Hokej - Archiv 18.06.2019 - 12.09.2022

Diskutujte o zápasech, hráčích, o všem co se týká hokeje.

Moderátoři: Grimley, digitalmouse

Zamčeno
Sweník
Příspěvky: 13949
Registrován: 01 srp 2014 14:42
Dal "To se mi líbí": 1131 krát
Obdržel "To se mi líbí": 1110 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Sweník »

JirkaPCE píše: 18 led 2022 20:17 Já jsem na to rozhodně nezapomněl. Byli jsme na dně a za zoufalce my a zaslouženě a teď tam jsou jiní a taky zaslouženě. A nechápu, proč by jim za to jak to tam vedou, měla zadarmo spadnout extraliga do klína i na příští sezónu. My jsme si to taky museli uhrát. Zlín dostal loni varování, kdy jim to do toho klína spadlo, nepoučili se a Jágr není taky zrovna ukázkový případ, jak se má vést hokejový klub.
Já vím, máš samozřejmě pravdu. Ale stejně, po těch našich útrapách.. Vždyť by se i ten Jágr mohl na hokej úplně vykašlat, i když třeba protočil v ruletě skoro všechny miliony, důchod by si asi užil.. Místo toho ho člověk vidí úplně zoufalého sedět na zemi.. A Zlín? Jasně, nehráli nikdy oku lahodící hokej, jsou ve srabu jako tehdy my, ale tak nějak i po těch sériích v play-off a titulech mi do extraligy stále pasují. Co když je sestup sejme úplně? Všude není po klubu lačný miliardář.. Já nevím.. Vždyť ani nevidím nikoho zajímavého v pralese. Jasně, Slavia, Jihlava, Vsetín.. Ale hráli by oni lepší roli?
JirkaPCE
Příspěvky: 3550
Registrován: 01 srp 2014 22:32
Dal "To se mi líbí": 90 krát
Obdržel "To se mi líbí": 403 krát

Re: Hokej

Příspěvek od JirkaPCE »

Sweník píše: 18 led 2022 20:58 Já vím, máš samozřejmě pravdu. Ale stejně, po těch našich útrapách.. Vždyť by se i ten Jágr mohl na hokej úplně vykašlat, i když třeba protočil v ruletě skoro všechny miliony, důchod by si asi užil.. Místo toho ho člověk vidí úplně zoufalého sedět na zemi.. A Zlín? Jasně, nehráli nikdy oku lahodící hokej, jsou ve srabu jako tehdy my, ale tak nějak i po těch sériích v play-off a titulech mi do extraligy stále pasují. Co když je sestup sejme úplně? Všude není po klubu lačný miliardář.. Já nevím.. Vždyť ani nevidím nikoho zajímavého v pralese. Jasně, Slavia, Jihlava, Vsetín.. Ale hráli by oni lepší roli?
Já si myslím, že z té první ligy letos nikdo nepostoupí a ten čtrnáctý tým se v baráži udrží. Co se týká toho posledního. Uvidíme, jak to bude v následující sezóně, jestli nechají přímý postup a sestup, tak ten kdo spadne přímo, bude mít určitě snazší cestu se vrátit. Za mě by bylo spravedlivější, když už to jednou zavedli, nechat ten přímý postup a sestup. Spadnout přímo a pak se zpátky drápat přes baráž, mně moc spravedlivé nepřijde. Letos je tedy ta baráž nevyhnutelná, když se to má vrátit na čtrnáct týmů.
Uživatelský avatar
Gumid
Příspěvky: 7485
Registrován: 12 lis 2015 14:25
Dal "To se mi líbí": 582 krát
Obdržel "To se mi líbí": 773 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Gumid »

pepa
Příspěvky: 2082
Registrován: 04 zář 2019 14:40
Dal "To se mi líbí": 434 krát
Obdržel "To se mi líbí": 249 krát

Re: Hokej

Příspěvek od pepa »

