Sledujte video níže, abyste viděli, jak nainstalovat naši stránku jako webovou aplikaci na vaši domácí obrazovku.
Poznámka: Tato funkce nemusí být momentálně dostupná v některých prohlížečích.
To máš jako doma, buďto podáš výkon nad očekávaný průměr nebo nedostaneš večeřiNevím co je "chycený gól nad očekávání"... Já jsem stará škola s jednoduchým pravidlem "brankář buďto puk chytí, nebo ne..."
taky trpíš hlady, viď žejo? : ))To máš jako doma, buďto podáš výkon nad očekávaný průměr nebo nedostaneš večeři![]()
Já čekám 0 v každém zápase, takže nad očekávání je pustit podle Hrouzka ještě o gól míň..Nevím co je "chycený gól nad očekávání"... Já jsem stará škola s jednoduchým pravidlem "brankář buďto puk chytí, nebo ne..."
Aha takže tenhle týden není výpadek sexu všude jak jsem si myslel ale jen u nás doma dobrý cháputaky trpíš hlady, viď žejo? : ))
to zní tak trochu, dámy odpustí, jako přerušené těhotenství
Už se to tu řešilo dříve. Nějak se spočítá i jak je ta střela nebezpečná. Děkuju kolegovi už nevím, komu, jak tu nasdílel shrnutí od chata gpt, ale přesto, kdyby měl někdo opravdu detailní technický popis, jak přesně se ta pravděpodobnost počítá , tak budu rádNevím co je "chycený gól nad očekávání"... Já jsem stará škola s jednoduchým pravidlem "brankář buďto puk chytí, nebo ne..."
Já jsem se k tomu minule vyjadřoval, že se mi ta statistika moc nelíbí u hráčů převyšující výrazně průměr. Tyto statistiky dobře fungují u průměrných hráčů v rámci těch soutěží, ale pokud se objeví někdo jako Pasta nebo McDavid, tak s tím dost zamávají. Já jsem navrhoval (bylo by to dost složitější) to násobit koeficientem daného hráče dle jeho nebezpečnosti střely. Pokud brankář chytí střelu ze slotu od průměrného hráče, tak by se měla započítat jinak, než střela od např Pastrňáka atd. Pastrňák má dost velkou pravděpodobnost, že vstřelí gól i dost z úhlu na rozdíl od průměrného hráče.Už se to tu řešilo dříve. Nějak se spočítá i jak je ta střela nebezpečná. Děkuju kolegovi už nevím, komu, jak tu nasdílel shrnutí od chata gpt, ale přesto, kdyby měl někdo opravdu detailní technický popis, jak přesně se ta pravděpodobnost počítá , tak budu rád(něco jsem tedy z chata taky vymlátil
)
Pak je ale ještě otázka- ten model, co se používá u nás v extralize, tak je optimalizován pro naši extraligu, nebo vzali model z NHL a prostě se to snažili použít u nás? Protože přecijenom, střely v NHL budou asi nebezpečnější.
Jak tu někdo pár měsíců zpátky "rozbil" ten model, tak je rozdíl, když stříli McDavid nebo Paulo.
To jsou otázky.
To by ten model musel zahrnovat i data o hráčích a kdo tedy střílí. Jako asi by to do toho šlo zahrnout, jen by na to bylo asi málo dat- pro každého hráče.Já jsem se k tomu minule vyjadřoval, že se mi ta statistika moc nelíbí u hráčů převyšující výrazně průměr. Tyto statistiky dobře fungují u průměrných hráčů v rámci těch soutěží, ale pokud se objeví někdo jako Pasta nebo McDavid, tak s tím dost zamávají. Já jsem navrhoval (bylo by to dost složitější) to násobit koeficientem daného hráče dle jeho nebezpečnosti střely. Pokud brankář chytí střelu ze slotu od průměrného hráče, tak by se měla započítat jinak, než střela od např Pastrňáka atd. Pastrňák má dost velkou pravděpodobnost, že vstřelí gól i dost z úhlu na rozdíl od průměrného hráče.
Chápeš to špatně. Žadný součet chycených gólů neexistuje. Je to statistika a pravděpodobnost a díky velkému množství dat, je to téměř dokonalé.To by ten model musel zahrnovat i data o hráčích a kdo tedy střílí. Jako asi by to do toho šlo zahrnout, jen by na to bylo asi málo dat- pro každého hráče.
Ale vlastně pokud to chápu dobře, tak pokud ten model funguje správně, tak by suma sumárum celá liga měl být součet všech chycených gólů nad očekávání 0? Protože pak by to správně predikovalo, zda padne gól, nebo ne? Protože tohle jsou góly "nad očekávání".
Ale i kdyby ne, tak by to vlastně nemuselo tolik znamenat, třeba by jen model nadhodnocovat ty šance, ale v pořadí nejlepší hráč by mohl stále platit. Jen by ta číselná hodnota nebyla tolik vypovídající.
