Hokej - Archiv 18.06.2019 - 12.09.2022

Diskutujte o zápasech, hráčích, o všem co se týká hokeje.

Moderátoři: Grimley, digitalmouse

Zamčeno
lucas003
Příspěvky: 2728
Registrován: 03 bře 2020 14:59
Dal "To se mi líbí": 134 krát
Obdržel "To se mi líbí": 424 krát

Re: Hokej

Příspěvek od lucas003 »

OnPce píše: 14 čer 2022 13:55 Souhlas. Na věty dáme šanci Matysovi, Rohlikovi a budeme hrát o titul začínám být drobet alergický. Bez Sedláka dostali ambice na titul velkou ránu. Obrana je však TOP :-).
Já už jsem alergický na věty, že uklidíme mladé hráče do čtvrté lajny a na farmu a koupíme tři lajny playmakerů Muellerů, Kvapilů, Hudáčků a nevím koho jako to dělají rok co rok na spartě..
OnPce
Příspěvky: 244
Registrován: 12 kvě 2019 12:12
Dal "To se mi líbí": 53 krát
Obdržel "To se mi líbí": 40 krát

Re: Hokej

Příspěvek od OnPce »

Sweník píše: 14 čer 2022 19:55 Tak to je dobrý expert. A jestli třeba během sezóny přijde podobně zajímavý hráč, tak si bude trhat vlasy? :-))

Leda by byl fanouškem Traktoru, ne Pardubic..
Ty se na to díváš pohledem fanouška :-), ale 8.500,- je dnes pro někoho dost peněz, doba není příznivá a za Matyse a Rohlika to ne každý vysazí, ale toho kdo na hokej nechodí pravidelně může ofenzivní hvězda nalákat.
Sweník
Příspěvky: 13942
Registrován: 01 srp 2014 14:42
Dal "To se mi líbí": 1126 krát
Obdržel "To se mi líbí": 1109 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Sweník »

OnPce píše: 14 čer 2022 22:32 Ty se na to díváš pohledem fanouška :-), ale 8.500,- je dnes pro někoho dost peněz, doba není příznivá a za Matyse a Rohlika to ne každý vysazí, ale toho kdo na hokej nechodí pravidelně může ofenzivní hvězda nalákat.
Promiň, to nebylo myšleno zle. Jen si zkrátka říkám, aby pak třeba nelitoval. Ten kádr se měnit ještě asi bude..

Chybí top centr! A najednou je k dispozici nějakých 20 mega? Abychom se ještě nedivili, Dědek nezná nízké cíle.. :-))

Edit: Ještě jedna věc. Možná Lukáše inspiruje cesta Ondry Paláta. A opravdu by ho mohl napodobit. Povedlo se mu to už na farmě. Tak proč ne v další sezóně, pokud by Colorado útočilo na SC? Samozřejmě neřeším výši smluv, ale trenéři asi vědí.. ;-)
fido
Příspěvky: 3333
Registrován: 29 bře 2016 17:10
Dal "To se mi líbí": 25 krát
Obdržel "To se mi líbí": 82 krát

Re: Hokej

Příspěvek od fido »

Podle mě Dědek domluvil s Patou Krejčího. Podmínka bude, že u nás bude hrát Krejčí dokud se Pasta nevrátí z NHL, aby si s ním zase zahrál.
HC Doufáme Pardubice
HC Drama Pardubice
PL8
Příspěvky: 2153
Registrován: 17 úno 2017 14:59
Dal "To se mi líbí": 476 krát
Obdržel "To se mi líbí": 241 krát

Re: Hokej

Příspěvek od PL8 »

Natáhnu sem docela dlouhý text rozhovoru (Hokej.cz) s Pavlem Geffertem.
S něčím souhlasím, s něčím ne a něco považuji za logický nonsens. Dopředu omluva.

„Ani jedna z extralig nepatří mezi prémiové soutěže. Kvalitu a atraktivitu soutěže dělají hráči. My bohužel takových hráčů, kteří výrazně převyšují výkonnost ostatních, moc nemáme. Víc takových hráčů je vidět v kategorii dorostu, méně už v kategorii juniorů,“ připomněl Geffert fakt, který je daný i odchodem spousty hokejistů z republiky."
Vždyť v poslední sezoně podle jeho propočtů působilo v zahraničí 95 českých juniorů a 26 dorostenců!
Geffert si však nemyslí, že zvýšení konkurence v soutěžích bude samospásné. „Nejsem přesvědčen o tom, že ve zbylých čtrnácti týmech najednou začnou hráči lépe bruslit, efektivněji zakončovat, přesněji přihrávat. Myslím, že tohle je otázka techniky, a technika se nedá naučit, i kdybychom hráli každý víkend sebelepší utkání,“ apeloval na správný trénink.
Během diskusního fóra se shodl s dalšími účastníky na tom, že těžko lze předělávat „materiál“, který trenérům do dorostenecké kategorie dorazí.
„Přicházejí nám hráči, kteří mají nedostatky v bruslení, v základních individuálních činnostech. Nejsou připraveni v základech atletiky, gymnastiky,“ štve Gefferta. „Vidím to na hráčích, co umí a neumí. Musíme začít od nejmenších, aby byli schopní běhat, skákat, házet, udělat kotoul, a na to se potom daly nabalit další věci,“ souhlasil s ním František Ptáček, trenér extraligových dorostenců pražské Sparty.


