Hospoda aneb vše mimo hokej

• Zakladatel vlákna Zakladatel vlákna PL8
  • Datum začátku Datum začátku
Tohle dosávají sportovci s covidem na celý den v "hotelu" při karanténě. Pokud nejsi sportovec, dostaneš "normální" stravu.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-pozitivni-olympionici-se-bouri-pobyt-v-karantennim-hotelu-je-nici-187600#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=8noXINKMjbU-202202052142&dop_id=187600&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

https://twitter.com/br_reimann/status/1490407352922746885?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1490407352922746885%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Ftn.nova.cz%2Fsport%2Fclanek%2F454384-do-p-e-proc-jste-me-tak-zarizli-slovensky-komentator-vypenil-pri-olympijskem-sjezdu

Destinace pro olympiádu nemohla býti zvolena lépe, podívejte na ty krásná panoramata.
peking.jpg

Tak dnešní zážitek. Jedu a za Bohdanči vidím stát kamion uprostřed silnice. Přibrzdím a v tom na mne mává pěkná, ale vážně pěkná slečna. Zastavuju a slečna na mne spustí španělsky a ptá se na angličtinu, tak tedy zjistím co chce. V tom přijde s kamionu ještě hezčí, což vážně nečekáš. V momentě, kdy nedokážu vysvětlit nabízím slečnám, ať jedou za mnou a dovedu je na místo vykládky.... všude tam jsou cedule zákaz nad 11m atd.... Vše dobře a počestně dopadlo s pozvánkou na drink v Córdobě. Odměnou selfie se slečnami kamarádovi. Ten asi nechápe 👍😛😁

Co by za to Hanč a Vrbata dali, že?

https://www.idnes.cz/oh/peking-2022/remi-lindholm-zoh-peking-beh-na-lyzich-omrzliny-penis.A220220_111526_olympiada-peking-2022_ikuc

Ti kreténi útočí na odstavený reaktor.

https://twitter.com/dsszzi/status/1496871453463035909

Usankciovaná hovada, už je jim asi všechno jedno. Tohle podělali všichni. A Putin je blázen... Tedy po dnešku si to myslím.

Sali67 řekl:
Hlavně se ukáže kdo je kdo a kdo to myslí s kolektivní bezpečností vážně.....

Stále dost zemí dává přednost ziskům před soudržností. Itálie proti zákazu luxusního zboží, němec má strašně nainvestováno u rusa a madar si to nechce klasicky rozházet nikde. Pouze stará dobrá anglie tak nějak drží stále stejný tvrdý směr. Ještě že je po volbách u nás. Dovedete si představit hami a surikatu?

Evropa se nedokáže dohodnout nikdy.

"Rusko se bude moci zúčastnit letošního ročníku mezinárodní písňové soutěže Eurovize, přestože dnes zahájilo invazi na sousední Ukrajinu. Organizátoři uvedli, že se jedná o kulturní, nikoli politickou akci. Na květnovou událost, která se má konat v italském Turíně, tak dostanou pozvánku Ukrajina i Rusko, informoval server BBC News."

Švýcaři se zdrží okamžitých sankcí proti Rusku
https://www.reuters.com/world/europe/swiss-refrain-immediate-sanctions-against-russia-2022-02-23/

Nedělejme si iluze, u Ukrajiny se doufá, že Rusáka co nejvíc pocuchá a že Rusák bude mít s jejím obsazením a následnou tvrdou pacifikací potíže... Ukrajina není a nikdy nebude členem EU nebo NATO. Víme to my, ví to Rusák. Putin už, zdá se, rezignoval na zlepšování životní úrovně, to je moc těžká práce a navíc to není taková zábava jako to, co dnes rozjel na Ukrajině...

Celá situace však zas a znova potvrzuje, že nikdo nesmí žít v iluzi neměnných hranic. Že agresivní výboje do Evropy 21. století nepatří. Přinejmenším na jejím východě patří. Bohužel. Ruská akce na Ukrajině je poslední varování, že přinejmenším budou členský státy NATO plnit základní požadavky. Tedy třeba neochcávat výdaje na armádu.

Jediný, co Rusáka má potenciál v aktuálním tamním politickým nastavení, je chrastění zbraněmi, připravenost a rychlost.

Ukrajina je bohužel slabej kus.

Putin je novodobej Hitler a měli by ho postavit ke zdi a utratit jako prašivyho čokla.