Ono tenhle model je samozřejmě dělán pomocí strojového učení- na to modely samozřejmě existují. Dáš tomu vstup, a výstup 0/1 a on má ten model pak určit pravděpodobnost, že to bude 0/1. To je základní úloha strojového učení. Jen jde pak o to, co je na vstupu, jak je model přesný nejen z hlediska "accuracy" (protože ty tu pravděpodobnost při tréningu modelu apriori neznáš, znáš jen výsledek 0/1- tak accuracy by mohla být je to gól, když prav>0.5 a není, když <=0.5), ale existují i lepší metriky na měření právě té citlivosti té pravděpodobnosti jako takové. A samozřejmě že ten model bude ovlivněn těmi daty, na kterých byl trénován, tj. pokud to brali z NHL.
Důležité je ale právě to, jaká ta data byla. Pozice, úhel a kdo ví co? Když si ujasníme, že to strojové učení nějak umíme- na základě dat to natrénovat dobře (což je taky "zázrak"), tak vlastně ještě důležitá otázka je, co ty vstupní data budou- na základě čeho to má počítat.
Tak teď ti nerozumím. U gólmanů se počítá statistika chycených gólů nad očekávání. To znemaná, že když brankář chytá "průměrně", pak by měl mít na konci sezony 0. A kdybych takto sečetl všechny brankáře v lize, tak bych měl dostat 0, ne? Protože někteří chytají nad očekávání, ale někteří pod očekávání. Protože je to celá statistika gólů "nad očekávání". A to očekávání by se mělo tvořit vlastně tím, jak vypadá situace v lize, přeci?Chápeš to špatně. Žadný součet chycených gólů neexistuje. Je to statistika a pravděpodobnost a díky velkému množství dat, je to téměř dokonalé.
práve u hráču se to taky sleduje...xG ---čím kvalitnejší hráč ma zakončení, tím vyšší xG má a naopak čím ho ma nižší (dlohodobě), tím je větší dřevákJá jsem se k tomu minule vyjadřoval, že se mi ta statistika moc nelíbí u hráčů převyšující výrazně průměr. Tyto statistiky dobře fungují u průměrných hráčů v rámci těch soutěží, ale pokud se objeví někdo jako Pasta nebo McDavid, tak s tím dost zamávají. Já jsem navrhoval (bylo by to dost složitější) to násobit koeficientem daného hráče dle jeho nebezpečnosti střely. Pokud brankář chytí střelu ze slotu od průměrného hráče, tak by se měla započítat jinak, než střela od např Pastrňáka atd. Pastrňák má dost velkou pravděpodobnost, že vstřelí gól i dost z úhlu na rozdíl od průměrného hráče.
myslím, že je problém, že jsme domotali, co je xG a PSxG (pokud si AI nevymýšlípráve u hráču se to taky sleduje...xG ---čím kvalitnejší hráč ma zakončení, tím vyšší xG má a naopak čím ho ma nižší (dlohodobě), tím je větší dřevák)

Ale pokud se snažím počítat něco jako chycené góly nad očekávání, tak na trénovacím vzorku bych vlastně měl dosáhnout toho, že můj model bude tu pravděpodobnost odhadovat ve velkém správně, tak vlastně chci, aby to tu pravděpodobnost určovalo správně, tedy na tom všem by vyhodnocení mělo být suma sumárum 0, přeci, ne?Chápeš to špatně. Žadný součet chycených gólů neexistuje. Je to statistika a pravděpodobnost a díky velkému množství dat, je to téměř dokonalé.
Tak tu máš právě nad rámec považoval bych si takové ženyAha takže tenhle týden není výpadek sexu všude jak jsem si myslel ale jen u nás doma dobrý cháputak aspoň mám tu večeři
![]()
Třeba ten výpadek není ani 100% u vás doma, jen u tebe.....Aha takže tenhle týden není výpadek sexu všude jak jsem si myslel ale jen u nás doma dobrý cháputak aspoň mám tu večeři
![]()
Tak tu máš právě nad rámec považoval bych si takové ženy![]()
Tak a teď jseš v prdeli pokud je večeře nad očekávání čeká tě výkon nad očekávání hodně štěstí večerDGAx! Večeře obdržené nad očekávání!
#statistika
Kdo oře pole tvé šetří pluh tvůjTřeba ten výpadek není ani 100% u vás doma, jen u tebe.....
Chápeš to špatně. Žadný součet chycených gólů neexistuje. Je to statistika a pravděpodobnost a díky velkému množství dat, je to téměř dokonalé.
Ale pokud se snažím počítat něco jako chycené góly nad očekávání, tak na trénovacím vzorku bych vlastně měl dosáhnout toho, že můj model bude tu pravděpodobnost odhadovat ve velkém správně, tak vlastně chci, aby to tu pravděpodobnost určovalo správně, tedy na tom všem by vyhodnocení mělo být suma sumárum 0, přeci, ne?
A pokud tedy můj model funguje správně, tak by se takto měl chovat nejen na trénovacích datech, ale i potom na reálných testovacích datech. Protože pokud v reálu všichni brankáři budou mít třeba že chytili 100 gólů nad očekávání, tak to jen ukazuje, že můj model špatně určuje tu pravděpodobnost, že padne gól? Pokud to určuje správně, tak přesně jak ty píšeš, bychom se na všech datech měli dostat někam k hodnotě nula.

Hmm tak to mě asi rozvážou kontraktTak a teď jseš v prdeli pokud je večeře nad očekávání čeká tě výkon nad očekávání hodně štěstí večer![]()