Jestliže v uplynulé sezóně hrálo venku 121 juniorů a dorostenců, tak to asi zase neděláme tak špatně... Na druhou stranu, pokud je situace taková, jak ji Geffert popisuje, nepomůže víc ledu. Pomohlo by asi víc tréninků na suchu, ale na to, aby kluk udělal kotrmelec nebo přemet nebo vyšplhal po tyči, aby pořádně stylově hodil míčkem, aby zvládl oštěp, přeskok přes gymnastické nářadí, aby vylezl na vysoký strom, nepotřebuje běhat čtyřstovky... A to je náš problém, protože trenéři vidí většinou jen kondici (ne všichni, samozřejmě). Trochu zvláštně mi připadá Geffertův výrok o tom, že "...tohle je otázka techniky, a technika se nedá naučit, i kdybychom hráli každý víkend sebelepší utkání..." (konec citace). To bude asi nějaký nesmysl, nebo pak nevidím už vůbec žádný důvod ke zužování soutěží. Myslel jsem si, že technika se dá naučit velmi četným opakováním. Ale kdo ví, co Geffert přesně řekl a jak se to napsalo... Zjistěte si systém amerických univerzitních soutěží, počty klubů a počty utkání. V tom to prostě není. My máme výhodu, že tisíce našich mladých hráčů žijí na malém území a v prostředí mnoha míst se zimáky.
Já se domnívám, že je potřeba udělat takové podmínky (hlavně u dětí), aby je "tréninky" bavily, aby se těšily na každý další a neměly strach, že budou muset...
Musíme najít ty, kterým to jde a ty rozvíjet. Klidně v prostředí průměrů. Pak budou čím dál tím víc vynikat a do dorostů a juniorek budou přicházet sebevědomí a konkurenceschopní. Když se sestrkají všichni talentovaní k sobě, vznikne velmi brzy problém. To říkal už Švejk: kdyby byli na světě jen samí chytří, zbláznili bychom se z toho (volná necitace)...
Pcehockeyfan25
Příspěvky: 578
Registrován: 08 říj 2021 09:03
Dal "To se mi líbí": 227 krát
Obdržel "To se mi líbí": 137 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Pcehockeyfan25 »

kolik to Pardubice stálo?
„Nestálo nás to nic. S Lukášem jsem domluvený, že se v případě poslání na farmu vrací do Pardubic. Pokud neudělá první tým, je znovu náš. V devětadvaceti letech nemá pro něj ani pro Colorado smysl hrát na farmě.“
https://isport.blesk.cz/clanek/hokej-ti ... brkli.html
Uživatelský avatar
Gumid
Příspěvky: 7479
Registrován: 12 lis 2015 14:25
Dal "To se mi líbí": 578 krát
Obdržel "To se mi líbí": 770 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Gumid »

Dan605
Příspěvky: 112
Registrován: 27 lis 2018 22:57
Dal "To se mi líbí": 17 krát
Obdržel "To se mi líbí": 6 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Dan605 »

OnPce píše: 14 čer 2022 22:32 Ty se na to díváš pohledem fanouška :-), ale 8.500,- je dnes pro někoho dost peněz, doba není příznivá a za Matyse a Rohlika to ne každý vysazí, ale toho kdo na hokej nechodí pravidelně může ofenzivní hvězda nalákat.

Souhlasím že jsme přišli o největší posilu do útoku co teď přišla. Avšak přijdou třeba jiný hráči a nikdo neříká že se zase nevrátí i třeba v této sezoně ale přál bych mu aby udělal A-tym.
Spíš je to takové zajímavé fandíš Sedlákovi nebo Pardubicím ?
Vždyť i tak máme a budeme mít silný tým takže tohle mě hlava nebere.
Já vím je těžká doba ale to byla i při pořízení permice. Jen můj názor taky to neber nějak zle.
Já kdybych neměl 2 směnný provoz tak si koupím permici bez váhání.
Uživatelský avatar
tau
Příspěvky: 5821
Registrován: 03 srp 2014 14:26
Dal "To se mi líbí": 161 krát
Obdržel "To se mi líbí": 867 krát

Re: Hokej

Příspěvek od tau »

V zákulisí se vědělo, že pracujete na příchodu Petera Muellera z Komety. Kdy zájem o snajpra Komety pohasl?

„Mueller od nás dostal nabídku a je prakticky jisté, že kdyby k nám nepřišli kluci z KHL, skončil v Dynamu. Podepsali bychom ho. Ale budu se opakovat, využili jsme nové situace na trhu a vsadili na českou kartu. Mueller by byl výjimka, jinak Dynamo bude týmem hráčů české a slovenské národnosti. Sám osobně považuju Slováky za bratry. Martina Bučka jsme měli v Dynamu od roku 2016, Peter Čerešňák hraje extraligu osm let, Matej Paulovič už čtyři. Všechno to jsou členové naší rodiny.“

Nelitujete zpětně, že jste si Muellera nepořídili? Teď by se hodil.

