Hokej

Diskutujte o zápasech, hráčích, o všem co se týká hokeje.

Moderátoři: Grimley, digitalmouse

Odpovědět
Davejar
Příspěvky: 197
Registrován: 05 led 2020 18:12
Dal "To se mi líbí": 5 krát
Obdržel "To se mi líbí": 53 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Davejar »

Čéro se omluvil z repre...to je dobře. Dolečí se, odpočine.
Georgre
Příspěvky: 4933
Registrován: 31 črc 2017 23:02
Dal "To se mi líbí": 107 krát
Obdržel "To se mi líbí": 236 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Georgre »

acrylic píše: 13 pro 2022 12:28 Někdo celé prosím?
Kýhos o práci v Brně: Majitel vytvořil skvělou značku, ale jde sám proti sobě

Extraligoví fanoušci vyhlásili Martina Pešouta trenérem měsíce října. Kometa sbírala jeden triumf za druhým, v daném termínu prohrála jediný z deseti duelů. Následoval listopadový zvrat, podobná série, leč proher. A marné oživování churavějícího pacienta ještě zkraje prosince. V pondělí ráno 56letý kouč dostal padáka, místo hlavního trenéra zaujme Patrik Martinec, před pěti týdny odvolaná pravá ruka Pavla Patery ve Spartě.

Proč Kometa tak často hýbe s trenérským štábem? „Libor Zábranský zachránil Kometu, vytvořil z ní skvělou značku a vynikající zábavu pro fanoušky. Ale jde sám proti sobě, když se neustále plete mezi trenéry,“ říká v rozhovoru pro iSport Premium Vladimír Kýhos, někdejší trenér Komety, s níž vybojoval stříbro (2014) a bronz (2015).

S odvolaným Martinem Pešoutem jste v Brně dříve trénoval, platili jste za sehrannou dvojicí. Zarazilo vás jeho odvolání?
„Když jsem se dozvěděl, že jde Martin do Komety, ani jsem mu nevolal. Jen jsem mu na dálku popřál štěstí. Bylo mi jasné, že ho bude potřebovat. Co ho znám, vím, že je to výborný kluk a to samé trenér. V Karlových Varech odvedl hodně kvalitní práci. Jeho krok jsem chápal, chtěl se profesně posunout, ambice Komety a Varů jsou někde jinde. Libor ho taky z dřívějška znal, proto si ho k týmu přivedl. Druhá věc je způsob nastaveného pracovního prostředí v klubu.“

Souhlasíte, že trenérská práce v prestižní organizaci Komety je džob snů, ale zároveň velmi rizikové a složité zaměstnání?

„Je to přesně tak. V Kometě máte perfektní zázemí, vynikající fanoušky, klub je špičkově zabezpečený. Bohužel ale narážíte na faktory, které vám práci dělají složitější. Zbytečně složitější. Chápu, že majitel chce mít o všem přehled, je to nakonec jeho klub, jen to někdy nepřináší úplně dobrou atmosféru.“

Jedná se o specifický tlak na hlavního trenéra?
„Na trenéra je tlak všude. Každý kouč jde do týmu, aby s ním udělal úspěch. Ne proto, aby se nechal vyhodit. Chce dělat svou práci, kterou nějakým stylem umí a jíž věří. Pak jde o to, zda dostane absolutní prostor, anebo ho nedostane a je určitým způsobem omezován. Pokud máte úplné trenérské kompetence a nedaří se, výsledky jdou jednoznačně za vámi. Neosvědčil jste se, nazdar. Jestliže jste ale tlačený do práce nebo do tahů, kterým nevěříte, vzniká z toho de facto paskvil. Vy jste však pod ním dál podepsaný, nikdo mimo klub už neví, jak to doopravdy bylo.“

Jakmile sestoupí majitel klubu na střídačku, vnímá to hlavní trenér jako signál jasné nedůvěry, byť všechny okolo ubezpečuje, jak je to fajn, protože víc hlav víc ví?
„Osobně s tím nemám zkušenost, nezažil jsem to. Zastávám ten názor, že vést mužstvo má trenér s plnou odpovědností. Ideálně by měl mít právo zvolit si své nejbližší spolupracovníky. A šéf je s prací realizačního týmu buď spokojený, anebo nespokojený. A podle toho koná. Zavolá si hlavního k sobě nahoru a řeší to spolu. Správnou reakcí podle mě není, že majitel sejde dolů na střídačku. Pak by měl vést tým pouze ten, kdo sešel dolů a nikdo jiný.“

