Hokej - Archiv 18.06.2019 - 12.09.2022

Diskutujte o zápasech, hráčích, o všem co se týká hokeje.

Moderátoři: Grimley, digitalmouse

Zamčeno
PL8
Příspěvky: 2149
Registrován: 17 úno 2017 14:59
Dal "To se mi líbí": 475 krát
Obdržel "To se mi líbí": 239 krát

Re: Hokej

Příspěvek od PL8 »

Valda píše: 19 led 2022 10:08 K ty rozsireny/zuzeny nebo i uzavreny extralize ...vdecna diskuze :)
Mam to hodne podobne jako nektery z vas tady - priklad Pardubic z pred nekolika let je proste prilis desivy!
Ale nejsem uplne proti.
Na druhou stranu tezko soudit jak se kluby rozhoduji v techto podminkach - kdyby (!) byla soutez uzavrena, byly financni zaruky (bezdluznost - to by treba Sparta hrat nemohla, hm), platove stropy smerem dolu i nahoru, jasne specifikovane naroky na halu, mladez, uzavreni atd., tak by se videlo kolik klubu by rado hralo a opravdu mohlo hrat. V teto situaci bych byt Trebici, Jihlavou, Vsetinem, Slavii o extralize snil, mozna i mluvil, ale radsi bych hral na spicce o ligu niz.
Me treba pripada i schudny model 12 tymu v extralilze a 12 v prvni lize, kde by byly kluby fakt kvalitni v obou soutezich, pricemz by platila vyse uvedena pravidla. Treba by mohl probihat i nejaky "pohar", kde by dochazelo ke konfrontaci obou soutezi, cast sezony by mohla byt rozsirena o "top 4" z prvni ligy formou nejakeho turnaje nebo proste prolinaci/preklenovaci souteze, mohlo by to byt zajimave pro divaky.
Zadnou odbornou studii se scenari o tom, kolik by tato zeme "unesla" tymu v extralize a za jakych podminek zatim nikdo nezverejnil, jako tema pro FTVS, VSE nebo jinde by to mohlo byt celkem zajimavy :)
Já si třeba myslím, že by tento úkol byl vhodný pro nějakého absolventa FTVS, který touží po doktorandském studiu. Nemyslím to vůbec ironicky, ale kdyby se vytvořila baterie sportovně-technických podmínek, sportovní úrovně toho daného sportu v podmínkách země a základních ekonomických podmínek země a sportu v ní, myslím, že by se k tomu dalo dojít. Pomohlo by třeba i srovnání s minulostí...
Mně osobně by stačilo znát počet registrovaných hokejistů od šedesátých let minulého století (ty vole, já sám už "mám svoji roli" v minulém století... to je jak v dějepisu, pro mě minulé století bylo století páry!), přesný počet krytých hal a intenzita hokeje na tehdejších venkovních hřištích. Myslím, že tento poměr by docela ulehčil otázku, kolik týmů do extraligy... Fakt si pamatuji, že tenkrát skoro nikdo hokej organizovaně nehrál.
Valdo, myslím, že tvoje myšlenka 12+12 kvalitních týmů vypadá pěkně, ale za prvé - u nás by se zvrhla a za druhé - byla by nespravedlivá. I když musím říct, že jsem ji sám osobně zažil na řadě MS IIHF v InLine hokeji. Rozehrálo se samostatně bez prolínání ve výkonnostních skupinách A + B, ale v závěru - v playoffs nejhorší z A spadl a nejlepší z B postoupil a ještě se mohl stát mistrem světa. Pamatuju, že třeba Slovinci se touhle cestou usadili na delší v lepší skupině a Rakušani také jednou takhle divoce postoupili tam, kam jinak patřili... Ale myslím, že to si můžeš dovolit v nepodstatném a téměř nesledovaném (což mě tenkrát mrzelo - dnes už je mi to šum&fuk) sportu.
Propulse
Příspěvky: 6695
Registrován: 28 čer 2016 11:11
Dal "To se mi líbí": 116 krát
Obdržel "To se mi líbí": 659 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Propulse »

tomaso25 píše: 19 led 2022 11:48 A protože je Saša pro svou zlatou povahu v kolektivu oblíben, tak se mu nabídli spoluhráči, že mu půjdou pomoct tuto delikátní záležitost vyřešit.