„Nelitujeme. Mueller je křídlo, Sedlák centr a mezi středními útočníky netrpíme nedostatkem kvality. Hodně našich útočníků je univerzálních. Uprostřed máme Kousala, Poulíčka, Musila, Cienciala může hrát v centru, stejně tak Rohlík nebo Urban. Těšíme se na sezonu. Naše mužstvo je a bude kvalitní.“
Uživatelský avatar
tomaso25
Příspěvky: 7693
Registrován: 01 srp 2014 17:51
Dal "To se mi líbí": 112 krát
Obdržel "To se mi líbí": 767 krát

Re: Hokej

Příspěvek od tomaso25 »

Když se pardubický příznivec dozvěděl zprávu o odchodu Matěje Blümela do Dallasu, smířil se s tím a přál mu to. I za způsob, jakým se prezentoval na MS v Tampere. Jenže do toho přichází další ztráta. A to už je možná moc, neboť jde o největší posilu. Centr Lukáš Sedlák podepsal výzvu z NHL, pádí do našvihaného Colorada. „Přivedeme náhradu, top hráče. Ale nebudeme zbrklí,“ vzkazuje fanouškům Petr Dědek, šéf Dynama.


Sto let hokeje slaví v Pardubicích, nová sezona v podání Dynama má být nejúspěšnější za poslední dobu. Ambiciózní plán má v ideálním případě vyvrcholit zlatou tečkou. Podle toho na východě Čech skládají kádr. Ten dostává jisté trhliny. Tím i záměry v zásadním ročníku? „Rozhodně ne,“ odmítá Petr Dědek.

Sedlák pryč. Pro pardubické fans šlo o blesk z čistého nebe, co pro vás?
„O Lukášových plánech ohledně NHL jsme věděli. S agenturou, která Lukáše zastupuje, máme dobré vztahy a víc hráčů v našem týmu. Ono jde o širší téma… Kádr pro ročník 2022/23 tvoříte od prosince minulého roku. Do toho však přišla válka na Ukrajině a v uvozovkách uvolnění hráčů KHL. Což našim záměrům nahrálo do karet. Složením týmu a novými nákupy jsme všem chtěli ukázat, že je v silách extraligového klubu sázet výhradně na české, popřípadě slovenské hráče. Chceme jít příkladem. Krom tří Slováků, kteří u nás působí dlouho, nemáme v kádru žádné cizince.“

Ani teď nebudete lepit díru po Sedlákovi hráčem ze severu Evropy nebo ze zámoří?
„Ne, nebudeme. Nehodláme měnit pardubickou DNA, kterou usilovně tvoříme. Je jisté, že kádr doplníme. Hledáme centra prvotřídní kvality, top útočníka, může jít i o křídlo. Zároveň však nespěcháme, nekoupíme nikoho, u nějž bychom pochybovali, že do kabiny nezapadne. Což je naprostý klíč.“

Někteří fanoušci však možná lehce znervózní… Po Blümelovi odchází další naprosto stěžejní hráč do ofenzivy.
„Všem vzkazuju, že mohou zůstat v naprostém klidu. Rozhodně někoho přivedeme. Dynamo bude kvalitního hráče intenzivně shánět. Počkáme si, až někdo vypadne z NHL, případně z jiné ligy. Nebudeme zbrklí. Už v minulé sezoně jsme prokázali, že ambiciózní tým může sázet na mladé. Na Koffery, na Rohlíky, na Urbany a další šikovné kluky… A v tomto stylu chceme pokračovat. Po Plzni jsme byli druhý nejúspěšnější tým z hlediska toho, kolik mladých hokejistů nasazujeme. Došli jsme do čtvrtfinále, nebýt některých zranění, tak jsme hráli semifinále. Věřím tomu. Zahraniční hráči nejsou nutní. Dynamo je český klub s českými hráči. Chceme dojít daleko a k tomu je zapotřebí široký kádr. Ale žádné zalepování děr zahraničními akvizicemi. Tohle je nová DNA Pardubic.“

Bude Dynamo o něco více defenzivní, než by bylo s Blümelem a Sedlákem?
„Máme velmi dobrou obranu, výborné gólmany. Ze začátku možná nebudeme dávat tolik gólů, můžeme hrát na 1:0, na 2:0, to přece nevadí. Víte, jsou věci, na které jste krátcí. Matěje Blümela jsme ztratili až zkraje června po mistrovství světa. Řekněme si to upřímně, kdyby nezahrál tak skvělý turnaj, zůstal u nás. U top evropského hráče, jakým je Lukáš Sedlák, musíte být vždycky na pozoru a počítat s tím, že vám ho NHL může vzít. S tím rizikem do toho jdete. Drtivá většina hokejistů by se zachovala stejně. Realita je taková, že když si NHL ukáže a řekne, hráč je jeho. Naši skauti Petr Sýkora, Dušan Salfický a navrch já teď budeme mít víc práce. Ale než přijde nový top hráč, budou tahat mladí.“

Sedlák se v Čeljabinsku vykupoval ze smlouvy, kolik to Pardubice stálo?
„Nestálo nás to nic. S Lukášem jsem domluvený, že se v případě poslání na farmu vrací do Pardubic. Pokud neudělá první tým, je znovu náš. V devětadvaceti letech nemá pro něj ani pro Colorado smysl hrát na farmě.“

