Hokej

To je on: Vím, tedy jsem!
Docela hlouběji tento jev popsali Dunning Kruger, kdy zjistili, že lidi s nízkými schopnostmi a vědomosti v daném oboru si myslí, že jsou "experti". Bohužel, čím víc se o dané problematice dozvídají, tak dospějí do Sokratova poznání, že vědí absolutní 💩. Tento jev je bohužel vidět všude.

Boston třetí porážka v řadě, začínají najíždět na loňskou sezónu, tak hlavně poslat nejlepšího hráče AHL pryč, to je ta americká logika, nejsi náš, nemáš prakticky šanci.

A proč je to tajné?

Potažmo nás tedy média a rádoby experti furt uráží, protože nenávist lidu se dá snadněji stočit na Pardubice než nějaké malé město s klubem o cca 5-10 tisíci fanoušky? Mimochodem ty prachy měli už za naší doby temna, proto i tituly.. 🙁
Oni je měli už v devadesátkách. Taky nás úplně vybrakovali..... To byla doba, to se nepřeplácelo, ale zdravě posilovalo, když jsi na to měl.

Kelemen je tu rok a nic nepredvedl. Nechat zitra v Boleslavi a prijet zpet s Lichtagem statistiky podobny. Lichtag levnejsi, perspektivnejsi a je nas.
Aneb, ldyz nekdo hodnoti dle bodu. Kelemebovi vyslo jedno PO v Bolce a lidi ho zrejme berou jako bodoveho hrace. Jeho misto je ve 3. utoku kde ma hrat bruslivy hokej, byt neprijemny.. Skvela prace na oslabeni. Nenajdu jineho hrace, co by kazde stridani makal tak jako on. Kelemen naprosto skvelej za me a pral bych mu vice produktivity.

Lidi prosím náš sektor je v Boleslavi F ? A ještě jaká je tam teplota? Není tam kosa jak krava? 🤣

Aneb, ldyz nekdo hodnoti dle bodu. Kelemebovi vyslo jedno PO v Bolce a lidi ho zrejme berou jako bodoveho hrace. Jeho misto je ve 3. utoku kde ma hrat bruslivy hokej, byt neprijemny.. Skvela prace na oslabeni. Nenajdu jineho hrace, co by kazde stridani makal tak jako on. Kelemen naprosto skvelej za me a pral bych mu vice produktivity.
Prostě někteří berou tým jako jednotlivce. Už se tady projednával Will, Herčík, Gazda a nyní je na řadě Kelemen a jen se hledají chyby na koho to bídné představení hodit. Proč řešit jednotlivce, v pátek se to nepovedlo nikomu a defacto jsme předvedli ukázkový týmový výkon a naopak na Spartě zase makal každý, tedy celý tým. Mně se tedy nelíbí jak se tady začne vždy pranýřovat jednotlivec.

Docela hlouběji tento jev popsali Dunning Kruger, kdy zjistili, že lidi s nízkými schopnostmi a vědomosti v daném oboru si myslí, že jsou "experti". Bohužel, čím víc se o dané problematice dozvídají, tak dospějí do Sokratova poznání, že vědí absolutní 💩. Tento jev je bohužel vidět všude.

Díky moc. 🤝 🙂 Tímto si „nadzvedl kámen“ králičí nory mé oblíbené oblasti zájmu. 😉

Dunning–Krugerův efekt je specifická forma efektu přehnaného sebevědomí, který patří mezi tzv. metakognitivní zkreslení – tedy chyby v tom, jak hodnotíme své vlastní znalosti, úsudek a schopnosti. Jedním z nich je například meta-ignorance (neuvědomovaná neznalost): lidé často nevědí, co nevědí, což vystihl už Sokrates a co je zároveň podstatou Dunning–Krugerova efektu – nedostatek schopnosti poznat vlastní nekompetenci.
To však neznamená, že nadprůměrně inteligentní či vysoce vzdělaní lidé těmto metakognitivním zkreslením nepodléhají. Naopak – u nich se často objevuje tzv. bias blind spot (slepé místo pro zkreslení), termín zavedený psycholožkou Emily Pronin. Ta zjistila, že i lidé s vysokou inteligencí a znalostí kognitivních klamů vykazují stejné nebo ještě větší zkreslení při sebehodnocení. Inteligence nás před metakognitivními zkresleními nejen nechrání, ale často nás v nich ještě více utvrzuje.
Jak píše ve své knize Faktomluva lékař a statistik Hans Rosling: lékaři, ekonomové, profesoři, politici i novináři mají často horší výsledky než náhodné tipování šimpanze, když odpovídají na otázky o světových trendech. Tito lidé si myslí, že jsou imunní vůči předsudkům, protože mají vzdělání, přístup k datům a schopnost logicky uvažovat — ale jejich mozek používá stejné zkratky jako u kohokoli jiného. 😇

Edit: Dunning-Krugerův efekt podle psychologů z USA: Davida Dunninga a Justina Krugera.