Je jasný že tohle Ukrajina asi dlouho neubrání, ale mělo by se jí pomoct v nejvyšší možný míře tak, aby to nemělo větší důsledky pro ostatní.

Ukrajina dřív nebo později bude členem NATO, jen to bude chvilku trvat.

Srát na (nejen) Ukrajinu je chyba. Je potřeba je maximálně materiálně podpořit a pokud se "Putler" začne roztahovat dál, udeřit maximálně tvrdě a nekompromisně. Ten zmrd se jen tak nezastaví.

Toto je jen a pouze můj osobní názor. Můžu se v určitých věcech mýlit, jako u hokeje. Ale toho zmrda nesnáším a přeju mu ať shoří v pekle.

https://twitter.com/JanKaliba/status/1496954453827911683

s jídlem roste chuť. nyní zabere Ukrajinu, pak si řekne o další lokace. Když mu to prochází... Sankce jsou neúčinné už od roku 2014.

S jídlem samozřejmě roste chuť, ale ona Ukrajina je sama o sobě dost velký sousto.

Bohužel o osudech států a tím i lidí často rozhoduje, kde leží a v jaký době...

My měli tu historickou kliku, kdy se otevřelo historický okénko pro to, že (nejen) nás Rusák hodně nerad pustil z okovů (dnes toho lituje má nás za zrádce jeho údajný dobroty) a my téměř okamžitě přešli do druhýho tábora. Ukrajina tuhle kliku mít nemohla. Už kvůli svýmu vývoji, kdy byli u moci prozápadní, ale taky proruský politici.

Různý analogie jsou sice atraktivní, ale kromě toho, že v nich spousta věcí vypadá stejně, tak jiný už tolik nelícují.

K 1938 je výborná kniha (a to jsem na to téma přečetl skoro všechno, co se mi kdy dostalo pod ruku) Mnichov 1938 Krize appeasementu. Smutný a poučný čtení nezabarvený emocionálními narativy. Podrobná líčení s Hitlerem na Obersalzbergu a později v Godesbergu jsou šílený čtení, kdy osud milionů lidí záleží na psychickým rozpoložení několika lidí v místnosti... Bohužel nakonec jsme jen lidi a psychopati a sociopati v takových situacích mají zásadní výhodu nad těmi relativně slušnými a normálními. Méně se bojí, víc riskují, sahají po mnohem věrohodnějších výhrůžkách...

V každým případě. V 38. jsme byli smluvním (byť v případě UK nepřímým) partnerem západu, kterej se z vlastní slabosti (Francie o dva roky později prohrála svou vlastní válku za 6 týdnů) rozhodl nás hodit přes palubu. V 68. jsme byli ve východním bloku a Pražskýmu jaru na západě nikdo nedával naději a bral to jako vnitřní přestřelku komančů. A (nejen) dnešní geopolitický postavení Ukrajiny? Složitý. Země neuvěřitelných rozporů a kontrastů bez zázemí aliance, zato s Rusákem ze tří stran...

tomaso25 řekl:
S jídlem samozřejmě roste chuť, ale ona Ukrajina je sama o sobě dost velký sousto.

Bohužel o osudech států a tím i lidí často rozhoduje, kde leží a v jaký době...

My měli tu historickou kliku, kdy se otevřelo historický okénko pro to, že (nejen) nás Rusák hodně nerad pustil z okovů (dnes toho lituje má nás za zrádce jeho údajný dobroty) a my téměř okamžitě přešli do druhýho tábora. Ukrajina tuhle kliku mít nemohla. Už kvůli svýmu vývoji, kdy byli u moci prozápadní, ale taky proruský politici.

Různý analogie jsou sice atraktivní, ale kromě toho, že v nich spousta věcí vypadá stejně, tak jiný už tolik nelícují.

K 1938 je výborná kniha (a to jsem na to téma přečetl skoro všechno, co se mi kdy dostalo pod ruku) Mnichov 1938 Krize appeasementu. Smutný a poučný čtení nezabarvený emocionálními narativy. Podrobná líčení s Hitlerem na Obersalzbergu a později v Godesbergu jsou šílený čtení, kdy osud milionů lidí záleží na psychickým rozpoložení několika lidí v místnosti... Bohužel nakonec jsme jen lidi a psychopati a sociopati v takových situacích mají zásadní výhodu nad těmi relativně slušnými a normálními. Méně se bojí, víc riskují, sahají po mnohem věrohodnějších výhrůžkách...

