Hokej - Archiv

• Zakladatel vlákna Zakladatel vlákna Grimley
  • Datum začátku Datum začátku
Status
Není otevřeno pro další odpovědi.
Jedna se, hracu oslovili vice. Ti nejlepsi cekaji jeste par dni na NHL, pak jich hodne bude hledat misto v Evrope. A at se to nekomu libi nebo ne, my jsme jedna z nejpepsich adres v Evrope. Agenti to moc dobre vedi :)
Je to tak....a když vše s novou halou dopadne tak jak má....tak ta prestiž ještě vzroste 🙂

Škoda, že když jsme jedna z nejlepších adres, pořád preferujeme hlavně Čechy a Slováky. S našimi finančními možnostmi můžeme přivést kvalitního cizince a je větší šance sehnat hráče, kteří nám konkrétně v tom útoku typologicky chybí. To jsme třeba i mohli místo Sobotky, kdy nám chyběl nejvíc kreativní centr. Ten mně přijde jako záplata na rok, že v tu chvíli to byl jediný slušný volný český centr. Jak se mně líbí složení a doplnění obrany, kde je to i dobře vyvážené, tak útok je momentálně slabší než loni. Snad přijde aspoň nějaké produktivní křídlo ideálně pravák.
Já jsem třeba rád že dostane příležitost Herčík střelu má skvělou a věřím že to může být překvapeni sezóny

Škoda, že když jsme jedna z nejlepších adres, pořád preferujeme hlavně Čechy a Slováky. S našimi finančními možnostmi můžeme přivést kvalitního cizince a je větší šance sehnat hráče, kteří nám konkrétně v tom útoku typologicky chybí. To jsme třeba i mohli místo Sobotky, kdy nám chyběl nejvíc kreativní centr. Ten mně přijde jako záplata na rok, že v tu chvíli to byl jediný slušný volný český centr. Jak se mně líbí složení a doplnění obrany, kde je to i dobře vyvážené, tak útok je momentálně slabší než loni. Snad přijde aspoň nějaké produktivní křídlo ideálně pravák.
Jednoducha odpoved - vzit hrace, co hral celou karieru za morem a poslednich 5 let sbira body v AHL chce mega mesicne zaklad, aby se sbalil a sel hrat do Evropy (defakto nevi, kde je Cesko. Jeste nedavno se pry ptali, zda Tu mame vubec wifi a obchodni centra) doba aklimatizace muze byt nekolik tydnu a ten prechod na evropsky hokej muze dopadnout fiaskem. Kdezto Sobotka nestoji ani 300 tisic a je to provereny hrac u ktereho vis, co dostanes. Pouzitelny na vsecnny herni cinnosti. Be finale beres vetsi jistotu.

Proto se i ted pri posileni kouka hlavne na hrace z evropy a nebo na ty, co uz zde neco odehrali. A on uz ani PD nechce jen tak vytasit pro zamoraka 12 mega za sezonu a vitej :)))

Jednoducha odpoved - vzit hrace, co hral celou karieru za morem a poslednich 5 let sbira body v AHL chce mega mesicne zaklad, aby se sbalil a sel hrat do Evropy (defakto nevi, kde je Cesko. Jeste nedavno se pry ptali, zda Tu mame vubec wifi a obchodni centra) doba aklimatizace muze byt nekolik tydnu a ten prechod na evropsky hokej muze dopadnout fiaskem. Kdezto Sobotka nestoji ani 300 tisic a je to provereny hrac u ktereho vis, co dostanes. Pouzitelny na vsecnny herni cinnosti. Be finale beres vetsi jistotu.

Proto se i ted pri posileni kouka hlavne na hrace z evropy a nebo na ty, co uz zde neco odehrali. A on uz ani PD nechce jen tak vytasit pro zamoraka 12 mega za sezonu a vitej :)))
Víš kolik přibližně měl na pásce Jasper?