JirkaPCE píše: 18 led 2022 21:16 Já si myslím, že z té první ligy letos nikdo nepostoupí a ten čtrnáctý tým se v baráži udrží. Co se týká toho posledního. Uvidíme, jak to bude v následující sezóně, jestli nechají přímý postup a sestup, tak ten kdo spadne přímo, bude mít určitě snazší cestu se vrátit. Za mě by bylo spravedlivější, když už to jednou zavedli, nechat ten přímý postup a sestup. Spadnout přímo a pak se zpátky drápat přes baráž, mně moc spravedlivé nepřijde. Letos je tedy ta baráž nevyhnutelná, když se to má vrátit na čtrnáct týmů.
Proc nevyhnutelná baráž? Tak rovnou spadnou dva a postoupí přímo jeden...
JirkaPCE
Příspěvky: 3550
Registrován: 01 srp 2014 22:32
Dal "To se mi líbí": 90 krát
Obdržel "To se mi líbí": 403 krát

Re: Hokej

Příspěvek od JirkaPCE »

pepa píše: 18 led 2022 22:08 Proc nevyhnutelná baráž? Tak rovnou spadnou dva a postoupí přímo jeden...
Tak když už je to takhle nastaveno, tak to v průběhu sezóny měnit nemůžou. Kdyby to loni neuzavírali, pak se nemuselo řešit, jak to vrátit zpátky na čtrnáct.
pepa
Příspěvky: 2082
Registrován: 04 zář 2019 14:40
Dal "To se mi líbí": 434 krát
Obdržel "To se mi líbí": 249 krát

Re: Hokej

Příspěvek od pepa »

JirkaPCE píše: 18 led 2022 22:13 Tak když už je to takhle nastaveno, tak to v průběhu sezóny měnit nemůžou. Kdyby to loni neuzavírali, pak se nemuselo řešit, jak to vrátit zpátky na čtrnáct.
Jo, jasně, blbě jsem tě pochopil
Ale fakt by mě zajímalo, jestli je letos v Chance lize někdo, kdo chce vážně nahoru do extraligy.
Sweník
Příspěvky: 13949
Registrován: 01 srp 2014 14:42
Dal "To se mi líbí": 1131 krát
Obdržel "To se mi líbí": 1110 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Sweník »

JirkaPCE píše: 18 led 2022 22:13 Tak když už je to takhle nastaveno, tak to v průběhu sezóny měnit nemůžou. Kdyby to loni neuzavírali, pak se nemuselo řešit, jak to vrátit zpátky na čtrnáct.
Já jsem v tomto asi stejný "blázen" jako kolega PL8, dal bych to na šestnáct týmů a nechal to tak aspoň dva roky. Jasně, on psal osmnáct, to už bych se asi bál..

Zrovna v tom Finsku měli ještě nedávno patnáct týmů a uzavřeno - viz onen rozhovor s ředitelem jejich ligy, parádní čtení. A nejvíce se mi líbily jeho argumenty proč dole nešetřit a nekašlat na závěr na dnu tabulky. Nevěřím, že by to u nás bylo jinak. Vloni to vychladil Motor, celkem jasně.. Ale to jen kvůli letošní nebezpečné sezóně. Udělat to samé jeden tým vícekrát, ztratí fanoušky i sponzory, odpadne sám, protože nebude mít na výplaty..

Za zkoušku by to dle mne stálo. On i ten prales by se přizpůsobil, možná logicky zeštíhlil.. ;-)
Jakub82
Příspěvky: 2657
Registrován: 04 bře 2019 15:52
Dal "To se mi líbí": 209 krát
Obdržel "To se mi líbí": 208 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Jakub82 »

Rozšíření extraligy je totální hloupost. Nikdy jsem hokej nehrál (dokonce ani neumím pořádně bruslit), ale byl jsem profesionální sportovec a za sebe můžu říct, že sportovci vůbec nic nedá zápas proti slabším. Naopak to je kontraproduktivní. A naše liga už má teď problém sehnat tolik hráčů. A jestli si myslíte, že to dá něco tomu slabšímu je také hloupost.
Uživatelský avatar
tau
Příspěvky: 5827
Registrován: 03 srp 2014 14:26
Dal "To se mi líbí": 163 krát
Obdržel "To se mi líbí": 870 krát

Re: Hokej

Příspěvek od tau »