V každým případě. V 38. jsme byli smluvním (byť v případě UK nepřímým) partnerem západu, kterej se z vlastní slabosti (Francie o dva roky později prohrála svou vlastní válku za 6 týdnů) rozhodl nás hodit přes palubu. V 68. jsme byli ve východním bloku a Pražskýmu jaru na západě nikdo nedával naději a bral to jako vnitřní přestřelku komančů. A (nejen) dnešní geopolitický postavení Ukrajiny? Složitý. Země neuvěřitelných rozporů a kontrastů bez zázemí aliance, zato s Rusákem ze tří stran...

Pěkně jsi to shrnul. Tady není co dodat.

Snad jen k té Francii za šest týdnů, to provedl hlavně Guderian a jeho tanky. Neskutečné..
Asi už v knihovně máš jeho "zpověď", ale kdyby náhodou ne, doporučuji Vzpomínky generála. Nebýt umanutého Hitlera, Rusové by pravděpodobně prohráli. A teď si vyber, co by pro nejen nás bylo lepší.. Pochybnosti jsou povolené ve všech směrech.. :-)

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-stredni-evropa-rusko-zatim-neprijde-o-bankovni-spojeni-lidri-eu-se-neshodli-190264#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=wDvqQqzu4Y1-202202250606&dop_id=190264&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest188_skryvani_boxiku_varC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

A zase němci, co tahají nitky....

Sweník řekl:

Snad jen k té Francii za šest týdnů, to provedl hlavně Guderian a jeho tanky. Neskutečné..
Asi už v knihovně máš jeho "zpověď", ale kdyby náhodou ne, doporučuji Vzpomínky generála. Nebýt umanutého Hitlera, Rusové by pravděpodobně prohráli. A teď si vyber, co by pro nejen nás bylo lepší.. Pochybnosti jsou povolené ve všech směrech.. :-)

Ano máš pravdu, Hans Gruderian a jeho tanky, když chtěl útočit na Moskvu, on uz byl na předměstí Chimky....se svými tanky, tak ho za to Hitler odvolal....kdyby se do veleni Hitler nesral, a nechal to na generálech tak válku vyhrál....a pak vyhladil půlku evropy a druhou otročil

Tak Pobaltí je pro soudruha Putina určitě také oblast, kterou považuje za svou sféru vlivu. Bělorusko má jasné už dávno, to už je samostatný stát pouze formálně

A jelikož atomová válka vypuknout nemůže, protože ta by neměla vítěze - budou stále stačit konvenční zbraně. A jelikož Němci mají nás, Poláky, Maďary, Slováky za exsovětské satelity, budou nás ochotni úplně v poklidu Putinovi zaprodat
Ten se tuším nijak netají tím, že si chce vrátit pod svá křídla svoji sféru vlivu na tzv. státy Východního bloku
Stále jsme bezvýznamná tečka na mapě a Západ nás bude myslím ochoten v klidu "vydat"

Nikdo nevěřil, že se toto může v Evropě stát. A dál se nevěří, že by Putin zašel ještě dál. A to je chyba. Imo dochází k podcenění toho, co je Putin schopen udělat. S jídlem roste chuť

JAsně, že nás obětují. Pokud by na tuto situaci časem došlo. Tzv. západ má bobky. Ukrajina zůstala v boji sama.Sankce vo hovně.

woe řekl:
Tak Pobaltí je pro soudruha Putina určitě také oblast, kterou považuje za svou sféru vlivu. Bělorusko má jasné už dávno, to už je samostatný stát pouze formálně

A jelikož atomová válka vypuknout nemůže, protože ta by neměla vítěze - budou stále stačit konvenční zbraně. A jelikož Němci mají nás, Poláky, Maďary, Slováky za exsovětské satelity, budou nás ochotni úplně v poklidu Putinovi zaprodat
Ten se tuším nijak netají tím, že si chce vrátit pod svá křídla svoji sféru vlivu na tzv. státy Východního bloku
Stále jsme bezvýznamná tečka na mapě a Západ nás bude myslím ochoten v klidu "vydat"

Nikdo nevěřil, že se toto může v Evropě stát. A dál se nevěří, že by Putin zašel ještě dál. A to je chyba. Imo dochází k podcenění toho, co je Putin schopen udělat. S jídlem roste chuť

Věř, že může.....