Je to svým způsobem začátek konce, že?
„To je konec a jasný projev nedůvěry trenérovi ze strany šéfa. Není náhoda, že tři poslední trenéři Komety (Fiala, Kalous, Pešout) skončili dříve, než měli. Buď byli odvolaní anebo doplnění majitelem.“

Kometa má nadupaný tým, který by měl sám od sebe podávat výraznější výkony, nebo ne? Nehledě na trenérské vedení.
„Ono je to složitější. Nejhorší je, když se úplně nedaří a trenérův nadřízený, ať už manažer nebo majitel, začne chodit za hráči a s nimi řešit hokej. To je pro trenéra úplně ta nejhorší věc. Hráči dostávají do ruky obrovský trumf. Pokud mají výhrady k hernímu systému, anebo se jim nelíbí, že po nich trenér vyžaduje pořádnou práci a začnou to probírat s někým jiným než s kouči, mančaft se vám začne bortit pod rukama. Celé se vám to rozklíží. Myslím, že právě tohle se děje v Brně. Paradoxní je, že pro trenéra tam není úplně dobré, pokud se mu daří a mezi fanoušky je oblíbený. Nebýt těchto specifických zvláštností, Kometa by na tom mohla být mnohem lépe v extralize a i ovzduší v klubu by bylo příznivější. Vždyť majitel přece nemůže být spokojenější, pokud je v organizaci perfektní nálada, příznivci obdivují hráče, uznávají trenéry a všechno dohromady tvoří úspěšný klub. Liborovi přece nikdo neupírá, že zachránil Kometu, sehnal peníze, vytvořil z ní skvělou značku a vynikající zábavu pro fanoušky. Ale jde sám proti sobě, když se neustále plete mezi trenéry.“

Vy osobně jste opouštěl Kometu s hořkostí po prohraném semifinále 2015. Těžko jste bral, že vám Libor Zábranský nenabídl v předstihu nový kontrakt. Jak dlouho to ve vás zůstalo?
„Byl jsem dlouho hořkej. Jeden rok jsme skončili druzí, druhý rok třetí. Věřil jsem, že… Ale to už je jedno, je to za mnou a pryč. V tu chvíli to bylo těžké skousnout. Výsledky jsme měli, byť nás mrzelo, že o změnách v kádru jsme se dozvídali obvykle z novin. A kádr jsme neměli zdaleka tak silný, jako když se Libor rozhodl přejít na střídačku.“
Už se těším na play off, bude to dobré, dobré... :party: :party: :rock: :rock: :rock:
Uživatelský avatar
tau
Příspěvky: 5848
Registrován: 03 srp 2014 14:26
Dal "To se mi líbí": 172 krát
Obdržel "To se mi líbí": 909 krát

Re: Hokej

Příspěvek od tau »

No, on ten náš majitel je taky často pěkně hrrrr... Teď se pákrát prohrálo... předvedená hra nicmoc...pro Rulíka asi dobře, že se jede "uklidit" na dvacítky... :-)
Uživatelský avatar
Orosená_desítka
Příspěvky: 1204
Registrován: 04 srp 2014 09:38
Dal "To se mi líbí": 1142 krát
Obdržel "To se mi líbí": 368 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Orosená_desítka »

tau píše: 13 pro 2022 13:05 No, on ten náš majitel je taky často pěkně hrrrr... Teď se pákrát prohrálo... předvedená hra nicmoc...pro Rulíka asi dobře, že se jede "uklidit" na dvacítky... :-)
Teď jak to čtu potřetí tak jsem si teprve na konci té věty všimnul toho úsměvu...
Havlis
Příspěvky: 364
Registrován: 19 kvě 2021 16:21
Dal "To se mi líbí": 296 krát
Obdržel "To se mi líbí": 103 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Havlis »

Pešán konec ve Švýcarsku
Uživatelský avatar
tau
Příspěvky: 5848
Registrován: 03 srp 2014 14:26
Dal "To se mi líbí": 172 krát
Obdržel "To se mi líbí": 909 krát

Re: Hokej

Příspěvek od tau »

