Hokej - Archiv

• Zakladatel vlákna Zakladatel vlákna Grimley
  • Datum začátku Datum začátku
Status
Není otevřeno pro další odpovědi.
Tak nakonec nebude ani v obraně nějaká extra konkurence, natož přetlak.
Pokud odejde ještě Hájek za snem do zámoří?? Tak jsme na sedmi becích i s Hrádkem a Tourignym. Tak si myslím, že s Houdasem to bylo hodně unáhlené

Toho tak mít teď v béčku k našim mladým brankářům..
Ani jsem nečekal, že mám takový vliv.:) Psal jsem sice o béčku, ale myslel jsem samozřejmě i áčko.:) Jiří bude mít v naší organizaci pod rukama spoustu talentu, snad ty kluky posune na nejvyšší úroveň.

Chyby se dějí a Zbořil byl chyba. Bohužel. Jsem zvědavej, jestli a kde zrestartuje kariéru.

Novej trenér gólmanů byla taky dlouho vyhlížená změna. Uvidíme, jak pod Sklenářem budou borci vypadat.

Zbořil pryč, "Frank" Brázdil pryč, tohle jsou ty případy, kdy už jen odchodem značně posílíme!
Tak to jsme dle tohoto pohledu letos v útoku solidně posílili 🤔
Paulovič pryč
Radil pryč
Jones pryč
Weatherby pryč
Lichtag pryč
A oslabil nás jen Sobotka naštěstí

Chyby se dějí a Zbořil byl chyba. Bohužel. Jsem zvědavej, jestli a kde zrestartuje kariéru.

Novej trenér gólmanů byla taky dlouho vyhlížená změna. Uvidíme, jak pod Sklenářem budou borci vypadat.
Zbořila klubu nevyčítám, když to přeženu, chtěla by ho celá republika, loni. Teď?

Na druhou stranu mohl tu zkusit celou přípravu a pak by se vidělo. Může mu to ještě sednout.

A jak se do statistik gólů nad očekávání promítnou triky,které uměl jen náš pan náměstek..?🤣

Tady bych řekl, že jdou statistiky dost proti náměstkovi. Postavení střelce mimo slot dost z úhlu. Velmi špatné postavení brankáře,prakticky žádné. PSxG velmi nízké - střílí brankář. Tady to Salfickemu dost pokazilo statistiky. To mohl chytat.🙂

Zbořila klubu nevyčítám, když to přeženu, chtěla by ho celá republika, loni. Teď?
Možná bych jim vyčetl že mu hned dali dlouhodobou smlouvu, ostatně skoro jako všem co přijdou. Pravděpodobně to ukončení klub něco stálo.. Bylo by dobré se tomu případně v budoucnu vyvarovat.

Možná bych jim vyčetl že mu hned dali dlouhodobou smlouvu, ostatně skoro jako všem co přijdou. Pravděpodobně to ukončení klub něco stálo.. Bylo by dobré se tomu případně v budoucnu vyvarovat.
bylo by dobré se zeptat fóra. Zrovna u Zbořila bych jim hned řekl, že je to nesmysl. :D Už na MS dva roky zpátky byl mimo.
Dá se jim to vyčítat úplně stejně jako Šustr, kterej měl v životopisu NHL. Tudy cesta nevede

Laicky se domnívám, že právě i délka smluv u nás je jedna z pák, pomocí ktere přetlačujeme konkurenci.....a tohle je holt riziko, který klub nese 🤷 Navíc je dost možný, že Zbořil sám využil klazule, že může případně jít po sezoně si zahrát ven. Myslím, že tohle ve smlouvě zrovna on měl a navíc, takhle koncipovana smlouva by dávala smysl na obou stranách.....ale třeba si to s někým a s něčím pletu 🤷🤔

Tak nakonec nebude ani v obraně nějaká extra konkurence, natož přetlak.
Pokud odejde ještě Hájek za snem do zámoří?? Tak jsme na sedmi becích i s Hrádkem a Tourignym. Tak si myslím, že s Houdasem to bylo hodně unáhlené
On Hájek někam jde?
Prosím, můžeš nám prozradit kam, jestli to není tajemství?