V zákulisí se vědělo, že pracujete na příchodu Petera Muellera z Komety. Kdy zájem o snajpra Komety pohasl?
„Mueller od nás dostal nabídku a je prakticky jisté, že kdyby k nám nepřišli kluci z KHL, skončil v Dynamu. Podepsali bychom ho. Ale budu se opakovat, využili jsme nové situace na trhu a vsadili na českou kartu. Mueller by byl výjimka, jinak Dynamo bude týmem hráčů české a slovenské národnosti. Sám osobně považuju Slováky za bratry. Martina Bučka jsme měli v Dynamu od roku 2016, Peter Čerešňák hraje extraligu osm let, Matej Paulovič už čtyři. Všechno to jsou členové naší rodiny.“

Nelitujete zpětně, že jste si Muellera nepořídili? Teď by se hodil.
„Nelitujeme. Mueller je křídlo, Sedlák centr a mezi středními útočníky netrpíme nedostatkem kvality. Hodně našich útočníků je univerzálních. Uprostřed máme Kousala , Poulíčka, Musila , Cienciala může hrát v centru, stejně tak Rohlík nebo Urban. Těšíme se na sezonu. Naše mužstvo je a bude kvalitní.“

Kolik permanentních vstupenek byste rádi prodali na výroční sezonu?
„Dynamo před covidem bylo staré Dynamo, čili nemáme čísla ke srovnání. Věřím, že příští sezonu covid neohrozí a že prodáme kolem 4500 permanentek. Fanoušci se mají na co těšit. Tým je i po odchodu Matěje s Lukášem hodně silný a bude ještě silnější, protože jednoznačně někoho přivedeme. Play off začíná v březnu, sezona je dlouhá. Na další posílení bude dost času.“

Proč kandiduje do VV? Musí přijít noví
Sobotní konference zvolí nástupce na uvolněná místa členů výkonného výboru Českého hokeje. Po rezignaci Libora Zábranského je jedna pozice volná, může jich být však i víc. Záleží na výsledku prezidentské volby a případných demisích. Mezi kandidáty vedle Otakara Černého, Aleše Komníčka a Ctibora Jecha figuruje i jméno Petra Dědka.

V jednom kole volby rozhodne klasické pořadí podle hlasů. „Kandiduju, protože bych rád náš hokej vrátil tam, kde dříve byl. A vrátíme ho tam jedině změnou ve vedení. Ta musí nastat. Pokud ne, český hokej se nikam nepohne,“ vysvětluje pardubický boss svůj krok. „Musí přijít noví lidé, vidí to zvenčí, mají nápady. Neříkám, že ti stávající dělají všechno špatně, ale jsou zacyklení a blokují se navzájem. Není přece možné po dvanácti nebo osmi letech strávených ve výkonném výboru říkat, že odteď to budeme dělat jinak a líp,“ pokračuje Dědek s tím, že vidí paralelu s politikou. „Málokterý politik stráví ve vysoké politice tři čtyři volební období, protože nedokáže obhájit svou práci. Něco naslibují a nesplní. A lidi mu to dají pocítit.“
Propulse
Příspěvky: 6699
Registrován: 28 čer 2016 11:11
Dal "To se mi líbí": 116 krát
Obdržel "To se mi líbí": 662 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Propulse »

Proto to vyjadreni, ze se bude cekat ohledne posileni na centru. Uvidi se jestli udela Sedlak prvni tym nebo ne. Jeden utocnik by mel prijit a Musil na zacatek sezony by mel byt pripraveny.
lucas003
Příspěvky: 2728
Registrován: 03 bře 2020 14:59
Dal "To se mi líbí": 134 krát
Obdržel "To se mi líbí": 424 krát

Re: Hokej

Příspěvek od lucas003 »

Propulse píše: 15 čer 2022 12:05 Proto to vyjadreni, ze se bude cekat ohledne posileni na centru. Uvidi se jestli udela Sedlak prvni tym nebo ne. Jeden utocnik by mel prijit a Musil na zacatek sezony by mel byt pripraveny.
Tak to je dobrá zpráva. Přišlo mi divný, že by měl stát až do Vánoc..
Uživatelský avatar
Itchy
Příspěvky: 5338
Registrován: 01 bře 2016 22:38
Dal "To se mi líbí": 156 krát
Obdržel "To se mi líbí": 460 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Itchy »

tomaso25 píše: 15 čer 2022 11:49 Když se pardubický příznivec dozvěděl zprávu o odchodu Matěje Blümela do Dallasu, smířil se s tím a přál mu to. I za způsob, jakým se prezentoval na MS v Tampere. Jenže do toho přichází další ztráta. A to už je možná moc, neboť jde o největší posilu. Centr Lukáš Sedlák podepsal výzvu z NHL, pádí do našvihaného Colorada. „Přivedeme náhradu, top hráče. Ale nebudeme zbrklí,“ vzkazuje fanouškům Petr Dědek, šéf Dynama.


Sto let hokeje slaví v Pardubicích, nová sezona v podání Dynama má být nejúspěšnější za poslední dobu. Ambiciózní plán má v ideálním případě vyvrcholit zlatou tečkou. Podle toho na východě Čech skládají kádr. Ten dostává jisté trhliny. Tím i záměry v zásadním ročníku? „Rozhodně ne,“ odmítá Petr Dědek.