Havlis píše: 13 pro 2022 14:12 Pešán konec ve Švýcarsku
Tak kdyby Zábrana den, dva vydržel, mohl mít bývalého repre kouče... :-)
Havlis
Příspěvky: 364
Registrován: 19 kvě 2021 16:21
Dal "To se mi líbí": 296 krát
Obdržel "To se mi líbí": 103 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Havlis »

tau píše: 13 pro 2022 14:26 Tak kdyby Zábrana den, dva vydržel, mohl mít bývalého repre kouče... :-)
On potřeboval loutku, do toho by asi Filípek nešel.
Pcehockeyfan25
Příspěvky: 579
Registrován: 08 říj 2021 09:03
Dal "To se mi líbí": 227 krát
Obdržel "To se mi líbí": 137 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Pcehockeyfan25 »

Uživatelský avatar
Pick
Příspěvky: 2764
Registrován: 01 srp 2014 20:02
Dal "To se mi líbí": 4 krát
Obdržel "To se mi líbí": 626 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Pick »

Dobrej podpis 👍👏
subris
Příspěvky: 3189
Registrován: 22 říj 2017 20:26
Obdržel "To se mi líbí": 314 krát

Re: Hokej

Příspěvek od subris »

.... podpis mladyho dobrý, teď jen aby se neuspokojil se smlouvou a makal. Kdyby za rok se propracoval do prvního útoku a béčka a dostával prostor ve 4. útoku v acku, tak by to bylo dobrý. Aslon, že už se se s ním nefotili Salfa, ale Rolas...
.... #zadynamo
Stars
Příspěvky: 6755
Registrován: 27 zář 2017 15:55
Dal "To se mi líbí": 926 krát
Obdržel "To se mi líbí": 638 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Stars »

Herčíkovi to tam padá
subris
Příspěvky: 3189
Registrován: 22 říj 2017 20:26
Obdržel "To se mi líbí": 314 krát

Re: Hokej

Příspěvek od subris »

... při té pauze něco pro pamětníky. Mám rád tyhle vzpomínky

.... #zadynamo
Valda
Příspěvky: 2668
Registrován: 04 srp 2014 10:32
Dal "To se mi líbí": 70 krát
Obdržel "To se mi líbí": 94 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Valda »

subris píše: 13 pro 2022 18:38 ... při té pauze něco pro pamětníky. Mám rád tyhle vzpomínky

jj, byl jsem tam :)
tehdy jsem jezdil z Prahy do Pardubek na vetsinu zapasu vlakem z Prahy ...s "paserakem" v kotli, 1996-99 ...Hejduk na skle, neskutecny zazitek :)
Nicmene tahle ukazka. Tohle bylo play-off! A bohuzel to nedopadlo ...
Az o par let pozdeji,
O par let pozdeji, Misa Sykorka "nachytan" na ruznych podnikatelskych akcich ...jako slusnej a skromnej kluk!
Pro nas letos: ani jedno z toho nam nesmi chybet, pokud chceme upset a neco nekam posunout.
Asi si rypnu. Klub jde hrozne nahoru, ale ...pohrdani z kanclu pokracuje, bohuzel; je jen na nas jestli nam to je, nebo neni jedno.
Vzor Kusy! Zval si "problematicky" fandy na kavu, tauovi chtel prenechat svuj post na den :) ...jen se tak ptam, udelal by to dnesni management? Se vsim respektem k zachrane si nejsem jist :) Nevadi ...zatim! Proste ...chybi mi ten element fanousci a klub, trosku toho napeti. I kdyz se dari, kde to je? Asi mi chybi emoce, omlouvam se ... :)
Tak PARDUBICE OLE! :rock:
Sweník
Příspěvky: 13980
Registrován: 01 srp 2014 14:42
Dal "To se mi líbí": 1148 krát
Obdržel "To se mi líbí": 1123 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Sweník »