A mediální mr*ky z toho dělají škandál... Pche...
Top😂😂😂😂
Cavalera
Příspěvky: 2338
Registrován: 13 pro 2014 15:02
Dal "To se mi líbí": 9 krát
Obdržel "To se mi líbí": 46 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Cavalera »

tomaso25 píše: 19 led 2022 11:48 A protože je Saša pro svou zlatou povahu v kolektivu oblíben, tak se mu nabídli spoluhráči, že mu půjdou pomoct tuto delikátní záležitost vyřešit.

A mediální mr*ky z toho dělají škandál... Pche...
No nevím spíš to vypadá na dohodu s magistrátem a šel vychytat pohlavní choroby.
Emil Havránek
Příspěvky: 882
Registrován: 05 kvě 2020 21:29
Obdržel "To se mi líbí": 203 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Emil Havránek »

FOGLIK píše: 19 led 2022 11:49 To by se v Pcích nikdy nestalo.... :)
Ne, že by to bylo moje hobby, to vůbec, ale v moderní světové literatuře je mnohokrát popsáno, jak zejména v katolických zemích vodí otcové své syny do těchto sociálních zařízení. Zejména proto, aby o svatební noci nepůsobili jako idioti, druhak aby upustili páru a bylo s nimi vůbec k vydržení.
zdendik
Příspěvky: 140
Registrován: 16 zář 2014 08:10
Dal "To se mi líbí": 5 krát
Obdržel "To se mi líbí": 11 krát

Re: Hokej

Příspěvek od zdendik »

Reprezentační hokejový obránce Libor Šulák prodloužil smlouvu ve Vladivostoku a bude hráčem Admiralu až do dubna 2023.

škoda prý byl zájem i u nás, ale finančně asi trochu jinde :-)
Uživatelský avatar
Perníkář
Příspěvky: 536
Registrován: 16 úno 2021 17:22
Dal "To se mi líbí": 83 krát
Obdržel "To se mi líbí": 99 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Perníkář »

👍
#zpatkydosedla
Valda
Příspěvky: 2665
Registrován: 04 srp 2014 10:32
Dal "To se mi líbí": 70 krát
Obdržel "To se mi líbí": 89 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Valda »

Orosená_desítka, PL8: Diky za komenty. Me spis slo o to spojit dohromady prani/vizi (mit opravdu vice tymu v soutezi - uz jen z te zvedanosti ci proti nude) ale s jasnymi pravidly, kdo a za jakych podminek by mel extraligu hrat (pravidla jasna, motivacni, ne demotivujici).
Jak rikate vy i ostatni ...u nas se hodne veci zvrhne a vzdy budou vyjimky.
A doufam, ze se na FTVS nekdo takovy najde, myslim ze (nejen) v hokeji nam nejaky odborny rozbor veci chybi ...
zakt
Příspěvky: 36
Registrován: 10 zář 2020 11:32
Obdržel "To se mi líbí": 9 krát

Re: Hokej

Příspěvek od zakt »

Orosená_desítka píše: 19 led 2022 10:39 Mne tak nějak vyhovuje víc soupeřů a tak i více zápasů... Já jsem pro tento větší počet týmů v nejvyšší soutěži...
Nechci vidět za sezonu určitého soupeře "osmkrát" v ZČ na úkor jiných týmů...Za mne 14 až 16 určitě.
Jak o tom přemýšlím nad Vašimi příspěvky, také bych asi volil větší počet. 14 nebo i klidně 16. Podle mě zúžení dovede trochu zdokonalit ty lepší hráče (týmy), kdežto rozšíření dovede najít více těch hokejistů (týmů), kteří mají na to se zlepšovat.
Zakt

Dynamo forever
Propulse
Příspěvky: 6695
Registrován: 28 čer 2016 11:11
Dal "To se mi líbí": 116 krát
Obdržel "To se mi líbí": 659 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Propulse »

zdendik píše: 19 led 2022 12:45 Reprezentační hokejový obránce Libor Šulák prodloužil smlouvu ve Vladivostoku a bude hráčem Admiralu až do dubna 2023.