Sedlák pryč. Pro pardubické fans šlo o blesk z čistého nebe, co pro vás?
„O Lukášových plánech ohledně NHL jsme věděli. S agenturou, která Lukáše zastupuje, máme dobré vztahy a víc hráčů v našem týmu. Ono jde o širší téma… Kádr pro ročník 2022/23 tvoříte od prosince minulého roku. Do toho však přišla válka na Ukrajině a v uvozovkách uvolnění hráčů KHL. Což našim záměrům nahrálo do karet. Složením týmu a novými nákupy jsme všem chtěli ukázat, že je v silách extraligového klubu sázet výhradně na české, popřípadě slovenské hráče. Chceme jít příkladem. Krom tří Slováků, kteří u nás působí dlouho, nemáme v kádru žádné cizince.“

Ani teď nebudete lepit díru po Sedlákovi hráčem ze severu Evropy nebo ze zámoří?
„Ne, nebudeme. Nehodláme měnit pardubickou DNA, kterou usilovně tvoříme. Je jisté, že kádr doplníme. Hledáme centra prvotřídní kvality, top útočníka, může jít i o křídlo. Zároveň však nespěcháme, nekoupíme nikoho, u nějž bychom pochybovali, že do kabiny nezapadne. Což je naprostý klíč.“

Někteří fanoušci však možná lehce znervózní… Po Blümelovi odchází další naprosto stěžejní hráč do ofenzivy.
„Všem vzkazuju, že mohou zůstat v naprostém klidu. Rozhodně někoho přivedeme. Dynamo bude kvalitního hráče intenzivně shánět. Počkáme si, až někdo vypadne z NHL, případně z jiné ligy. Nebudeme zbrklí. Už v minulé sezoně jsme prokázali, že ambiciózní tým může sázet na mladé. Na Koffery, na Rohlíky, na Urbany a další šikovné kluky… A v tomto stylu chceme pokračovat. Po Plzni jsme byli druhý nejúspěšnější tým z hlediska toho, kolik mladých hokejistů nasazujeme. Došli jsme do čtvrtfinále, nebýt některých zranění, tak jsme hráli semifinále. Věřím tomu. Zahraniční hráči nejsou nutní. Dynamo je český klub s českými hráči. Chceme dojít daleko a k tomu je zapotřebí široký kádr. Ale žádné zalepování děr zahraničními akvizicemi. Tohle je nová DNA Pardubic.“

Bude Dynamo o něco více defenzivní, než by bylo s Blümelem a Sedlákem?
„Máme velmi dobrou obranu, výborné gólmany. Ze začátku možná nebudeme dávat tolik gólů, můžeme hrát na 1:0, na 2:0, to přece nevadí. Víte, jsou věci, na které jste krátcí. Matěje Blümela jsme ztratili až zkraje června po mistrovství světa. Řekněme si to upřímně, kdyby nezahrál tak skvělý turnaj, zůstal u nás. U top evropského hráče, jakým je Lukáš Sedlák, musíte být vždycky na pozoru a počítat s tím, že vám ho NHL může vzít. S tím rizikem do toho jdete. Drtivá většina hokejistů by se zachovala stejně. Realita je taková, že když si NHL ukáže a řekne, hráč je jeho. Naši skauti Petr Sýkora, Dušan Salfický a navrch já teď budeme mít víc práce. Ale než přijde nový top hráč, budou tahat mladí.“

Sedlák se v Čeljabinsku vykupoval ze smlouvy, kolik to Pardubice stálo?
„Nestálo nás to nic. S Lukášem jsem domluvený, že se v případě poslání na farmu vrací do Pardubic. Pokud neudělá první tým, je znovu náš. V devětadvaceti letech nemá pro něj ani pro Colorado smysl hrát na farmě.“

V zákulisí se vědělo, že pracujete na příchodu Petera Muellera z Komety. Kdy zájem o snajpra Komety pohasl?
„Mueller od nás dostal nabídku a je prakticky jisté, že kdyby k nám nepřišli kluci z KHL, skončil v Dynamu. Podepsali bychom ho. Ale budu se opakovat, využili jsme nové situace na trhu a vsadili na českou kartu. Mueller by byl výjimka, jinak Dynamo bude týmem hráčů české a slovenské národnosti. Sám osobně považuju Slováky za bratry. Martina Bučka jsme měli v Dynamu od roku 2016, Peter Čerešňák hraje extraligu osm let, Matej Paulovič už čtyři. Všechno to jsou členové naší rodiny.“

Nelitujete zpětně, že jste si Muellera nepořídili? Teď by se hodil.
„Nelitujeme. Mueller je křídlo, Sedlák centr a mezi středními útočníky netrpíme nedostatkem kvality. Hodně našich útočníků je univerzálních. Uprostřed máme Kousala , Poulíčka, Musila , Cienciala může hrát v centru, stejně tak Rohlík nebo Urban. Těšíme se na sezonu. Naše mužstvo je a bude kvalitní.“