Valda píše: 13 pro 2022 20:16 jj, byl jsem tam :)
tehdy jsem jezdil z Prahy do Pardubek na vetsinu zapasu vlakem z Prahy ...s "paserakem" v kotli, 1996-99 ...Hejduk na skle, neskutecny zazitek :)
Nicmene tahle ukazka. Tohle bylo play-off! A bohuzel to nedopadlo ...
Az o par let pozdeji,
O par let pozdeji, Misa Sykorka "nachytan" na ruznych podnikatelskych akcich ...jako slusnej a skromnej kluk!
Pro nas letos: ani jedno z toho nam nesmi chybet, pokud chceme upset a neco nekam posunout.
Asi si rypnu. Klub jde hrozne nahoru, ale ...pohrdani z kanclu pokracuje, bohuzel; je jen na nas jestli nam to je, nebo neni jedno.
Vzor Kusy! Zval si "problematicky" fandy na kavu, tauovi chtel prenechat svuj post na den :) ...jen se tak ptam, udelal by to dnesni management? Se vsim respektem k zachrane si nejsem jist :) Nevadi ...zatim! Proste ...chybi mi ten element fanousci a klub, trosku toho napeti. I kdyz se dari, kde to je? Asi mi chybi emoce, omlouvam se ... :)
Tak PARDUBICE OLE! :rock:
Tohle byla nádhera. Mimochodem za Třinec tam padlo pár jmen "našich" kluků. Malinda, Jančařík, Ríša nakonec odchod do kabin.. :-)

Sejček už šel nahoru, ale mně bylo nejvíc líto Sejka. Vedl bodování play-off, s ním bychom asi zlato udělali, ale nebylo nám tehdy ještě souzeno. Dosud nezapomenu, jak v tom černém koženém kabátě stál na Slavii u plexi za brankou a viděl jsem ten jeho bezmocný pohled, když kluci prohrávali.. :-(
Uživatelský avatar
Gumid
Příspěvky: 7564
Registrován: 12 lis 2015 14:25
Dal "To se mi líbí": 609 krát
Obdržel "To se mi líbí": 819 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Gumid »

Pamatujete ho? Pouze 4 zápasy tu dal.

Uživatelský avatar
tau
Příspěvky: 5848
Registrován: 03 srp 2014 14:26
Dal "To se mi líbí": 172 krát
Obdržel "To se mi líbí": 909 krát

Re: Hokej

Příspěvek od tau »

Gumid píše: 14 pro 2022 07:53 Pamatujete ho? Pouze 4 zápasy tu dal
slušnej hráč... bohužel tady byl ve špatný době....
Stars
Příspěvky: 6755
Registrován: 27 zář 2017 15:55
Dal "To se mi líbí": 926 krát
Obdržel "To se mi líbí": 638 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Stars »

Sweník píše: 13 pro 2022 22:03 Tohle byla nádhera. Mimochodem za Třinec tam padlo pár jmen "našich" kluků. Malinda, Jančařík, Ríša nakonec odchod do kabin.. :-)

Sejček už šel nahoru, ale mně bylo nejvíc líto Sejka. Vedl bodování play-off, s ním bychom asi zlato udělali, ale nebylo nám tehdy ještě souzeno. Dosud nezapomenu, jak v tom černém koženém kabátě stál na Slavii u plexi za brankou a viděl jsem ten jeho bezmocný pohled, když kluci prohrávali.. :-(
To finále mě mrzí do dneška....starý eden a pokřik Málek mr....Růžíčku, Dudova stodola.....ten čas neskutečně letí njn...
subris
Příspěvky: 3189
Registrován: 22 říj 2017 20:26
Obdržel "To se mi líbí": 314 krát

Re: Hokej

Příspěvek od subris »

Sweník píše: 13 pro 2022 22:03 Tohle byla nádhera. Mimochodem za Třinec tam padlo pár jmen "našich" kluků. Malinda, Jančařík, Ríša nakonec odchod do kabin.. :-)

Sejček už šel nahoru, ale mně bylo nejvíc líto Sejka. Vedl bodování play-off, s ním bychom asi zlato udělali, ale nebylo nám tehdy ještě souzeno. Dosud nezapomenu, jak v tom černém koženém kabátě stál na Slavii u plexi za brankou a viděl jsem ten jeho bezmocný pohled, když kluci prohrávali.. :-(
... ještě Zadina. Ale prostě v té době se mě ty hokeje líbily víc než v dnešní době.