24 hodin od začátku útoku. Slyšíme pouze silné výroky jak to bude Rusa bolet ale činy EU prakticky žádné. Některé státy mají problém i s materiální pomocí. Obrovské zklamání z Evropy a varování pro nás, že spoléhat se na pomoc nemůžeme.

https://www.reflex.cz/clanek/prostor-x/111869/fistejn-zapad-ukrajinu-zradil-bude-se-tam-popravovat-sankce-jsou-k-nicemu-musime-byt-pripraveni-valcit.html

Stars řekl:
Věř, že může.....

Souhlasím, s tím, že skutečně může.

Putina pozoruji celkem pozorně posledních 20 let, přiznám se, že byla i doba, kdy jsem si říkal, že to má v hlavě srovnané....

Ale v posledních letech je na něm jednoznačně vidět, že mu buď přeskočilo, nebo si prostě usmyslel, že ten zápis v dějinách udělá.

Obávám se, že tenhle člověk nezná "hranic".

Včera jsem někde nalezl soupis jeho "trumfů", které má společně s Čínou v rukávu - z tohoto pohledu je západ skutečně k smíchu prakticky ve všech oblastech - jednoduše řečeno, pokud Čína bude tichým spojencem Ruska, tak západ se může pokusit rusa umlátit maximálně tak mávátky a výhrůžkami někde na tweetech.... :think:

Teď se ukazuje EU v plné nahotě, jak je o hovně, když o něco jde.....tak zakazovat slovo vánoce, pomazánkové máslo.....

Gumid řekl:
24 hodin od začátku útoku. Slyšíme pouze silné výroky jak to bude Rusa bolet ale činy EU prakticky žádné. Některé státy mají problém i s materiální pomocí. Obrovské zklamání z Evropy a varování pro nás, že spoléhat se na pomoc nemůžeme.

Souhlasím, jen plané výkřiky

Švýcar na tom zase vydělá, Němce zajímá samozřejmě jen jejich ekonomika.

V tomto jsme zcela bezvýznamnou figurkou na šachovnici a v případě potřeby budeme "obětováni".

Již dávno mi bylo líto, že zde nevznikla US posádka, to pro mne byla určitá záruka.

Ta česká předposranost nás drží roky na tenké straně Evropy, dávno tady mohl být kvalitní obranný systém, který by hlavně říkal ke komu patříme....

povidala naše ministryně,že naše armáda je připravena na všechny možnosti ruské agrese. Tomu snad ani nelze věřit:D

Stars řekl:
Teď se ukazuje EU v plné nahotě, jak je o hovně, když o něco jde.....tak zakazovat slovo vánoce, pomazánkové máslo.....
Docela smutně zjednodušenej pohled, ale chápu.

Ale je třeba říct i zjednodušený B. Jaký jsou jiný alternativy? Já je nevidím.

Třicítka členů nějaký federace se vždy bude dohadovat hůř než stát, kterej je řízen jako absolutní monarchie. Státy z východního křídla EU mají logicky jiný zájmy, než ty, který leží někde na Pyrenejích. Válčit od klávesnice umí každej druhej, ale pochybuju, že každej druhej by se sebral a šel třeba na tu Ukrajinu nasazovat vlastní kejhák. Všichni zoufale hledají řešení, který bude bolet jen agresora a ne nás. A nepřekvapivě ho nenachází. Taky jsem zklamanej z toho, že svět Rusáka neodpojil. Ale bohužel to není moc překvapivý. Do toho se kolem toho motá Čína...

My bychom měli začít u sebe především tím, že začneme platit to rozpočtu NATO to, k čemu jsme zavázali. A nezajímá mě, že jiní to taky nedělají. Ne, "černej pasažér" se přes palubu nehází ani zdaleka tak snadno. Všichni taky víme, co tady vzniklo, když se tady měla stavět jedna malá základna v Brdech. Jaký pudový emoce to vyvolalo. Kdo si na odmítání ohříval svou politickou polívčičku. To všechno Rusáci moc dobře vědí a pamatují. Pátou kolonu tu máme, ne že ne.

Přes všechnu naštvanost a nasranost, kterou cítím při záběrech z Ukrajiny, tak prostě představa, že na Ukrajině půjdeme jako NATO do otevřený války, je těžko představitelný. Jak vysoký je procento pravděpodobnosti, že to agresora zastraší? Víme, že tu máme momentálně dost odbržděnýho mužika s atomovým arsenalem.