škoda prý byl zájem i u nás, ale finančně asi trochu jinde :-)
Spis nechapu, ze prodluzuje zrovna tam. Podprumer KHL. Uz jen to, ze se zajimame o takove hrace je dobre. Tyhle tymy jsou financne cca 700k/mesic a vys
Uživatelský avatar
Orosená_desítka
Příspěvky: 1193
Registrován: 04 srp 2014 09:38
Dal "To se mi líbí": 1118 krát
Obdržel "To se mi líbí": 354 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Orosená_desítka »

zakt píše: 19 led 2022 12:59 Jak o tom přemýšlím nad Vašimi příspěvky, také bych asi volil větší počet. 14 nebo i klidně 16. Podle mě zúžení dovede trochu zdokonalit ty lepší hráče (týmy), kdežto rozšíření dovede najít více těch hokejistů (týmů), kteří mají na to se zlepšovat.
Přece když bude víc týmů v extralize, tak si více Urbanů a Koferů zahraje proti Muellerům, Gulašům a spol.
Ano - budou týmy které se utrhnou nahoře, pak týmy které se třeba utrhnou dole v tabulce...
Ale čemu to vadí ? Že uvidíme hokej kdy druhý tým z tabulky porazí ten předposlední (většinou ekonomicky slabší) někdy 8:1 ? Ale vždyť to je dobře - vedení 3:0, 5:0, krásné kombinace, hezké akce, "okulahodící" hokej alá Šejba-Janecký (dosaď si sám)... Proč ne. A ono to pak zase naopak tomu týmu zespoda jednou vyjde a porazí toho favorita 4:3. O to větší radost a cenný skalp favorita... Hrají ve fotbale dlouhodobě vyrovnaně Teplice se Slávií ? Nebo v lize mistrů poráží pravidelně Rapid Vídeň madridský Real nebo mnichovský Bayern ? Neporáží.... Ale zápas je to pro ten tým svátek - pro hráče i fans...
Ano pak samozřejmě vyjde zápas Třinec-favorit, řežba jako v play-off, vyrovnanost, taktičtěji vedený... Ale jednou za čas výsledek 7:0 s outsiderem ? Proč ne...
A navíc pro malé kluky mladé hokejisty z regionu ta motivace když jdou na svůj tým na extraligu místo Chance ligy... chceme přece přitáhnout kluky do hokejových klubů...
Samozřejmě i pro sponzory těch týmů je výhodnější být vidět ve vyšší soutěži. A když ve dvanáctičlenné soutěži ekonomicky padne nějaký tým (zbyde 11) - když se to stane v 16-ti či 15-ti členné, zbyde více týmů a jede se dál...
JirkaPCE
Příspěvky: 3516
Registrován: 01 srp 2014 22:32
Dal "To se mi líbí": 90 krát
Obdržel "To se mi líbí": 396 krát

Re: Hokej

Příspěvek od JirkaPCE »

Těch čtrnáct týmů je maximum a rozhodně soutěž neuzavírat. Ti nahoře hrají pod tlakem, že se čeká úspěch, ti dole že se hraje o setrvání v soutěži. Že to ještě rozšíříme a uzavřeme, tak ta kvalita půjde rapidně dolů. Sotva průměrní spíš podprůměrní hráči z několika nekonkurenceschopných týmů na konci tabulky ještě budou hrát v klidu, že když budou prohrávat, tak se vlastně nic neděje. Už v tom systému se čtrnácti jsou ti poslední dva většinou spíš pro ostudu a naberou na ostatní bodovou ztrátu.
monfils88
Příspěvky: 849
Registrován: 20 pro 2015 09:18
Dal "To se mi líbí": 15 krát
Obdržel "To se mi líbí": 22 krát