I patnác je víc než dost. Natož šestnáct... Navíc z pralesa nikdo nemá ambici postoupit.... Kluby tam nemají stadiony (i když některý by asi na výjimku mohly hrát), nemají peníze....V pralese je minimální ambice hrát extraligu....
Uživatelský avatar
tomaso25
Příspěvky: 7696
Registrován: 01 srp 2014 17:51
Dal "To se mi líbí": 113 krát
Obdržel "To se mi líbí": 774 krát

Re: Hokej

Příspěvek od tomaso25 »

16 týmů v extralize znamená, že s letošním Kladnem a Zlínem tam bude ještě o jeden tým podobný úrovně navíc. S na hovno stadionem, s na hovno kádrem. Jakej by to mělo přínos, netuším. Ani k jednomu z těch klubů sympatie nemám, ale lidem, kteří jim fandí, těm rozumím, to jo.

A ano, pamatuju si naše zoufalý časy na dně. Nezapomněl jsem na ně. Vážím si těch současných, nekritizuju každou píčovinu. Ale kdybychom v sezoně 18/19 spadli, neřekl bych ani popel. Jen bych se na žal vožral a to nechlastám. Zlín si za to, co předvádí, nic než prales nezaslouží. Kladno je jen o fous lepší.
PL8
Příspěvky: 2154
Registrován: 17 úno 2017 14:59
Dal "To se mi líbí": 476 krát
Obdržel "To se mi líbí": 241 krát

Re: Hokej

Příspěvek od PL8 »

Je to marné, marné, marné.
Kdyby se účinkující do Česko Slovenské Superstar vybírali z polovičního počátečního davu = odhaduji ze 4.000 účinkujících, nebo dokonce jen z českého prostředí, rozhodně by se do finále nedostalo tolik opravdu superkvalitních hotových zpěváků, kteří se tam nakonec vyprofilovali. Vůbec bychom o nich nevěděli, že mezi těmi reálnými 8.000 adepty (odhaduji, že tam bylo na počátku 8.000 vstupujících zájemců) byli... Nevím, jestli to vstupní číslo účinkujících bylo náhodné a jen podle sečtení zájmů v jednotlivých regionech (tak nějak to tuším dělali - prvotní výběr byl ve vytypovaných lokalitách...), nebo jestli to bylo určeno statisticky (přikláním se ke statistice)...
A pozor, teď důležitý moment: V prvních kolech porota hodnotila základní úroveň zájemců a odhadovala, jestli ti dotyční v příštích kolech mají vůbec co nabídnout, jestli jsou schopni se zlepšovat na základě korepetice s profíky a podle rad a doporučení poroty. Myslím, že celá akce trvala půl roku. Všichni jsme viděli obrovský pokrok jednolivců a neuvěřitelné výkony ve finále. Zvládli se to "naučit" za půl roku. Někteří z nich mají třeba i hudební vzdělání (studují prvním druhým rokem konzervu), ale někteří si zpívali doma v koupelně... A zvládli to.
Myslím, že v dnešním stavu by 16 týmů v extralize bylo přínosné. A když se už bavíme o první lize - zeptejte se těch týmů, jestli chtějí. Ovšem za normálních přirozených podmínek. Nechte být stadióny stadióny, na to je čas. A hlavně - pro rozvoj hokeje to teď není nejdůležitější. Podívejte se do Švýcar, Švédska nebo Finska... Nejsou všechny haly na úrovni O2 arény. Zdaleka...
PL8
Příspěvky: 2154
Registrován: 17 úno 2017 14:59
Dal "To se mi líbí": 476 krát
Obdržel "To se mi líbí": 241 krát

Re: Hokej

Příspěvek od PL8 »