Komoleni jména samozřejmě nebylo záměrem. Zkrátka jsem si nevšiml, že když napíšu mrtka, tak telefon si to změní na mrdka. Moje chyba. Proč tak činí, nevim. Asi často píšu mrdka a telefon už s tím počítá 🤷 Příště již budu ostražitý a bdělý 😉
Zatím to prediktivní psaní není tak chytrý, aby se chytalo kontextu a tohle slovo používalo jen pokud jde o příspěvek o MHK.

Jestli byl kdy Mechov v něčem užitečnej, tak v tom, že moje klávesnice dokáže skrz učení poznat a automaticky napsat i hardcore vulgarismy.

Tohle se nelíbí Koreis a spol 😂😂😂 až si to tady přečtou tak to použiji proti nám, že kvalitní hráči si zde nevydelaji a proto Dědek je zlý 😂😂😂

Když něco nevím, tak se optám. V příští sezóně Pavol Regenda sice podepsal smlouvu s San Jose, ale dvoucestnou. On si myslí, že prorazí do NHL, já jsem názoru, že odehraje další rok na farmě a čuchnout nedostane. Ale o to tady nejde, přál bych mu to, leč SJS je takový dost podivný podnik. Oni jsou v té přestavbě vlastně rádi a furt. Ale zpět k Regendovi. V San Jose Barracuda bude brát 350.000 USD. A já se ptám, po zdanění a zaplacení agenta a všeho okolo mu zbude tak půlka. A teď ona otázka na znalé - to jsou na život ve Státech malé, dobré, solidní nebo jaké peníze?

Když něco nevím, tak se optám. V příští sezóně Pavol Regenda sice podepsal smlouvu s San Jose, ale dvoucestnou. On si myslí, že prorazí do NHL, já jsem názoru, že odehraje další rok na farmě a čuchnout nedostane. Ale o to tady nejde, přál bych mu to, leč SJS je takový dost podivný podnik. Oni jsou v té přestavbě vlastně rádi a furt. Ale zpět k Regendovi. V San Jose Barracuda bude brát 350.000 USD. A já se ptám, po zdanění a zaplacení agenta a všeho okolo mu zbude tak půlka. A teď ona otázka na znalé - to jsou na život ve Státech malé, dobré, solidní nebo jaké peníze?
Prave v Cali, kde sidli SJ je hodne drahy zivot. Zbyde mu cca 400 tisic. No a pak musi zaplati bydleni, auto, prave zivot v Cali. Urcite nepujde z ruky do huby, ale timto stylem by se do konce zivota nezabezpecil.

Naprosto v pohodě. Chce zabojovat a není to úplně o penězích? Kdo ví? Do Evropy může jít vždycky, ale návrat za moře už je horší.

Nevím jestli je Regenda v zámoří sám, nebo s přítelkyní/manželkou/rodinou... Pokud je sám, velice často to tam hráči řeší tak, že si třeba čtyři plejeři najmou dům a o nájem se dělí. Sníží tak náklady....

No s daněmi ve státech je to šílené jejích daně by jsme nechtěli reálně platit nikdo osobně si myslím že mu zbude méně než psal Propulse tip bych si okolo 250k dolarů na rok a to pro život v Kalifornii není až takové terno nechci tím říct že je to málo ale není to ani balík třeba se prosadí do prvního týmu a bude i jinde finančně jinak hádám že to to bude jeho poslední zkouška se prosadit do NHL

Mohu poprosit odkaz?
Pravděpodobně tento, na webu vyšel až teď

Podle kalkulačky z 350 tisíc hrubého je po zaplacení daní v Californii 208 tisíc čistého.

https://www.talent.com/tax-calculator?salary=350000&from=year&region=California

Bydlení na slušný úrovni v blízkositi haly SJ Barracuda: 2-4 tisíce/byt, 3-5 tisíc dům.
Takže za nějakých 10 měsíců je to dejme tomu 35 tisíc za bydlení.
Nájem auta jsem kouknu na měsíc 700 - 1500 dolarů, zprměrujeme na 1000. Dlouhodobý pronájem na 10 měsíců se asi dá ukecat nějaká sleva, takže dejme tomu 9 tisíc dolarů

Zbývá nějakých +/- 160 tisíc na živobytí... Takže za sezonu mu podle mě po odečtění všech daní a nákladů na bydlení, auto a živobytí může v kapse zůstat nějakých 100 tisíc dolarů...