Jinak pár postřehů, co mě zaujalo nebo na co sem si vzpomněl

Útok KKP
Občas laciné góly, co dostával Adam
Útocnici v obraně (Pospec, Ota)
Hráči, trenéři, manažeři, co už hrají nahoře ( Lubka, Ada, Miloš, Zbyněk - Honza Marek)
Sejkovo turbo
.... #zadynamo
Uživatelský avatar
tau
Příspěvky: 5848
Registrován: 03 srp 2014 14:26
Dal "To se mi líbí": 172 krát
Obdržel "To se mi líbí": 909 krát

Re: Hokej

Příspěvek od tau »

Ale Mandátovi to teď nelepí.. posledních 10 zápasů 1+2...Předtim měl ve 12 zápasech 10+6.... Možná už nemá tolik icetimu, když se ví, že za pár týdnů odejde...
Pec92
Příspěvky: 2357
Registrován: 10 kvě 2021 10:49
Dal "To se mi líbí": 251 krát
Obdržel "To se mi líbí": 452 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Pec92 »

subris píše: 13 pro 2022 18:38 ... při té pauze něco pro pamětníky. Mám rád tyhle vzpomínky

Tahle sezóna mě mrzí ještě teď... Nejlepší byl gól Oty z půlky 😀
🔴⚪
Uživatelský avatar
Itchy
Příspěvky: 5350
Registrován: 01 bře 2016 22:38
Dal "To se mi líbí": 158 krát
Obdržel "To se mi líbí": 469 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Itchy »

Pcehockeyfan25 píše: 13 pro 2022 15:51
Neznal jsem ho, nesledoval, ale zajimavej borec. Bojovnej.

Dobrej podpis. Bojovniky potrebujeme taky. Bude to na nem…
Uživatelský avatar
Itchy
Příspěvky: 5350
Registrován: 01 bře 2016 22:38
Dal "To se mi líbí": 158 krát
Obdržel "To se mi líbí": 469 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Itchy »

tau píše: 13 pro 2022 14:26 Tak kdyby Zábrana den, dva vydržel, mohl mít bývalého repre kouče... :-)
Tak strnulosti obliceje by to byl urcite slusnej naslednik Pesouta…. A stejne jako Pesout umi dlouhy serie …. :wtf:
denyip
Příspěvky: 664
Registrován: 04 srp 2017 18:05
Dal "To se mi líbí": 7 krát
Obdržel "To se mi líbí": 67 krát

Re: Hokej

Příspěvek od denyip »

Reprezentace U16
Další novinku můžeme pozorovat v realizačním týmu. U reprezentace totiž skončil asistent trenéra Michal Mikeska, který byl předtím odvolán i od pardubického dorostu. Jeho místo u nejmladšího národního mužstva zaujme František Ptáček – legendární obránce, jenž na klubové scéně vede dorostence Sparty a k reprezentaci už nakoukl v minulém ročníku v sedmnáctce.

To by me zajimalo co se stalo s koncem Mikese
Uživatelský avatar
Muf
Příspěvky: 3999
Registrován: 02 srp 2014 19:17
Dal "To se mi líbí": 81 krát
Obdržel "To se mi líbí": 572 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Muf »

denyip píše: 14 pro 2022 09:38 Reprezentace U16
Další novinku můžeme pozorovat v realizačním týmu. U reprezentace totiž skončil asistent trenéra Michal Mikeska, který byl předtím odvolán i od pardubického dorostu. Jeho místo u nejmladšího národního mužstva zaujme František Ptáček – legendární obránce, jenž na klubové scéně vede dorostence Sparty a k reprezentaci už nakoukl v minulém ročníku v sedmnáctce.

To by me zajimalo co se stalo s koncem Mikese
Tak mám to sice jen z druhé ruky, ale stručně řečeno si na jeho vystupování stěžovalo celkem dost rodičů a k některým hráčům se nechoval zrovna v rukavičkách.... Podle mne mu to krátké angažování u "A" týmu na pozici asistenta vlezlo trochu do hlavy, a nepřepnul zpátky na to, že má na starosti zase děti - asi mindráček ? :think:

V podobném duchu se vyjádřil i jeden z trenérů mládeže v Pardubicích.

Já mám obdobnou zkušenost s jedním fotbalovým trenérem, u dospělých v pohodě, a jakmile šel k dětem, tak to nedával...
fansDKnL
Příspěvky: 1679
Registrován: 08 říj 2017 12:50
Dal "To se mi líbí": 103 krát
Obdržel "To se mi líbí": 221 krát

Re: Hokej

Příspěvek od fansDKnL »

Itchy píše: 14 pro 2022 09:21 Neznal jsem ho, nesledoval, ale zajimavej borec. Bojovnej.

Dobrej podpis. Bojovniky potrebujeme taky. Bude to na nem…
Na to, že ještě v sezoně 19/20 hrál za juniorku Litomyšle. Zatím se jeví dobře.
Odpovědět