Jágr to letos zachraňuje, jak to jde. To asi vidí každý. Ale nedostává laty - ani Zlín nedostává laty. My jsme nahoru, ale viděl jsem zápasy, kdy chybělo hodně málo, aby výsledek byl obráceně. Když jsme byli my dole, dostávali jsme pěkně na prdel.
Když letos budou vědět na Kladně a ve Zlíně, že se nepadá, budou hrát v mnohem větším klidu. To by mělo být cílem.
Nepopírám, že Camara je dnes náš hráč č. 1. Rozeberte si jeho hru a řekněte mi, proč takhle bezproblémově nemůže hrát někdo ze zbytku mančaftu? Co je na jeho výkonu tak "zázračného"? A je. Všichni, včetně Dědka, jsou z něj hotoví. On se baví hokejem, a jak tady někdo konstatoval, poprcává město... Kdo ví, co si o nás opravdu myslí...
havlitom
Příspěvky: 615
Registrován: 29 úno 2016 07:32
Bydliště: Praha
Dal "To se mi líbí": 7 krát
Obdržel "To se mi líbí": 67 krát

Re: Hokej

Příspěvek od havlitom »

PL8 píše: 18 led 2022 23:11 Je to marné, marné, marné.
Kdyby se účinkující do Česko Slovenské Superstar vybírali z polovičního počátečního davu = odhaduji ze 4.000 účinkujících, nebo dokonce jen z českého prostředí, rozhodně by se do finále nedostalo tolik opravdu superkvalitních hotových zpěváků, kteří se tam nakonec vyprofilovali. Vůbec bychom o nich nevěděli, že mezi těmi reálnými 8.000 adepty (odhaduji, že tam bylo na počátku 8.000 vstupujících zájemců) byli... Nevím, jestli to vstupní číslo účinkujících bylo náhodné a jen podle sečtení zájmů v jednotlivých regionech (tak nějak to tuším dělali - prvotní výběr byl ve vytypovaných lokalitách...), nebo jestli to bylo určeno statisticky (přikláním se ke statistice)...
A pozor, teď důležitý moment: V prvních kolech porota hodnotila základní úroveň zájemců a odhadovala, jestli ti dotyční v příštích kolech mají vůbec co nabídnout, jestli jsou schopni se zlepšovat na základě korepetice s profíky a podle rad a doporučení poroty. Myslím, že celá akce trvala půl roku. Všichni jsme viděli obrovský pokrok jednolivců a neuvěřitelné výkony ve finále. Zvládli se to "naučit" za půl roku. Někteří z nich mají třeba i hudební vzdělání (studují prvním druhým rokem konzervu), ale někteří si zpívali doma v koupelně... A zvládli to.
Myslím, že v dnešním stavu by 16 týmů v extralize bylo přínosné. A když se už bavíme o první lize - zeptejte se těch týmů, jestli chtějí. Ovšem za normálních přirozených podmínek. Nechte být stadióny stadióny, na to je čas. A hlavně - pro rozvoj hokeje to teď není nejdůležitější. Podívejte se do Švýcar, Švédska nebo Finska... Nejsou všechny haly na úrovni O2 arény. Zdaleka...
Ok, podíval jsem se. Nerozšiřovat, ani náhodou.
PL8
Příspěvky: 2154
Registrován: 17 úno 2017 14:59
Dal "To se mi líbí": 476 krát
Obdržel "To se mi líbí": 241 krát

Re: Hokej

Příspěvek od PL8 »

<tomaso25>, byl jsi někdy v Bernu na zimáku? Nejvyšší průměrné návštěvy v Evropě. Svařák na sedadlech - hráči ho musí cítit, jako cítili trnkovou vodu ve Vsertíně.
Sweník
Příspěvky: 13949
Registrován: 01 srp 2014 14:42
Dal "To se mi líbí": 1131 krát
Obdržel "To se mi líbí": 1110 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Sweník »

Připadám si jako pan Smoljak... "A ta myšlenka vzbudila takový odpor... " :-))

Já to beru tak, že když jsou naši kluci, Třinec a další takoví, machři a extra hráči, tak proč to Kladno nebo Zlín úplně nedrtíme. Proč? Když jsou tam tak marní.. Jak může nějaký trapný Gazda plný mínusů dát jako bek hattrick Spartě? Osmičku by měli dostat, a to minimálně, v každém zápase a od každého.. ;-) Anebo měl být se Zlínem dávno v pralese..