Re: Hokej

Příspěvek od monfils88 »

https://www.eliteprospects.com/player/1 ... slav-janus
Tak kam zamíří ???
Má jít do Extraligy
Uživatelský avatar
Orosená_desítka
Příspěvky: 1193
Registrován: 04 srp 2014 09:38
Dal "To se mi líbí": 1118 krát
Obdržel "To se mi líbí": 354 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Orosená_desítka »

JirkaPCE píše: 19 led 2022 13:31 Těch čtrnáct týmů je maximum a rozhodně soutěž neuzavírat. Ti nahoře hrají pod tlakem, že se čeká úspěch, ti dole že se hraje o setrvání v soutěži. Že to ještě rozšíříme a uzavřeme, tak ta kvalita půjde rapidně dolů. Sotva průměrní spíš podprůměrní hráči z několika nekonkurenceschopných týmů na konci tabulky ještě budou hrát v klidu, že když budou prohrávat, tak se vlastně nic neděje. Už v tom systému se čtrnácti jsou ti poslední dva většinou spíš pro ostudu a naberou na ostatní bodovou ztrátu.
Pozor - o uzavření soutěže jsem já konkretně nepsal... Jen o počtu týmů.
JirkaPCE
Příspěvky: 3516
Registrován: 01 srp 2014 22:32
Dal "To se mi líbí": 90 krát
Obdržel "To se mi líbí": 396 krát

Re: Hokej

Příspěvek od JirkaPCE »

Orosená_desítka píše: 19 led 2022 13:38 Pozor - o uzavření soutěže jsem já konkretně nepsal... Jen o počtu týmů.
Já jsem to myslel tak nějak obecně, že tohle by byla nejhorší kombinace. Za mě určitě ani nerozšiřovat se sestupem.
Uživatelský avatar
Orosená_desítka
Příspěvky: 1193
Registrován: 04 srp 2014 09:38
Dal "To se mi líbí": 1118 krát
Obdržel "To se mi líbí": 354 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Orosená_desítka »

JirkaPCE píše: 19 led 2022 13:43 Já jsem to myslel tak nějak obecně, že tohle by byla nejhorší kombinace. Za mě určitě ani nerozšiřovat se sestupem.
v pohodě. Jen jsem ti to chtěl upřesnit za sebe...
PL8
Příspěvky: 2149
Registrován: 17 úno 2017 14:59
Dal "To se mi líbí": 475 krát
Obdržel "To se mi líbí": 239 krát

Re: Hokej

Příspěvek od PL8 »

JirkaPCE píše: 19 led 2022 13:43 Já jsem to myslel tak nějak obecně, že tohle by byla nejhorší kombinace. Za mě určitě ani nerozšiřovat se sestupem.
A já si zase myslím - rozšířit a uzavřít s tím, že se nechá možnost dalšího postupu při splnění předem daných a rozumných podmínek. Já jsem pro pozitivistické chápání sportu, nejsem pro strašák sestupu a konce ekonomických podmínek... Uznávám: všechno má své hranice. Ale zeptejte se dnes seriózně týmů v první lize, kdo by měl zájem hrát extraligu (za těch podmínek). Bude asi jasno.
Chci, aby kluci měli vrcholovou perspektivu, ne hrát za dva roky po skončení v juniorce krajský přebor. Tak to dnes je a navíc je těžké najít místo i tam, protože kraj jsou dnes většinou (ne všechny kluby) kámoši, kteří si dělají chuť na pivko...
Georgre
Příspěvky: 4907
Registrován: 31 črc 2017 23:02
Dal "To se mi líbí": 104 krát
Obdržel "To se mi líbí": 225 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Georgre »

monfils88 píše: 19 led 2022 13:35 https://www.eliteprospects.com/player/1 ... slav-janus
Tak kam zamíří ???
Má jít do Extraligy
Já bych tipl Vary, Novotný odchází, pro ně ideální gólman
Už se těším na play off, bude to dobré, dobré... :party: :party: :rock: :rock: :rock:
Stars
Příspěvky: 6707
Registrován: 27 zář 2017 15:55
Dal "To se mi líbí": 911 krát
Obdržel "To se mi líbí": 597 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Stars »