"Zavolal jsem si s Petrem Sýkorou, aby ho zjistil, co by ode mě v Pardubicích očekávali. Líbilo se mi to. Obával sem se, že když se vrátím z NHL, budou se ode mě chtit nějaké velké body. Umím dát góly. Ale zaujalo mě, že o mě stojí hlavně kvůli stylu hry a pracovitosti. Neočekávali, že budu trumfem na přesilovku a na ránu z první, protože to jsem nikdy nehrál....

..takže Kelo ví, co se tady od něj čeká...

Celou dobu to tvrdím, že Sparta a tyhle kurvy mají rozpočty plus mínus jako my. Akorát asi i to účto vedou tak nějak na Kmotra.

Mají větší rozpočty jak my.

A proč je to tajné?

„Tajné“ má tu výhodu, že pak můžeš uvést cokoli, protože to nejde oficiálně ověřit, neexistují veřejně přístupná oficiální čísla, a tak si můžeš vesele plácat, co chceš. #chytráhorákyně #winwin 😉

Díky moc. 🤝 🙂 Tímto si „nadzvedl kámen“ králičí nory mé oblíbené oblasti zájmu. 😉

Dunning–Krugerův efekt je specifická forma efektu přehnaného sebevědomí, který patří mezi tzv. metakognitivní zkreslení – tedy chyby v tom, jak hodnotíme své vlastní znalosti, úsudek a schopnosti. Jedním z nich je například meta-ignorance (neuvědomovaná neznalost): lidé často nevědí, co nevědí, což vystihl už Sokrates a co je zároveň podstatou Dunning–Krugerova efektu – nedostatek schopnosti poznat vlastní nekompetenci.
To však neznamená, že nadprůměrně inteligentní či vysoce vzdělaní lidé těmto metakognitivním zkreslením nepodléhají. Naopak – u nich se často objevuje tzv. bias blind spot (slepé místo pro zkreslení), termín zavedený psycholožkou Emily Pronin. Ta zjistila, že i lidé s vysokou inteligencí a znalostí kognitivních klamů vykazují stejné nebo ještě větší zkreslení při sebehodnocení. Inteligence nás před metakognitivními zkresleními nejen nechrání, ale často nás v nich ještě více utvrzuje.
Jak píše ve své knize Faktomluva lékař a statistik Hans Rosling: lékaři, ekonomové, profesoři, politici i novináři mají často horší výsledky než náhodné tipování šimpanze, když odpovídají na otázky o světových trendech. Tito lidé si myslí, že jsou imunní vůči předsudkům, protože mají vzdělání, přístup k datům a schopnost logicky uvažovat — ale jejich mozek používá stejné zkratky jako u kohokoli jiného. 😇

Edit: Dunning-Krugerův efekt podle psychologů z USA: Davida Dunninga a Justina Krugera.
Kolego, a používáš původní Leffinqwellovo–Bronštajnovo uspořádání psacího stolu nebo ti více vyhovuje varianta s umístěním Emmersonova–Votočkova týdenního výkonnostního rozvrhovýho grafikonu do sektoru A3??

Kolego, a používáš původní Leffinqwellovo–Bronštajnovo uspořádání psacího stolu nebo ti více vyhovuje varianta s umístěním Emmersonova–Votočkova týdenního výkonnostního rozvrhovýho grafikonu do sektoru A3??

🎯

Edit:
„Chtěl bych jenom upozornit, že se jmenuji Miroslav Zajíc nikoli Miloslav, v tom se často chybuje. To jen tak pro úplnost.“

Leffinqwellův - Bronštajnův psací stůl - T.Zv. Zajícova varianta.webp

Naposledy upraveno:
"Zavolal jsem si s Petrem Sýkorou, aby ho zjistil, co by ode mě v Pardubicích očekávali. Líbilo se mi to. Obával sem se, že když se vrátím z NHL, budou se ode mě chtit nějaké velké body. Umím dát góly. Ale zaujalo mě, že o mě stojí hlavně kvůli stylu hry a pracovitosti. Neočekávali, že budu trumfem na přesilovku a na ránu z první, protože to jsem nikdy nehrál....

..takže Kelo ví, co se tady od něj čeká...
No, tak bych rekl, ze neni o cem :))) krasne popsano.