Stadiony neřeším, tam má problém i dost současných "extra" týmů.. :-)
Jakub82
Příspěvky: 2657
Registrován: 04 bře 2019 15:52
Dal "To se mi líbí": 209 krát
Obdržel "To se mi líbí": 208 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Jakub82 »

Swenik
Protože na to s prominutím týmy serou a budu se opakovat a to jim nic nedá. Můžeme si pořád nalhávat jak je naše ELH skvělá, ale není. Zlín s námi hrál dva zápasy a kluci hráli na půl plynu a stačilo to na dvě pohodová vítězství.
Dám příklad z "hospodského sport". Půjdeš si zahrát šipky do hospody a když soupeř bude rád, že trefí terč, tak budeš házet jen z nudy a nebude tě to bavit. Budeš hrát se stejným hráčem, tak se přetrhneš a když budeš hrát s lepším, tak budeš chtít být jako on. Když budeš hrát s profíkem, tak se chvíli budeš chtít vyrovnat než zjistíte oba, že to nemá smysl.
PL8
Příspěvky: 2154
Registrován: 17 úno 2017 14:59
Dal "To se mi líbí": 476 krát
Obdržel "To se mi líbí": 241 krát

Re: Hokej

Příspěvek od PL8 »

Jakub82 píše: 18 led 2022 23:34 Swenik
Protože na to s prominutím týmy serou a budu se opakovat a to jim nic nedá. Můžeme si pořád nalhávat jak je naše ELH skvělá, ale není. Zlín s námi hrál dva zápasy a kluci hráli na půl plynu a stačilo to na dvě pohodová vítězství.
Dám příklad z "hospodského sport". Půjdeš si zahrát šipky do hospody a když soupeř bude rád, že trefí terč, tak budeš házet jen z nudy a nebude tě to bavit. Budeš hrát se stejným hráčem, tak se přetrhneš a když budeš hrát s lepším, tak budeš chtít být jako on. Když budeš hrát s profíkem, tak se chvíli budeš chtít vyrovnat než zjistíte oba, že to nemá smysl.
<Jakube82>, nezlob se na mě, ale mám pocit (ne poprvé o tom píšeš), že pro tebe je vrcholový sport - "srát na to". To mi připadá hodně divné.
Jakub82
Příspěvky: 2657
Registrován: 04 bře 2019 15:52
Dal "To se mi líbí": 209 krát
Obdržel "To se mi líbí": 208 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Jakub82 »

PL8 píše: 18 led 2022 23:37 <Jakube82>, nezlob se na mě, ale mám pocit (ne poprvé o tom píšeš), že pro tebe je vrcholový sport - "srát na to". To mi připadá hodně divné.
Tak to máš špatný pocit. Upřímně byl jsem docela dříč. Se špatným soupeřem se člověk tolik nedonutí hrát jako při jiných zápasech. Je to špatně, ale bohužel to tak je.
Když jsem hrál tenis, tak byly první hrací dny úplně o ničem. Většinou hodně slabší soupeř, takže trénink by v tu chvíli dal více, ale samozřejmě to člověk odehrát musel. Když to nebyl větší turnaj, tak první slušný soupeř byl třeba až v semifinále či finále a to bylo úplně o ničem. Ve východočeském kraji jsem hrál třeba krajské finále a prohrál jsem jeden či dva gemy. Jelikož nejsem z nějak bohaté rodiny, tak jsem nemohl celý rok jezdit na velké turnaje a ty těžké zápasy mně potom hodně chyběly. Samozřejmě na velkém turnaji už nebylo slabých soupeřů a tam už byl každý zápas těžký. A jsme u toho, že půjdeš nahoru, když budeš muset makat 90% zápasů a to v ELH není ani náhodou.
Sweník
Příspěvky: 13949
Registrován: 01 srp 2014 14:42
Dal "To se mi líbí": 1131 krát
Obdržel "To se mi líbí": 1110 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Sweník »