Ze sparťanského fóra, Jandač se porval se Salákem.... to je nějaký nový nešvar v tý extralize...😎😎😎😎
Uživatelský avatar
Muf
Příspěvky: 3954
Registrován: 02 srp 2014 19:17
Dal "To se mi líbí": 56 krát
Obdržel "To se mi líbí": 501 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Muf »

Asi ho nevzal s sebou do hampejzu😂
Propulse
Příspěvky: 6695
Registrován: 28 čer 2016 11:11
Dal "To se mi líbí": 116 krát
Obdržel "To se mi líbí": 659 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Propulse »

Muf píše: 19 led 2022 14:17 Asi ho nevzal s sebou do hampejzu😂
😂😂😂😂😂
Uživatelský avatar
Itchy
Příspěvky: 5333
Registrován: 01 bře 2016 22:38
Dal "To se mi líbí": 156 krát
Obdržel "To se mi líbí": 456 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Itchy »

Muf píše: 19 led 2022 14:17 Asi ho nevzal s sebou do hampejzu😂
Tak jsou treneri, kteri to maji doma.

Ale uplne levnej spas to asi nebude :think:
Stingy
Příspěvky: 173
Registrován: 20 lis 2019 11:00
Dal "To se mi líbí": 208 krát
Obdržel "To se mi líbí": 45 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Stingy »

https://hcdynamo.cz/clanek.asp?id=Hocke ... Px05N_LQNc

DR: Á, tady je Roman! Hej, Ondro, co na to říkáš? Proč ses nedostal do NHL? A jak se cítíš? (všichni se smějí) :thumbup:
dtaire
Příspěvky: 528
Registrován: 03 srp 2014 19:01
Dal "To se mi líbí": 37 krát
Obdržel "To se mi líbí": 37 krát

Re: Hokej

Příspěvek od dtaire »

Stingy píše: 19 led 2022 15:12 https://hcdynamo.cz/clanek.asp?id=Hocke ... Px05N_LQNc

DR: Á, tady je Roman! Hej, Ondro, co na to říkáš? Proč ses nedostal do NHL? A jak se cítíš? (všichni se smějí) :thumbup:
Škoda, že nevíme, kdy rozhovor vznikal
Propulse
Příspěvky: 6695
Registrován: 28 čer 2016 11:11
Dal "To se mi líbí": 116 krát
Obdržel "To se mi líbí": 659 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Propulse »

dtaire píše: 19 led 2022 15:21 Škoda, že nevíme, kdy rozhovor vznikal
Mesic a pul zpet cca
zeno
Příspěvky: 765
Registrován: 21 lis 2018 11:43
Dal "To se mi líbí": 56 krát
Obdržel "To se mi líbí": 159 krát

Re: Hokej

Příspěvek od zeno »

Pridam take svuj nazor do diskuse "pocet tymu" (diskuse na toto tema tu jiz asi 2x probehla a nazor mam stale stejny): za me rozsireni na 16 tymu a uzavreni souteze. Duvody: jednak vetsi sance obehravat vice mladych (bez strasaku sestupu to treneri snadneji budou zkouset, navic pri tomto poctu tymu proste tolik "kvalitnich a hotovych" hracu nas maly rybnicek proste nema, takze pro mlade je vetsi prostor. Druhym duvodem je vetsi jistota pro sponzory a partnery. A strach z toho,ze by to v pulce souteze tymy na chvostu tabulky vypustily, nemam - tlak sponzoru a fanousku by to nedovolil.
P.S.: podminkou vsak je hrabnout do preziteho systemu tabulek a odstupneho. Coz soucasne vedeni svazu neudela....Tak snad nekdy v budoucnu....
Dojdem daleko. Diky, pane Dědku.
Zamčeno