Případnou klíčovou zkouškou Západu bohužel není Ukrajina, ale Pobaltí jako členský země západních struktur. Putin je predátor, kterej si tipuje slabší kusy. Ukrajina tím slabším kusem bohužel je, i když je obdivuhodný, jak se teď brání. Stačí se podívat na vnitřních chod Ukrajiny jen v posledních třeba 20 letech... Takže z našeho pohledu to znamená nebýt slabším kusem. Přece jen máme základní kliku v tom, že nejsme v přímým hraničním kontaktu. Ale do budoucna by bylo třeba fajn, aby si česká dospěla populace nezvolila ve svobodných volbách za hlavu státu někoho, kdo se tam dostal přes ruský peníze a následně 9 let Rusáka obhajoval... Tím by bylo fajn letos začít...

Sweník řekl:

Ono, jako každý memoáry je však třeba číst s velkou rezervou vzpomínky generála, kterej navíc velkou část doby, na kterou vzpomíná, byl pod vlivem pervitinu (zcela standardní věc tenkrát) a taky především líčí se sebe tak, jak sám chce, aby byl líčen. Navíc z pohledu aktivního generála tankový armády nemohl vidět další faktory.

Četl jsem třeba vzpomínky Mansteina. S kritickými poznámkami pod čarou. Strašně často prostě nepsal pravdu, popřípadě jí bagatelizoval.

A bohužel Francie v roce 1940 prohrála především proto, že to byla vnitřně zlomená země plná strachu a defétismu. Ano, vojáci jako například Guderian její pád velmi urychlili, to je jasný. :-)

tomaso25 řekl:
Docela smutně zjednodušenej pohled, ale chápu.

Ale je třeba říct i zjednodušený B. Jaký jsou jiný alternativy? Já je nevidím.

Třicítka členů nějaký federace se vždy bude dohadovat hůř než stát, kterej je řízen jako absolutní monarchie. Státy z východního křídla EU mají logicky jiný zájmy, než ty, který leží někde na Pyrenejích. Válčit od klávesnice umí každej druhej, ale pochybuju, že každej druhej by se sebral a šel třeba na tu Ukrajinu nasazovat vlastní kejhák. Všichni zoufale hledají řešení, který bude bolet jen agresora a ne nás. A nepřekvapivě ho nenachází. Taky jsem zklamanej z toho, že svět Rusáka neodpojil. Ale bohužel to není moc překvapivý. Do toho se kolem toho motá Čína...

My bychom měli začít u sebe především tím, že začneme platit to rozpočtu NATO to, k čemu jsme zavázali. A nezajímá mě, že jiní to taky nedělají. Ne, "černej pasažér" se přes palubu nehází ani zdaleka tak snadno. Všichni taky víme, co tady vzniklo, když se tady měla stavět jedna malá základna v Brdech. Jaký pudový emoce to vyvolalo. Kdo si na odmítání ohříval svou politickou polívčičku. To všechno Rusáci moc dobře vědí a pamatují. Pátou kolonu tu máme, ne že ne.

Přes všechnu naštvanost a nasranost, kterou cítím při záběrech z Ukrajiny, tak prostě představa, že na Ukrajině půjdeme jako NATO do otevřený války, je těžko představitelný. Jak vysoký je procento pravděpodobnosti, že to agresora zastraší? Víme, že tu máme momentálně dost odbržděnýho mužika s atomovým arsenalem.

Případnou klíčovou zkouškou Západu bohužel není Ukrajina, ale Pobaltí jako členský země západních struktur. Putin je predátor, kterej si tipuje slabší kusy. Ukrajina tím slabším kusem bohužel je, i když je obdivuhodný, jak se teď brání. Stačí se podívat na vnitřních chod Ukrajiny jen v posledních třeba 20 letech... Takže z našeho pohledu to znamená nebýt slabším kusem. Přece jen máme základní kliku v tom, že nejsme v přímým hraničním kontaktu. Ale do budoucna by bylo třeba fajn, aby si česká dospěla populace nezvolila ve svobodných volbách za hlavu státu někoho, kdo se tam dostal přes ruský peníze a následně 9 let Rusáka obhajoval... Tím by bylo fajn letos začít...

To si mě špatně pochopil, já válku nechci....fuj, mám z ní strach....pamatujete, kdyz se odtrhlo Kosovo? Reakce EU....jak to vítali, a na Srbsko nikdo nebral ohled....ano jsem kritik EU...serou mě neskutečně

“Víme, že tu máme momentálně dost odbržděnýho mužika s atomovým arsenalem.”

