem statistiky podobny. Lichtag levnejsi, perspektivnejsi a je nas.
Dobrá blbost.....Kelemen je tu rok a nic nepredvedl. Nechat zitra v Boleslavi a prijet zpet s Lichtagem statistiky podobny. Lichtag levnejsi, perspektivnejsi a je nas.
Prostě někteří berou tým jako jednotlivce. Už se tady projednával Will, Herčík, Gazda a nyní je na řadě Kelemen a jen se hledají chyby na koho to bídné představení hodit. Proč řešit jednotlivce, v pátek se to nepovedlo nikomu a defacto jsme předvedli ukázkový týmový výkon a naopak na Spartě zase makal každý, tedy celý tým. Mně se tedy nelíbí jak se tady začne vždy pranýřovat jednotlivec.Aneb, ldyz nekdo hodnoti dle bodu. Kelemebovi vyslo jedno PO v Bolce a lidi ho zrejme berou jako bodoveho hrace. Jeho misto je ve 3. utoku kde ma hrat bruslivy hokej, byt neprijemny.. Skvela prace na oslabeni. Nenajdu jineho hrace, co by kazde stridani makal tak jako on. Kelemen naprosto skvelej za me a pral bych mu vice produktivity.
Docela hlouběji tento jev popsali Dunning Kruger, kdy zjistili, že lidi s nízkými schopnostmi a vědomosti v daném oboru si myslí, že jsou "experti". Bohužel, čím víc se o dané problematice dozvídají, tak dospějí do Sokratova poznání, že vědí absolutní. Tento jev je bohužel vidět všude.
Celou dobu to tvrdím, že Sparta a tyhle kurvy mají rozpočty plus mínus jako my. Akorát asi i to účto vedou tak nějak na Kmotra.
Mají větší rozpočty jak my.
A proč je to tajné?
Kolego, a používáš původní Leffinqwellovo–Bronštajnovo uspořádání psacího stolu nebo ti více vyhovuje varianta s umístěním Emmersonova–Votočkova týdenního výkonnostního rozvrhovýho grafikonu do sektoru A3??Díky moc.![]()
Tímto si „nadzvedl kámen“ králičí nory mé oblíbené oblasti zájmu.
Dunning–Krugerův efekt je specifická forma efektu přehnaného sebevědomí, který patří mezi tzv. metakognitivní zkreslení – tedy chyby v tom, jak hodnotíme své vlastní znalosti, úsudek a schopnosti. Jedním z nich je například meta-ignorance (neuvědomovaná neznalost): lidé často nevědí, co nevědí, což vystihl už Sokrates a co je zároveň podstatou Dunning–Krugerova efektu – nedostatek schopnosti poznat vlastní nekompetenci.
To však neznamená, že nadprůměrně inteligentní či vysoce vzdělaní lidé těmto metakognitivním zkreslením nepodléhají. Naopak – u nich se často objevuje tzv. bias blind spot (slepé místo pro zkreslení), termín zavedený psycholožkou Emily Pronin. Ta zjistila, že i lidé s vysokou inteligencí a znalostí kognitivních klamů vykazují stejné nebo ještě větší zkreslení při sebehodnocení. Inteligence nás před metakognitivními zkresleními nejen nechrání, ale často nás v nich ještě více utvrzuje.
Jak píše ve své knize Faktomluva lékař a statistik Hans Rosling: lékaři, ekonomové, profesoři, politici i novináři mají často horší výsledky než náhodné tipování šimpanze, když odpovídají na otázky o světových trendech. Tito lidé si myslí, že jsou imunní vůči předsudkům, protože mají vzdělání, přístup k datům a schopnost logicky uvažovat — ale jejich mozek používá stejné zkratky jako u kohokoli jiného.
Edit: Dunning-Krugerův efekt podle psychologů z USA: Davida Dunninga a Justina Krugera.
Kolego, a používáš původní Leffinqwellovo–Bronštajnovo uspořádání psacího stolu nebo ti více vyhovuje varianta s umístěním Emmersonova–Votočkova týdenního výkonnostního rozvrhovýho grafikonu do sektoru A3??
No, tak bych rekl, ze neni o cem"Zavolal jsem si s Petrem Sýkorou, aby ho zjistil, co by ode mě v Pardubicích očekávali. Líbilo se mi to. Obával sem se, že když se vrátím z NHL, budou se ode mě chtit nějaké velké body. Umím dát góly. Ale zaujalo mě, že o mě stojí hlavně kvůli stylu hry a pracovitosti. Neočekávali, že budu trumfem na přesilovku a na ránu z první, protože to jsem nikdy nehrál....
..takže Kelo ví, co se tady od něj čeká...
„Tajné“ má tu výhodu, že pak můžeš uvést cokoli, protože to nejde oficiálně ověřit, neexistují veřejně přístupná oficiální čísla, a tak si můžeš vesele plácat, co chceš. #chytráhorákyně #winwin![]()
...zrovna v týdnu sem četl v tom magazínu Dynamu s Kelem ten článek. Tak tohle byla jedna pasáž, která mi utkvěla v pamětiNo, tak bych rekl, ze neni o cem)) krasne popsano.