Kolik permanentních vstupenek byste rádi prodali na výroční sezonu?
„Dynamo před covidem bylo staré Dynamo, čili nemáme čísla ke srovnání. Věřím, že příští sezonu covid neohrozí a že prodáme kolem 4500 permanentek. Fanoušci se mají na co těšit. Tým je i po odchodu Matěje s Lukášem hodně silný a bude ještě silnější, protože jednoznačně někoho přivedeme. Play off začíná v březnu, sezona je dlouhá. Na další posílení bude dost času.“

Proč kandiduje do VV? Musí přijít noví
Sobotní konference zvolí nástupce na uvolněná místa členů výkonného výboru Českého hokeje. Po rezignaci Libora Zábranského je jedna pozice volná, může jich být však i víc. Záleží na výsledku prezidentské volby a případných demisích. Mezi kandidáty vedle Otakara Černého, Aleše Komníčka a Ctibora Jecha figuruje i jméno Petra Dědka.

V jednom kole volby rozhodne klasické pořadí podle hlasů. „Kandiduju, protože bych rád náš hokej vrátil tam, kde dříve byl. A vrátíme ho tam jedině změnou ve vedení. Ta musí nastat. Pokud ne, český hokej se nikam nepohne,“ vysvětluje pardubický boss svůj krok. „Musí přijít noví lidé, vidí to zvenčí, mají nápady. Neříkám, že ti stávající dělají všechno špatně, ale jsou zacyklení a blokují se navzájem. Není přece možné po dvanácti nebo osmi letech strávených ve výkonném výboru říkat, že odteď to budeme dělat jinak a líp,“ pokračuje Dědek s tím, že vidí paralelu s politikou. „Málokterý politik stráví ve vysoké politice tři čtyři volební období, protože nedokáže obhájit svou práci. Něco naslibují a nesplní. A lidi mu to dají pocítit.“
Dobrý čtení....:-)
Danik23
Příspěvky: 726
Registrován: 08 lis 2021 12:47
Dal "To se mi líbí": 244 krát
Obdržel "To se mi líbí": 212 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Danik23 »

Propulse píše: 15 čer 2022 12:05 Proto to vyjadreni, ze se bude cekat ohledne posileni na centru. Uvidi se jestli udela Sedlak prvni tym nebo ne. Jeden utocnik by mel prijit a Musil na zacatek sezony by mel byt pripraveny.
To je dobra zprava ohledne A. Musila, je fajn, ze je snad v poradku po zavaznem zraneni a navic by mel byt ready hned na zacatku sezony:),
Na L. Sedlaka jsem se tesil, nicmene mu preji, aby udelal prvni team a zustal tam, rekl bych, ze vedi proc ho berou a jsem presvedcenej, ze tam udela 3 centra, v prvnim teamu Lavin o podpisu budou jednat tusim 4 utocnici zakladni sestavy, takze sance je velka..
Z vyjadreni P. Dedka je asi jasne, ze varianta T. Zohorna je asi skutecne uzavrena- skoda...

stejne tak myslim, ze majitel/sporovni usek udelali dobrou praci ohledne P. Mullera a jeho neprestupu:), rekl bych, ze navic, Komete temi tahy taky hodil do vseho vidle..:)
Uživatelský avatar
woe
Příspěvky: 6143
Registrován: 01 srp 2014 21:46
Bydliště: Pardubice
Dal "To se mi líbí": 104 krát
Obdržel "To se mi líbí": 307 krát

Re: Hokej

Příspěvek od woe »

Překvapuje mě, že se tak osvícený filantrop, jakým Opa je, uzavře do pouzdra nacionalismu

Mně to prijde ubohé. Cizinci odjinud, než ze Slovenska, tu pro fans nikdy nebyli problém... zajímalo mě, co touto selekcí hráčů sleduje
Tesla
OnPce
Příspěvky: 244
Registrován: 12 kvě 2019 12:12
Dal "To se mi líbí": 53 krát
Obdržel "To se mi líbí": 40 krát

Re: Hokej

Příspěvek od OnPce »

Ze zprávy o Adamovi Musilová mám radost, byť jsem trochu doufal,že na jeho místě dostane šanci Matys. Čtvrtá lajna už podle mě není pro něj, Swenik je z něj nadšenej, letos by měl ukázat, zda udělá skok jako Matěj, nebo se vydá cestou Lukáše Anděla.
Uživatelský avatar
tau
Příspěvky: 5821
Registrován: 03 srp 2014 14:26
Dal "To se mi líbí": 161 krát
Obdržel "To se mi líbí": 867 krát

Re: Hokej

Příspěvek od tau »

takhle to vypadá, když stavbu platí erár. Co nejlejvněji a hlavně aby se něco postavilo... že to něco bude pouhá náhražka a karikatura, do který se během pár let budou sypat další miliony (viz hala na Dašický) se neřeší.... ten Charvátův pomník nás vyjde sakra draho....
pádnej důvod proč Dědkovi odsouhlasit halu. protože když mu ji neodsouhlasí budeme i za třicet let chodit do stávající haly, která už bude slušným skanzenem a dírou na peníze.....