Jakub82 píše: 18 led 2022 23:49 Tak to máš špatný pocit. Upřímně byl jsem docela dříč. Se špatným soupeřem se člověk tolik nedonutí hrát jako při jiných zápasech. Je to špatně, ale bohužel to tak je.
Když jsem hrál tenis, tak byly první hrací dny úplně o ničem. Většinou hodně slabší soupeř, takže trénink by v tu chvíli dal více, ale samozřejmě to člověk odehrát musel. Když to nebyl větší turnaj, tak první slušný soupeř byl třeba až v semifinále či finále a to bylo úplně o ničem. Ve východočeském kraji jsem hrál třeba krajské finále a prohrál jsem jeden či dva gemy. Jelikož nejsem z nějak bohaté rodiny, tak jsem nemohl celý rok jezdit na velké turnaje a ty těžké zápasy mně potom hodně chyběly. Samozřejmě na velkém turnaji už nebylo slabých soupeřů a tam už byl každý zápas těžký. A jsme u toho, že půjdeš nahoru, když budeš muset makat 90% zápasů a to v ELH není ani náhodou.
A šel jsi s tím nejslabším soupeřem na úvod až do posledního setu a nakonec i tiebreak? Naši kluci v hokeji to běžně dělají. A fakt bych se jich bál zeptat, jestli hráli na čtvrt plynu nebo naplno... :-)

Edit: Pardon, odpovím si sám. Vyhrál jsi zcela jasně. Teď jen, kde byla ta hranice. Naše hokejky tedy moc jasně zrovna nevyhrávají.. To samé další dle mne top týmy..
Naposledy upravil(a) Sweník dne 19 led 2022 00:11, celkem upraveno 1 x.
PL8
Příspěvky: 2154
Registrován: 17 úno 2017 14:59
Dal "To se mi líbí": 476 krát
Obdržel "To se mi líbí": 241 krát

Re: Hokej

Příspěvek od PL8 »

<Jakube82>, respektuji tě. Viděl jsi na AUSOPEN2022 Lehečku proti Dimitrovovi? Nebo třeba Altmeiera proti Zverevovi? Nedostali to zadarmo, a přesto, že jde o hodně rozdílné žebříčkové postavení, hvězdy si mákly. Tak to má být.
Já si na rozdíl od tebe myslím, že v Extralize se maká. To, v čem je problém, jsou spíš: hra a rozhled v ní a některé dovednosti.
Ale proč hráči, kteří mají za sezónu 4 - 5 gólů nevyužijí slaboty Kladna a Zlína a nedají jim v zápase třeba tři čtyři góly nebo alespoň nahrávky? Prostě u nás je hokej na vysoké úrovni a velmi vyrovnaný. Proto chci, aby se tam dostali <Jakubové25>, kteří nejsou z bohatých rodin a normálně nemají šanci? (Proto chci, aby se teď v době coronavirové hrálo za každou cenu - taky by se mohli představit noví hráči.). Rozumíš mi?
To, že jsi byl tak dobrý a nikam to nevedlo, tě přece musí štvát! Máš děti? Asi makají jak vzteklí, ne?
Škoda, že jsi nemohl vyjet na nějaký satelit, třeba bys ho vyhrál a na další už bys dostal pozvánku... To je ta šance. Proto já chci, aby co nejvíc kluků hrálo hokej a mělo šanci se dostat výš a výš.
Říct o nějaké vrcholové soutěži u nás, že nestojí za nic, je velmi odvážné. Jak to poznáš? Co hodnotíš?
Jakub82
Příspěvky: 2657
Registrován: 04 bře 2019 15:52
Dal "To se mi líbí": 209 krát
Obdržel "To se mi líbí": 208 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Jakub82 »

Swenik
Upřímně jsem s nimi občas i prohrál. Celý zapas na to kašleš a pak chceš začít hrát a ten zápas už to nešlo. Občas z toho byl slušný trapas. V Pardubicích byli ještě o malinko lepší hráči. David Novák a Martin Vacek. (věkově u mě)
PL8
Syna mám (nevlastní, ale pro mě je můj) a první dva roky bojoval o život, takže z něho nikdy nebude velký sportovec, protože mu to jeho zdraví nedovolí. A upřímně je mně to úplně, ale úplně jedno. Ani nevíš jak mě toto tady sere a to píšu hodně slušně. Že například ty nejšikovnější nehrají, když mamka nedá a táta není sponzor. Z toho se mně dělá zle.
Naposledy upravil(a) Jakub82 dne 19 led 2022 00:20, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
tomaso25
Příspěvky: 7696
Registrován: 01 srp 2014 17:51
Dal "To se mi líbí": 113 krát
Obdržel "To se mi líbí": 774 krát