Laicky se domnívám, že právě i délka smluv u nás je jedna z pák, pomocí ktere přetlačujeme konkurenci.....a tohle je holt riziko, který klub nese 🤷 Navíc je dost možný, že Zbořil sám využil klazule, že může případně jít po sezoně si zahrát ven. Myslím, že tohle ve smlouvě zrovna on měl a navíc, takhle koncipovana smlouva by dávala smysl na obou stranách.....ale třeba si to s někým a s něčím pletu 🤷🤔
To se obávám, že se pleteš. Zbořil klauzule nevyužil. Žádná rvačka o něj není a bude mít honičku něco kloudnýho sehnat.
On byl jediný, který se na ukončení kontraktu nechtěl dohodnout.

To se obávám, že se pleteš. Zbořil klauzule nevyužil. Žádná rvačka o něj není a bude mít honičku něco kloudnýho sehnat.
On byl jediný, který se na ukončení kontraktu nechtěl dohodnout.
Hmmm....tak to je tedy pro Kubu nemilé 🤷 Zajímavé ovšem je, že obvykle velmi dobře informovaný kolega Chramousky v jedné reakci v Twitter diskusi psal, že Zbořka ještě v běžící sezoně sám zjišťoval, jak by mohl ukončit stávající kontrakt a co by to pro něj znamenalo....🤷🤔
Screenshot_20250719-165056~2.webp

Dědkovým právníkům se klauzuli podařilo interpretovat tak,že se může jít po sezoně klouzat na rybník..
1752938024678.gif

Teď jsem si o tom PSxG něco přečetl a máš pravdu, tahle pokročilá statistika po vyslané střele zohledňuje její kvalitu a tím vlastně rozlišuje toho Pastrňáka od Pauloviče. Tahle statistika pak určuje i jak je opravdu kvalitní brankář, pokud chytí střelu s vysokou hodnotou PSxG. Když je někdo kopyto a netrefí branku tak se hodnotí 0 narozdíl od xG, kde dle postavení získá vysokou hodnotu.
ono je taky otázka, jak se to počítá u nás. Protože na PSxG těch dat potřebuješ víc. A máme v extralize na to takovou techniku, aby z herní situace dostala potřebná data? Však když se něco zkoumá u videa, tak těch záběrů taky tolik není. To jsou otázky. :D

A je tedy možné, že v naší extralize prostě použijí xG na odhad PSxG a budou doufat, že to nějak bude fungovat. Jakože při opravdu velkém počtu dat to bude skoro stejné (protože někdo tu šanci bude využívat líp a někdo zase hůř) a ten rozdíl se ztratí. Ale otázka pak je, co je dostatečný počet dat. Play off to třeba asi nebude.

(Matematicky střední hodnota xG by měla být stejná jako střední hodnota PSxG.)

Samotného by mě zajímalo, jak se to tedy u nás dělá a kdo to má na starost. Popř. zda existují ta data někde veřejně. Na hokej cz jsem se k tomu nějak nedoklikal.

Naposledy upraveno:
Je to už trochu starší článek, ale pro všechny zájemce pro orientaci v pokročilých statistikách je furt dobrej ⬇️

Pamatuju se, jak si tu kdysi psali hráči asistence (zvlášť druhý) jak se chtělo. I Zbyněk Kusý se naštval a byl jedním z těch (ne-li jediný), kdo prosadil pravidlo pouze první asistence. I když už v té době existovaly statistiky/nástroje, které mohly tyto věci vyřešit.
Odpověď Zbyňka byla, že nebude nikoho za toto platit a tak se naše soutěž stala "unikátní". Jedna z věcí, kterou mu úplně k dobru nepřičítám. Holt za body jsou bonusy, ale ty body musí mít nějakou oporu v pravidlech. Jsem na ty nová zvědav.

Zbořky je škoda. Celkově to mohl být super kauf, ale to se holt stane. Společně se Šustrem je to ale druhej týpek, který se u nás nechytil. A tak věřme našim obráncům, co máme. A pokud se nepletu, máme jich 7 (!), kteří by jinde hráli základ, možná i první lajnu.

Čero-Ludvig, Gazda-Hájek, Koště-Mikliš, Dvořka ...+ Hrádek, Tourigni ...Švec, Vápeník ...

No tady s Ludvig bere jako hotova věc, stejně jako se bral ten Regenda.
Realitu známe

Jinak jak tu byl ten článek stran zájmu Dynama o Kevina Labanca, tak jeho slovenská DNA nezklamala. Sice chtěl do Švýcarska, ale vypadá to, že skončil v CSKA 🤮
.....ale zajímavější je tohle ⬇️

Status
Není otevřeno pro další odpovědi.
Zpět
Obnovit stránku Nahoře Dno