Je to napsané tak, aby cílem bylo ve veřejnosti vyvolat pocit, že se jednalo o falešné částky.Btw to je další z důsledků toho tajnůstkaření okolo rozpočtů a platů.
- Na sockách to je blbě!
- Kolik to tedy je doopravdy?
- To vám neřekneme, musíte se spokojit s tím, že my vám tvrdíme, že je to jinak. A teď, když jsme vám předložili tvrdá data, fakta, předpokládáme, že už o tom nikdy nebudete spekulovat.![]()
Presne tak na vse nahlizis. Nemohu zapomwnout na obrovske PR,ktere jsi tu pronasel u jeho prichodu. Opravdu smesne.Aneb, ldyz nekdo hodnoti dle bodu. Kelemebovi vyslo jedno PO v Bolce a lidi ho zrejme berou jako bodoveho hrace. Jeho misto je ve 3. utoku kde ma hrat bruslivy hokej, byt neprijemny.. Skvela prace na oslabeni. Nenajdu jineho hrace, co by kazde stridani makal tak jako on. Kelemen naprosto skvelej za me a pral bych mu vice produktivity.
Velice krásně popsáno. S těmi vysoce vzdělanými lidmi to je vidět dnes hodně na sítích, bohužel, kdy se vyjadřují o všem možném ze svého titulu v jiném oboru.Díky moc.![]()
Tímto si „nadzvedl kámen“ králičí nory mé oblíbené oblasti zájmu.
Dunning–Krugerův efekt je specifická forma efektu přehnaného sebevědomí, který patří mezi tzv. metakognitivní zkreslení – tedy chyby v tom, jak hodnotíme své vlastní znalosti, úsudek a schopnosti. Jedním z nich je například meta-ignorance (neuvědomovaná neznalost): lidé často nevědí, co nevědí, což vystihl už Sokrates a co je zároveň podstatou Dunning–Krugerova efektu – nedostatek schopnosti poznat vlastní nekompetenci.
To však neznamená, že nadprůměrně inteligentní či vysoce vzdělaní lidé těmto metakognitivním zkreslením nepodléhají. Naopak – u nich se často objevuje tzv. bias blind spot (slepé místo pro zkreslení), termín zavedený psycholožkou Emily Pronin. Ta zjistila, že i lidé s vysokou inteligencí a znalostí kognitivních klamů vykazují stejné nebo ještě větší zkreslení při sebehodnocení. Inteligence nás před metakognitivními zkresleními nejen nechrání, ale často nás v nich ještě více utvrzuje.
Jak píše ve své knize Faktomluva lékař a statistik Hans Rosling: lékaři, ekonomové, profesoři, politici i novináři mají často horší výsledky než náhodné tipování šimpanze, když odpovídají na otázky o světových trendech. Tito lidé si myslí, že jsou imunní vůči předsudkům, protože mají vzdělání, přístup k datům a schopnost logicky uvažovat — ale jejich mozek používá stejné zkratky jako u kohokoli jiného.
Edit: Dunning-Krugerův efekt podle psychologů z USA: Davida Dunninga a Justina Krugera.
Je to napsané tak, aby cílem bylo ve veřejnosti vyvolat pocit, že se jednalo o falešné částky.
Koch ale skutečně tyto částky pobíral.
Každý si myslí, že je to krásná citace a že jeho se to netýká, ale myslím, že každý z nás se dostal na tuto stranu blbce, kdy se ocitl v diskuzi mimo svůj obor s někým, kdo tomu rozumí.
Zajímalo by mě, jestli je Matěj aspoň první na řadě při sáhnutí do AHL.Boston třetí porážka v řadě, začínají najíždět na loňskou sezónu, tak hlavně poslat nejlepšího hráče AHL pryč, to je ta americká logika, nejsi náš, nemáš prakticky šanci.
To bylo rychlý, se jim stáhla prdel, že by někomu mohlo dojít, jak to s tou chudou rodinou je.
Pro pořádek a jistotu raději upřesním, že jsem to vztahoval k tomu, co uvedl Třinec na tom obrázku. Nechtěl jsem nijak a ničím polemizovat o tom co píšeš ty.Já ti třeba věřím. OK.Ale někomu třeba jen víra nestačí a uvítal by fakta. A když nejsou, „nevěří“. A máme „palivo“ do nekonečných hádek a spekulací o tom, kdo koho a jak přeplácí a co všechno „si kúpi“.
Edit: Opravdu věříš/věříme, že když se něco tají, protože „na to nejsme zralí“ nebo „bychom si záviděli“, tak se tím naše nezralost a závist zmenšují?
Stane se snad ze závistivého člověka pouhým utajením faktů člověk nezávistivý?![]()
Boston nemá nikoho na marodce. Smůla pro Matěje. Věřím, že si letos NHL ještě zahraje vydatně...Zajímalo by mě, jestli je Matěj aspoň první na řadě při sáhnutí do AHL.