Re: Hokej

Příspěvek od tomaso25 »

PL8 píše: 18 led 2022 23:11 Je to marné, marné, marné.
Kdyby se účinkující do Česko Slovenské Superstar vybírali z polovičního počátečního davu = odhaduji ze 4.000 účinkujících, nebo dokonce jen z českého prostředí, rozhodně by se do finále nedostalo tolik opravdu superkvalitních hotových zpěváků, kteří se tam nakonec vyprofilovali. Vůbec bychom o nich nevěděli, že mezi těmi reálnými 8.000 adepty (odhaduji, že tam bylo na počátku 8.000 vstupujících zájemců) byli... Nevím, jestli to vstupní číslo účinkujících bylo náhodné a jen podle sečtení zájmů v jednotlivých regionech (tak nějak to tuším dělali - prvotní výběr byl ve vytypovaných lokalitách...), nebo jestli to bylo určeno statisticky (přikláním se ke statistice)...
A pozor, teď důležitý moment: V prvních kolech porota hodnotila základní úroveň zájemců a odhadovala, jestli ti dotyční v příštích kolech mají vůbec co nabídnout, jestli jsou schopni se zlepšovat na základě korepetice s profíky a podle rad a doporučení poroty. Myslím, že celá akce trvala půl roku. Všichni jsme viděli obrovský pokrok jednolivců a neuvěřitelné výkony ve finále. Zvládli se to "naučit" za půl roku. Někteří z nich mají třeba i hudební vzdělání (studují prvním druhým rokem konzervu), ale někteří si zpívali doma v koupelně... A zvládli to.
Myslím, že v dnešním stavu by 16 týmů v extralize bylo přínosné. A když se už bavíme o první lize - zeptejte se těch týmů, jestli chtějí. Ovšem za normálních přirozených podmínek. Nechte být stadióny stadióny, na to je čas. A hlavně - pro rozvoj hokeje to teď není nejdůležitější. Podívejte se do Švýcar, Švédska nebo Finska... Nejsou všechny haly na úrovni O2 arény. Zdaleka...
Já se jen trochu obávám, že pořad Česko(slovenská) Superstar nějakou opravdovou hvězdu nevyprodukoval. Ale možná je to tím, že jsem to naposledy sledoval v roce 2004, když v první sérii účinkoval můj skoro spolužák z devítiletky Julián, mimochodem kokot, ale třeba za těch skoro 20 let dospěl.

A abych odpověděl na otázku, v Bernu jsem nebyl. Vsetín jsem navštívil jen jednou, popravdě se mi to město nelíbilo, bylo to v létě, pamatuju si jen rudoarmějce na náměstí. A bylo to už v době, kdy Chemapol/Slovnaft éra Romči Zubíka skončila. Bernská aréna se mi z fotek líbí, na Lapač mám televizní vzpomínku z devadesátek (jsou teď zase v kurzu, i když jejich první polovina s Discolandem, Fandou a světskýma), jak tam místní strejcové chlastali samohonku z petky a věšeli plzeňskýho hokejistu. Bavilo mě to, lhal bych, kdybych říkal opak, byť jsem Vsetín s dětským zápalem nesnášel. Ale kdyby Lapač vypadal jako hala v Bernu, tak vítej Vsetíne v lize!



Jakub82
Příspěvky: 2657
Registrován: 04 bře 2019 15:52
Dal "To se mi líbí": 209 krát
Obdržel "To se mi líbí": 208 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Jakub82 »