Podle kalkulačky z 350 tisíc hrubého je po zaplacení daní v Californii 208 tisíc čistého.

https://www.talent.com/tax-calculator?salary=350000&from=year&region=California

Bydlení na slušný úrovni v blízkositi haly SJ Barracuda: 2-4 tisíce/byt, 3-5 tisíc dům.
Takže za nějakých 10 měsíců je to dejme tomu 35 tisíc za bydlení.
Nájem auta jsem kouknu na měsíc 700 - 1500 dolarů, zprměrujeme na 1000. Dlouhodobý pronájem na 10 měsíců se asi dá ukecat nějaká sleva, takže dejme tomu 9 tisíc dolarů

Zbývá nějakých +/- 160 tisíc na živobytí... Takže za sezonu mu podle mě po odečtění všech daní a nákladů na bydlení, auto a živobytí může v kapse zůstat nějakých 100 tisíc dolarů...
na mě ten výpočet dělá dojem, že by mu bylo lépe u nás. :) Pokud by tam přítelkyně chtěla zůstat, najde bydlení za polovinu pár km dál, auto koupí za 10 tis. a po sezoně za 8 prodá. vše se dá přiohýbat podle myšlenky, která se limitně blíží přání.

jsou na to léto nějaký prášky nebo jsou lepší lehké práce na zahradě? Už mě to nebaví se bavit o Radilovi a dalších nepodstatných věcech. Důležitý je nástup na led a v plné palbě. vše ostatní je krácení času, který se vleče pomalu tím vedrem a zdá se, že to nemá konce.

Naposledy upraveno:

v minulem Zimaku řešili, že je "hrdinské a skvěle" postavit halu pro 5700diváku (Jihlava), ano je to určitě dobré mít takovou halu...ale proč stavet opravdu velkou halu? (podle nich zbytečně megalomanskou) - kouknete na video kde je nejakých 18.000 diváku...až bude jednou u nás o 1/3 více diváku a o 1/3 lepší atmosfera, tak to pochopí i "zimák" :))---prostě tady k nám do nové haly se bude chodit i jen proto, aby se užila ta atmosfera

Třeba ho tu v lednu máme v týmu, kdo ví.....

MHK posiluje o útočníka, který loni za 32 zápasů nastřádal 5 bodů. Pokud by mi někdo chtěl říct, že není vše jen o bodech, tak zrovna u Denise ano, protože bez bodů nemá mnoho co nabídnout, do obrany se mu nikdy nechtělo a do střel taky padat nebude. Musím říct, že se mi moc líbí způsob jakým Hradec "posiluje" :)

jsou na to léto nějaký prášky nebo jsou lepší lehké práce na zahradě? Už mě to nebaví se bavit o Radilovi a dalších nepodstatných věcech. Důležitý je nástup na let a v plné palbě. vše ostatní je krácení času, který se vleče pomalu tím vedrem a zdá se, že to nemá koce.
Pokud nevíš, co kolem hokeje dělat, tak můžeš zjistit, jak přesně a konkrétně se počítá statistika expected goals a pak nám to tu vysvětlit. Mě samotného by to opravdu zajímalo. Třeba je veřejně dostupný konkrétní popis toho modelu, já ho nenašel. A taky jaká statistika byla použitá k validaci modelu.

Naposledy upraveno:
Pravděpodobně tento, na webu vyšel až teď
Nešel by se dát celý do příslušné sekce....Díky

Z mechová se stává popelnice extraligy :p

V Mechově berou hráče co se nevešel do sestavy ani v Kladně?? Well done

MHK posiluje o útočníka, který loni za 32 zápasů nastřádal 5 bodů. Pokud by mi někdo chtěl říct, že není vše jen o bodech, tak zrovna u Denise ano, protože bez bodů nemá mnoho co nabídnout, do obrany se mu nikdy nechtělo a do střel taky padat nebude. Musím říct, že se mi moc líbí způsob jakým Hradec "posiluje" :)
Však to jednak není hráč do čtvrté lajny a jednak hrál loni asi dvě střídání za zápas. Rok předtím byl solidní. Může jim pomoct, ale u něj je problém jeho zdravotní karta..