„Tajné“ má tu výhodu, že pak můžeš uvést cokoli, protože to nejde oficiálně ověřit, neexistují veřejně přístupná oficiální čísla, a tak si můžeš vesele plácat, co chceš. #chytráhorákyně #winwin 😉

Btw to je další z důsledků toho tajnůstkaření okolo rozpočtů a platů.
- Na sockách to je blbě!
- Kolik to tedy je doopravdy?
- To vám neřekneme, musíte se spokojit s tím, že my vám tvrdíme, že je to jinak. A teď, když jsme vám předložili tvrdá data, fakta, předpokládáme, že už o tom nikdy nebudete spekulovat. 😇

Btw to je další z důsledků toho tajnůstkaření okolo rozpočtů a platů.
- Na sockách to je blbě!
- Kolik to tedy je doopravdy?
- To vám neřekneme, musíte se spokojit s tím, že my vám tvrdíme, že je to jinak. A teď, když jsme vám předložili tvrdá data, fakta, předpokládáme, že už o tom nikdy nebudete spekulovat. 😇
Je to napsané tak, aby cílem bylo ve veřejnosti vyvolat pocit, že se jednalo o falešné částky.
Koch ale skutečně tyto částky pobíral.

Presne tak na vse nahlizis. Nemohu zapomwnout na obrovske PR,ktere jsi tu pronasel u jeho prichodu. Opravdu smesne.

Velice krásně popsáno. S těmi vysoce vzdělanými lidmi to je vidět dnes hodně na sítích, bohužel, kdy se vyjadřují o všem možném ze svého titulu v jiném oboru.
Spousta lidí nadává na Pešána, ale kdo z nás by obstál s ním v přímé diskuzi ohledně problematiky hokeje a co nás trápí? V rámci tohoto jevu je strašně snadné něco kritizovat, pokud v tom oboru neděláme. Mně se třeba moc nelíbí, jak často lidé citují Wericha ohledně blbce. Každý si myslí, že je to krásná citace a že jeho se to netýká, ale myslím, že každý z nás se dostal na tuto stranu blbce, kdy se ocitl v diskuzi mimo svůj obor s někým, kdo tomu rozumí.

Je to napsané tak, aby cílem bylo ve veřejnosti vyvolat pocit, že se jednalo o falešné částky.
Koch ale skutečně tyto částky pobíral.

Já ti třeba věřím. OK. 👍 Ale někomu třeba jen víra nestačí a uvítal by fakta. A když nejsou, „nevěří“. A máme „palivo“ do nekonečných hádek a spekulací o tom, kdo koho a jak přeplácí a co všechno „si kúpi“.

Edit: Opravdu věříš/věříme, že když se něco tají, protože „na to nejsme zralí“ nebo „bychom si záviděli“, tak se tím naše nezralost a závist zmenšují?
Stane se snad ze závistivého člověka pouhým utajením faktů člověk nezávistivý? :unsure:

Naposledy upraveno:
Každý si myslí, že je to krásná citace a že jeho se to netýká, ale myslím, že každý z nás se dostal na tuto stranu blbce, kdy se ocitl v diskuzi mimo svůj obor s někým, kdo tomu rozumí.
🎯
Přesně! Já bych si dokonce dovolil tvrdit, že jsme „blbci“ a „hlupáci“ prakticky ve všem na světě až na náš obor, zájem,... Je to neuvěřitelně úzký výsek „všeho“. A hlavně my ani nevíme, co všechno nevíme. 🙂

Boston třetí porážka v řadě, začínají najíždět na loňskou sezónu, tak hlavně poslat nejlepšího hráče AHL pryč, to je ta americká logika, nejsi náš, nemáš prakticky šanci.
Zajímalo by mě, jestli je Matěj aspoň první na řadě při sáhnutí do AHL.

Já ti třeba věřím. OK. 👍 Ale někomu třeba jen víra nestačí a uvítal by fakta. A když nejsou, „nevěří“. A máme „palivo“ do nekonečných hádek a spekulací o tom, kdo koho a jak přeplácí a co všechno „si kúpi“.

Edit: Opravdu věříš/věříme, že když se něco tají, protože „na to nejsme zralí“ nebo „bychom si záviděli“, tak se tím naše nezralost a závist zmenšují?
Stane se snad ze závistivého člověka pouhým utajením faktů člověk nezávistivý? :unsure:
Pro pořádek a jistotu raději upřesním, že jsem to vztahoval k tomu, co uvedl Třinec na tom obrázku. Nechtěl jsem nijak a ničím polemizovat o tom co píšeš ty.

Jinak jak dneska? Výhra? Radost? Nebo jen další „podinjekční“, „nekompletněsestavový“, „nevhodnětypologický“ výkon, po kterém nám bude v pozápasovém rozhovoru jasné, že takhle ne? Dáme víc gólů než za poslední 2 utkání? Trefí se Sedlo? Proměníme do více než poloodkryté branky? Dostaneme opět gól z ničeho? Uděláme z dalšího gólmana hvězdu nebo ho naopak vyženeme s hanbou na lavku? Will(!) we be happy?
A co na to Jan Tleskač?

pulp fiction GIF

Zpět
Obnovit stránku Nahoře Dno