Ještě jeden příklad dám a pak už končím a předem se omlouvám za dnešní patos.
Když jsem začínal, tak první turnaj jsem hrál ve finále s Davidem Novákem a celkem v pohodě vyhrál. Oba dva jsme se probojovali na MČR kde jsme hned v prvním kole na sebe narazili. Znovu jsem vyhrál a pak ve 1/4 prohrál ze dvou mečbolů s Lukášem Dlouhým, i když jsem ten zápas měl v pohodě vyhrát. Když to beru zpětně už tenkrát bylo znát, že to bylo jen tím, že Lukáš měl mnohem více odehráno "velkých zápasů" a díky tomu mě dal. David Novák začal tyto velké turnaje hrát už pořád a i díky tomu už jsem ho nikdy neporazil, i když jsem například v konkrétních zápasech měl vyhrát. Měl nastavenou hlavu úplně někde jinde než já. A já to vidím na těch hokejistech, že jsou v podobné situaci. Je potřeba hrát velké zápasy a jedině to tě posune. Základ každého sportu je hlava a myslím, že v ČR s tím neumíme vůbec pracovat. Pár výjimek samozřejmě je (Jágr, Hašek v hokeji).
Proto mám takový názor, protože jsem to prožil. Nemám patent na rozum, takže se samozřejmě můžu plést.
Ještě jednou se omlouvám a už dám pokoj.
PL8
Příspěvky: 2154
Registrován: 17 úno 2017 14:59
Dal "To se mi líbí": 476 krát
Obdržel "To se mi líbí": 241 krát

Re: Hokej

Příspěvek od PL8 »

<tomaso25>
Hala v Bernu by 100% neuspěla v naší "soutěži". Je to normální stodola. Ale má atmosféru jak bič a chodí do ní na každý zápas 17.000 diváků. Já ji uváděl jen jako příklad haly, která žije, ale moc nevypadá.
Vsetín je uvnitř průměrná hala (v průběhu let ji prý trochu vylepšili), ale žije to tam hokejem (prý dodnes, lépe řečeno - už zase). Ve Vsetíně se nechlastá samohonka, ale prvotřídní trnková voda, na kterou jsou všichni (každý na tu svoji) pyšní a dostaneš po kalíšku od každého. Jo, máš pravdu, nosí ji v peetkách. Ale já viděl u nás origoš pivo v petce...
To, jestli Superstar vychovala opravdovou hvězdu je stejné, když se zeptáš, koho vychovala jako opravdovou hvězdu naše extraliga? Kubalíka? Krejčího? Pastrňáka? Ani náhodou - ti tu svoji hvězdnou nálepku získali až v soutěžích, které jsou hvězdné. A Superstar má za sebou třeba Langerovou, Cikána Bendika a další a další, kteří dnes zpívají u nás extraligu v muzikálech.... Je to zase jenom o příležitostech...
Ale o to vůbec nešlo - šlo o to, že nebýt toho masívního výběru nikdo by je neznal a nikam by se nedostali. A pak ten fakt, že se za dobu účinkování v Superstar zlepšili o několik výkonnostních stupňů. Jen proto, že s nimi dělali profíci, kteří jim mohli pomoci a taky pomohli.
PL8
Příspěvky: 2154
Registrován: 17 úno 2017 14:59
Dal "To se mi líbí": 476 krát
Obdržel "To se mi líbí": 241 krát

Re: Hokej

Příspěvek od PL8 »

<Jakub82>
Vůbec neotravuješ, naopak, dojdeme ke stejnému cíli. Každý jinou a různě dlouhou cestou. David Novák je syn Radima Nováka? Jiné podmínky, to je jasné. A kde je dnes? (mimo jiné si ho pamatuji ze zimáku, když to na začátku zkoušel i s hokejem - u svého dědy Vlasty Jaegra).
Ale tys tam napsal jednu věc - nastavení hlavy. To je přesně ono. Já nejsem tenista, ale tohle už poznám a se mnou každý každý - když jsi na žebříku nahoře, většinou je to v zápasech tak, že se neposereš z prohry v prvním setu a v závěru mače. Za tím si musí jít každý krok za krokem. Pamatuju Djokoviče, že jako mladý taky prohrával zápasy kvůli tomuhle...
Jenže takhle "vrcholově" tenisově to nemůžeš napasovat na hokej. Kolik borců v Pardubkách UŽ tu hlavu nastavenou mají, i když hrají s odpadem z extraligy? Moc ne. Kdyby měli, proměňovali by šance a nedělali by ze zápasů drama.
Zamčeno