„Některé věci se snažíme zachránit takřka za minutu dvanáct. Některé jsou silně poddimenzované a některé úplně vynechané. To je pro mě naprosto neuvěřitelný příběh,“ popisuje Zavřel

„Jako příkladu uvedu umělou trávu - je to ta nejhorší kvalita, která vůbec existuje. Mezi nejlepší kvalitou a touto je rozdíl asi milionu. Tráva, která tam je navržená, nevydrží ani čtyři sezony, navíc na ni nedostanete certifikaci, tudíž na tom nemůžete hrát soutěžní utkání,“ doplňuje.

A to není na opravovaném pardubickém stadionu jediný problém, objevuje se jich mnohem víc.

„Pak tu jsou věci jako zábradlí, že se divák kouká přes šprušle. Takže řešíme, aby tam bylo prosklené zábradlí, aby byla viditelnost ideální. Řešíme strukturu půdy u sportoviště, zjišťujeme rozhlas, LED obrazovky, reklamní bannery... Je tam spoustu silně poddimenzovaných věcí. Stadion by asi certifikaci obdržel, ale byl by to totální holobyt. Najednou zjistíte, že v projektu je absolutní vzduchoprázdno,“ povzdechl si Zavřel.


https://www.irozhlas.cz/sport/fotbal/fo ... 131845_bac
dtaire
Příspěvky: 530
Registrován: 03 srp 2014 19:01
Dal "To se mi líbí": 38 krát
Obdržel "To se mi líbí": 37 krát

Re: Hokej

Příspěvek od dtaire »

tau píše: 15 čer 2022 13:23 takhle to vypadá, když stavbu platí erár. Co nejlejvněji a hlavně aby se něco postavilo... že to něco bude pouhá náhražka a karikatura, do který se během pár let budou sypat další miliony (viz hala na Dašický) se neřeší.... ten Charvátův pomník nás vyjde sakra draho....
pádnej důvod proč Dědkovi odsouhlasit halu. protože když mu ji neodsouhlasí budeme i za třicet let chodit do stávající haly, která už bude slušným skanzenem a dírou na peníze.....


„Některé věci se snažíme zachránit takřka za minutu dvanáct. Některé jsou silně poddimenzované a některé úplně vynechané. To je pro mě naprosto neuvěřitelný příběh,“ popisuje Zavřel

„Jako příkladu uvedu umělou trávu - je to ta nejhorší kvalita, která vůbec existuje. Mezi nejlepší kvalitou a touto je rozdíl asi milionu. Tráva, která tam je navržená, nevydrží ani čtyři sezony, navíc na ni nedostanete certifikaci, tudíž na tom nemůžete hrát soutěžní utkání,“ doplňuje.

A to není na opravovaném pardubickém stadionu jediný problém, objevuje se jich mnohem víc.

„Pak tu jsou věci jako zábradlí, že se divák kouká přes šprušle. Takže řešíme, aby tam bylo prosklené zábradlí, aby byla viditelnost ideální. Řešíme strukturu půdy u sportoviště, zjišťujeme rozhlas, LED obrazovky, reklamní bannery... Je tam spoustu silně poddimenzovaných věcí. Stadion by asi certifikaci obdržel, ale byl by to totální holobyt. Najednou zjistíte, že v projektu je absolutní vzduchoprázdno,“ povzdechl si Zavřel.


https://www.irozhlas.cz/sport/fotbal/fo ... 131845_bac
Stejně je škoda, že nevyšla už Chromo aréna... :wave:
Ta Zavřelova vyjádření jsou však skutečně humorná, když se stavba připravuje takovou dobu a problémy řeší až teď. To je pro mě naprosto neuvěřitelný příběh
Uživatelský avatar
Itchy
Příspěvky: 5338
Registrován: 01 bře 2016 22:38
Dal "To se mi líbí": 156 krát
Obdržel "To se mi líbí": 460 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Itchy »

woe píše: 15 čer 2022 13:21 Překvapuje mě, že se tak osvícený filantrop, jakým Opa je, uzavře do pouzdra nacionalismu

Legrační.... sorryjako
mach
Příspěvky: 4367
Registrován: 29 led 2016 21:30
Dal "To se mi líbí": 97 krát
Obdržel "To se mi líbí": 271 krát

Re: Hokej

Příspěvek od mach »

woe píše: 15 čer 2022 13:21 Překvapuje mě, že se tak osvícený filantrop, jakým Opa je, uzavře do pouzdra nacionalismu

Mně to prijde ubohé. Cizinci odjinud, než ze Slovenska, tu pro fans nikdy nebyli problém... zajímalo mě, co touto selekcí hráčů sleduje
No zase co je špatného na tom jít českou cestou 🤷‍♂️
Stars
Příspěvky: 6716
Registrován: 27 zář 2017 15:55
Dal "To se mi líbí": 911 krát
Obdržel "To se mi líbí": 603 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Stars »

woe píše: 15 čer 2022 13:21 Překvapuje mě, že se tak osvícený filantrop, jakým Opa je, uzavře do pouzdra nacionalismu

Mně to prijde ubohé. Cizinci odjinud, než ze Slovenska, tu pro fans nikdy nebyli problém... zajímalo mě, co touto selekcí hráčů sleduje
Kdyby to bylo obráceně, stejně by to nebylo dobře....prostě si klub nastavil takovou cestu...
Uživatelský avatar
tomaso25
Příspěvky: 7693
Registrován: 01 srp 2014 17:51
Dal "To se mi líbí": 112 krát
Obdržel "To se mi líbí": 767 krát