Kusý v první kladenský sezoně nějakej potenciál ukázal. To hrál myslím první nebo druhý útok. Minulou sezonu brousil čtvrtou lajnu a v ní se v mančaftech jako bylo Kladno body nedělají...
Záleží jakou roli v Mechově bude mít. Vůbec nemám přehled o jejich kádru, takže netuším, jestli má šanci se do první / druhý lajny protlačit. Možná je reálná až třetí lajna...

Expected Goals (xG, via ChatGPT 4o)

Statistika expected goals (xG) v hokeji — často označovaná jako xG nebo očekávané góly — vyjadřuje pravděpodobnost, že daná střela skončí gólem, na základě různých proměnných. Je to pokročilá metrika používaná k analýze kvality střelby, nikoli jen jejího množství.

🧠 Jak se xG počítá​

Každé střele na branku (nebo směrem na branku) je přiřazena hodnota mezi 0 a 1, která odpovídá pravděpodobnosti, že skončí gólem. Například:
  • xG = 0,05 → 5% šance, že padne gól
  • xG = 0,75 → 75% šance

Tato pravděpodobnost se určuje na základě historických dat o tisících střel a využívá se k tomu statistický model(např. logistická regrese nebo machine learning). V profesionálních ligách používají tyto modely např. NHL, InStat, Sportlogiq, nebo Evolving-Hockey.

🧮 Co ovlivňuje výpočet xG:​

Mezi nejčastější faktory patří:

FaktorVysvětlení
📍 Vzdálenost od brankyČím blíže střela je, tím vyšší xG
🎯 Úhel střelyStřely z přímého úhlu mají vyšší šanci na gól
🎥 Typ střelyNapř. snap shot, slap shot, backhand… Každý má jinou úspěšnost
🔁 SituaceHra 5 na 5, přesilovka, oslabení apod.
🧍‍♂️ Přítomnost brankářeZda je střela do prázdné brány nebo přes clonu
🕑 Čas po přechodu do pásmaRychlé protiútoky mívají vyšší xG
🤼‍♂️ Tlak obranyJe-li střelec bráněný nebo ne
🥅 ReboundDorážky mají často vyšší xG než první střely
🏒 Přihrávka přes pásmoNapř. tzv. “royal road pass” (přihrávka přes osu hřiště) zvyšuje xG

🧾 Příklad​

SituacexG hodnota
Střela z modré čáry bez clony0.02
Dorážka z mezikruží0.35
Samostatný nájezd0.65
Střela z bezprostřední blízkosti po přihrávce přes osu0.75

📊 K čemu se xG používá:​

• Analýza týmů: Tým může mít hodně střel, ale málo gólů — xG ukáže, zda byly střely kvalitní.
  • Hráčská efektivita: xG pomáhá zjistit, jestli hráč dává „více gólů, než by měl“ (overperforming) nebo „méně“ (underperforming).
  • Skauting a predikce: xG je důležitý pro predikční modely výkonu.

Jak jsem psal nedávno, svět je v pořádku a podpisy v MHK to potvrzují ;)

Sousedi mají dle mne mimořádnou kliku, že tam mají Martince. Ten to tam drží pevně v rukou, ale ani to nemusí trvat věčně a pak se ty problémy můžou hodně rychle nabalovat.

Každopádně Kusý je takový pan "Skleněný" - zdraví ho limituje už řadu let.

Dá se někde najít, jaké xG měla naše střelba v play-off?

Ke shora uvedeným příspěvkům na adresu příchodů hráčů do Hradce bych uvedl jen stručně, že bych to nekomentoval. Není daleko doba, kdy jsme taky podepisovali samé jinde nechtěné hráče a ještě jsme jim pořádali tray-outy.

Status
Není otevřeno pro další odpovědi.
Zpět
Obnovit stránku Nahoře Dno