Vlastně i díky mému vzdělání v politické geografii bohuzel “hltám” Ted všechny náležitosti téhle zrůdnosti.

Přečetl jsem a zhlednul mnoho materiálu a při vsi skromnosti si troufám říci, že mám velice dobre schopnost filtrovat a schroupavat jednotlivé informace i s cizojazyčných zdrojů, ale když bych měl to nynější lakonicky zhodnotit jednou vetou, tak bych si dovolil vytrhnout z kontextu tvoje výše uvedené.

Bohuzel me teď nenapadá nic přesnějšího a nic horšího.

Tahle nevyřčená věta byla v tom jeho predtocenem rozhovoru cejtit na 100 honů….

Tomaso 25
Do rozpočtu NATO asi platíme, co máme, to jsou řádově desítky milionů, byť se to snad mělo zvýšit někam k půlmiliardě. Co dlouhodobě, bohužel skoro jako každý člen, neplníme je 2% HDP na VLASTNÍ armádu (ale to ty určitě víš, upřesňuji, neškolím). A jsem pro, ale nesmí to probíhat tak jako dosud, že kupujeme např. kulomet minimi za 1 mil. Kč a Belgičani za 250.000 i tak je to neskutečná raketa. Utrácet peníze je jedna věc, druhá je, aby to mělo smysl a nekupovali jsme několikrát předražený krámy.
Já byl příznivec US radaru v Brdech a dodnes beru jako velkou chybu, že tam nestojí. A je paradoxem, že velkým odpůrcem NATO a troufnu si tvrdit i tehdejší stavby radaru je strana, která v současnosti má svého ministra v Černínském paláci. Pro zajímavost si pusťte na ČRo Plus europoslance Peksu se Sašou Vondrou v duelu Pro a Proti (tak měsíc dva zpátky), jak si Piráti představují naší, potažmo EU obranu.

Stars řekl:
To si mě špatně pochopil, já válku nechci....fuj, mám z ní strach....pamatujete, kdyz se odtrhlo Kosovo? Reakce EU....jak to vítali, a na Srbsko nikdo nebral ohled....ano jsem kritik EU...serou mě neskutečně
Představa bitýho Srbska a zlýho Kosova je, nevím, no... O Kosovu si myslím svoje, a nic moc pozitivního to není. Spíš vůbec nic pozitivního. Jenže to samý si tak nějak myslím o Srbsku. Že by to bralo nějaký ohledy na někoho třeba v 90. letech, to si taky nemyslím. Emoce v těhle jižních balkánských zemích jsou dost extrémní a pro svoji skutečnou nebo domnělou spravedlnost jsou schopní dělat všechno, včetně zločinů... A ano, necelých deset let byli našimi sousedy utečenci před Srby ze Sarajeva... Vskutku "hezký" vzpomínky... Strach vyjít z domu na ulici a přesto nutnost z něj vyjít...

Pak jseš ovšem momentálně v začarovaným kruhu. Jsou jen dvě cesty, jak odradit Rusáka. opravdu maximálně tvrdými sankcemi, který však poškodí i náš běžnej život. A druhá možnost je skutečný užití zbraní, tedy zapojení do války. EU tvrdě kritizuješ, sere tě. V pořádku. Kritizuješ ji za neschopnost, když o něco jde. Míru obecnýho blahobytu ve historickým srovnání nevídanýho, bereš jako určitou samozřejmost. Možná je trošičku spojená s existencí EU, ale třeba se pletu, že jo... Bereme to dobrý jako samozřejmost, tak to je. Dráždí nás to, s čím nesouhlasíme. Jenže představitelé unie a jednotliví členové unie se právě teď kromě svých ekonomických zájmů taky bojí války, jako se jí bojíš ty (a vlastně všichni normální lidi). A čím dál od místa konfliktu jseš, tím méně jseš ochoten v ní nasazovat život a nebo třeba se kvůli ní nějak zásadněji omezovat... Ten přístup je furt stejnej. Je mi těch lidí líto, ale mám s svůj každodenní život. Takhle lidi prostě fungují a uvažují. Včetně lidí v čele států. V roce 38 UK nutně konzultovalo sudetskou krizi se svými dominii. Kanada, Austrálie atd, prostě neměly zájem bojovat o zemi uprostřed Evropy...

Zpět
Obnovit stránku Nahoře Dno