Re: Hokej

Příspěvek od tomaso25 »

tau píše: 15 čer 2022 13:23 takhle to vypadá, když stavbu platí erár. Co nejlejvněji a hlavně aby se něco postavilo... že to něco bude pouhá náhražka a karikatura, do který se během pár let budou sypat další miliony (viz hala na Dašický) se neřeší.... ten Charvátův pomník nás vyjde sakra draho....
pádnej důvod proč Dědkovi odsouhlasit halu. protože když mu ji neodsouhlasí budeme i za třicet let chodit do stávající haly, která už bude slušným skanzenem a dírou na peníze.....
S tímhle "stadionem" budou jen problémy. Přirovnání k tzv. Tichého hale na Dašický je bohužel trefný.

Zavřel s Pitterem a spol. od začátku neměli nejmenší zájem shánět (spolu)investora. Teď budou na erár tlačit, aby "holobyt" nějak zaflikoval.

Když to tak čtu, tak tam bych se bál jít už při prvním zápase na hajzl.
Uživatelský avatar
Muf
Příspěvky: 3965
Registrován: 02 srp 2014 19:17
Dal "To se mi líbí": 62 krát
Obdržel "To se mi líbí": 513 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Muf »

woe píše: 15 čer 2022 13:21 Překvapuje mě, že se tak osvícený filantrop, jakým Opa je, uzavře do pouzdra nacionalismu

Mně to prijde ubohé. Cizinci odjinud, než ze Slovenska, tu pro fans nikdy nebyli problém... zajímalo mě, co touto selekcí hráčů sleduje
Nevidím v tom ubohost. Spíše se jedná o vystřízlivění, zpravidla zde zahraniční hráči podepisují na rok a následně šponují svoje požadavky, což by bylo v pořádku, ale dále do toho vstupuje řada okolností, které klub prostě nemůže ovlivnit.

Cizinci jsou zde často samotní a daleko od svých rodin - logicky jim chybí ta správná opora, často v případě poklesu formy spadnou do letargie.

Následně tu máme zkušenosti s hráči, kteří mají požadavky hvězd NHL apod., a nakonec i určitá jazyková bariéra.....

Faktem je, že někdy se podaří cizince trefit a odvedou super služby, viz. vloni MHK, nebo PLZ

Já s nastavenou koncepcí souhlasím, ale prosadit to, to bude nákladný oříšek :think:
Uživatelský avatar
tomaso25
Příspěvky: 7693
Registrován: 01 srp 2014 17:51
Dal "To se mi líbí": 112 krát
Obdržel "To se mi líbí": 767 krát

Re: Hokej

Příspěvek od tomaso25 »

Kdyby to tady před dvěma lety nedopadlo tak, jak dopadlo... Pletichaření, pár plků o změně, ale v reálu její blokování, alibismus, mlčení.

https://www.idnes.cz/hokej/hokejova-1-l ... .seznam.cz
Uživatelský avatar
Caesar
Příspěvky: 1695
Registrován: 04 srp 2014 10:52
Dal "To se mi líbí": 5 krát
Obdržel "To se mi líbí": 75 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Caesar »

Takových projektů je v Pardubkách vícero. Nedokonalé nevzhledné, nefunkční. Hlavně, že se staví a nejlépe za dotace. Hnus.
tau píše: 15 čer 2022 13:23 takhle to vypadá, když stavbu platí erár. Co nejlejvněji a hlavně aby se něco postavilo... že to něco bude pouhá náhražka a karikatura, do který se během pár let budou sypat další miliony (viz hala na Dašický) se neřeší.... ten Charvátův pomník nás vyjde sakra draho....
pádnej důvod proč Dědkovi odsouhlasit halu. protože když mu ji neodsouhlasí budeme i za třicet let chodit do stávající haly, která už bude slušným skanzenem a dírou na peníze.....


„Některé věci se snažíme zachránit takřka za minutu dvanáct. Některé jsou silně poddimenzované a některé úplně vynechané. To je pro mě naprosto neuvěřitelný příběh,“ popisuje Zavřel

„Jako příkladu uvedu umělou trávu - je to ta nejhorší kvalita, která vůbec existuje. Mezi nejlepší kvalitou a touto je rozdíl asi milionu. Tráva, která tam je navržená, nevydrží ani čtyři sezony, navíc na ni nedostanete certifikaci, tudíž na tom nemůžete hrát soutěžní utkání,“ doplňuje.

A to není na opravovaném pardubickém stadionu jediný problém, objevuje se jich mnohem víc.

„Pak tu jsou věci jako zábradlí, že se divák kouká přes šprušle. Takže řešíme, aby tam bylo prosklené zábradlí, aby byla viditelnost ideální. Řešíme strukturu půdy u sportoviště, zjišťujeme rozhlas, LED obrazovky, reklamní bannery... Je tam spoustu silně poddimenzovaných věcí. Stadion by asi certifikaci obdržel, ale byl by to totální holobyt. Najednou zjistíte, že v projektu je absolutní vzduchoprázdno,“ povzdechl si Zavřel.


https://www.irozhlas.cz/sport/fotbal/fo ... 131845_bac
Vždy jen Dynamo!
Zamčeno