Hokej - Archiv 18.06.2019 - 12.09.2022

Diskutujte o zápasech, hráčích, o všem co se týká hokeje.

Moderátoři: Grimley, digitalmouse

Zamčeno
Propulse
Příspěvky: 6682
Registrován: 28 čer 2016 11:11
Dal "To se mi líbí": 115 krát
Obdržel "To se mi líbí": 655 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Propulse »

fido píše: 01 pro 2021 08:42 Zase za barák? :eh: Včera 300 doma :thumbup:
Vcera to vyslo skvele. Od rana jsem vedel, ze se trefi :-))))
Uživatelský avatar
jimmypop
Příspěvky: 8190
Registrován: 03 srp 2014 18:11
Dal "To se mi líbí": 442 krát
Obdržel "To se mi líbí": 977 krát

Re: Hokej

Příspěvek od jimmypop »

Propulse píše: 01 pro 2021 08:38 Tonda se trefi jeste proti Trinci a mohl by byt zase na chvili klid :-)
Mohl by být lepší!
R. Král.
Kolorováno.
pepa
Příspěvky: 2046
Registrován: 04 zář 2019 14:40
Dal "To se mi líbí": 410 krát
Obdržel "To se mi líbí": 231 krát

Re: Hokej

Příspěvek od pepa »

Muf píše: 01 pro 2021 09:19 Vzpomněl jsem si na nedávný podcast s Lašákem - ten popisuje stav jaký nastavil Martinec, když přebíral mužstvo po Výborném - vlastnost, kterou právě Martinec měl podle mne Richardovi chybí :think:
To je přesně ono. Dobrý trenér musí být konglomerát mnoha, často protichůdných, vlastností a dovedností. Musí být odborník, stratég, taktik, psycholog, motivátor, musí být charismatický, empatický, musí si umět stát za svým, umět se bleskově a správně rozhodovat ...... a je toho ještě spousta dalšího. Čím víc toho ten trenér v sobě má, tím je lepší. Někdy se to nahradí tak, že to, co mu chybí, najde u někoho jiného a udělá z něj asistenta nebo kolegu..... Pak někde fungují výborně trenérské týmy, dosahují super výsledků. Když se z nich jeden potom vyzobne jako samostatný článek a jde trénovat jinam, najednou to nefunguje..... Martinec, Augusta, Holík, Hlinka a asi i Růžička měli spoustu těch vlastností v sobě, časem na statistiky a tak přibrali nějakého Rulíka s noťasem a tak ...... Starej Pytlák toho měl v sobě taky hodně, ale některé vlastnosti chyběli, proto to nedotáhl i dál. Odborností a hokejovým srdcem by na to určitě měl, jen se umět domluvit, aspoň občas...... Málokterému trenérovi se poštěstí, že mu postaví mužstvo ze samých jemu konvenujících hráčů, musí prostě umět pracovat s materiálem..... Spousta se toho dá naučit, zkušenosti nekoupíš ...

Věřím, že Richard a spol. to vědí, naučí se to, chtějí se to naučit..
Uživatelský avatar
stará hokejka
Příspěvky: 1378
Registrován: 23 pro 2019 11:15
Obdržel "To se mi líbí": 277 krát

Re: Hokej

Příspěvek od stará hokejka »

Propulse píše: 01 pro 2021 09:35 Souhlasim. Hlavne by Kral mel byt profik. On sam jako vyborny utocnik vidi utocny potencial Camary a podle toho by mu mel najit roli. A ne, ze kdyz to nefunguje v osobni rovine, tak bude kopat kolem sebe a davat mu to “sezrat” tim, ze nehraje.

Ve spouste tymu nefunguje vztah mezi hracem a trenerem ale vsichni jsou na stejne lodi, vsichni maji jediny cil a to vyhrat zapas. Proto odhodit nejake sympatie a maji hrat ti, co ti k tomu vitezstvi pomuzou. Muj nazor. Kdyby Camara vcera sedel treba by jsme i tak vyhrali ale treba taky ne :-)
To se ale taky nesmí Camara chovat jak rozmazlenej vztekající se spratek, co není k utišení. To nemůžeš v týmu přehlížet, nebo myslíš že jo?
Dostat přes ruce musel. Až od generála aby to trošku pochopil, na chvíli zas.
Uživatelský avatar
stará hokejka
Příspěvky: 1378
Registrován: 23 pro 2019 11:15
Obdržel "To se mi líbí": 277 krát

Re: Hokej

Příspěvek od stará hokejka »

pepa píše: 01 pro 2021 09:49 To je přesně ono. Dobrý trenér musí být konglomerát mnoha, často protichůdných, vlastností a dovedností. Musí být odborník, stratég, taktik, psycholog, motivátor, musí být charismatický, empatický, musí si umět stát za svým, umět se bleskově a správně rozhodovat ...... a je toho ještě spousta dalšího. Čím víc toho ten trenér v sobě má, tím je lepší. Někdy se to nahradí tak, že to, co mu chybí, najde u někoho jiného a udělá z něj asistenta nebo kolegu..... Pak někde fungují výborně trenérské týmy, dosahují super výsledků. Když se z nich jeden potom vyzobne jako samostatný článek a jde trénovat jinam, najednou to nefunguje..... Martinec, Augusta, Holík, Hlinka a asi i Růžička měli spoustu těch vlastností v sobě, časem na statistiky a tak přibrali nějakého Rulíka s noťasem a tak ...... Starej Pytlák toho měl v sobě taky hodně, ale některé vlastnosti chyběli, proto to nedotáhl i dál. Odborností a hokejovým srdcem by na to určitě měl, jen se umět domluvit, aspoň občas...... Málokterému trenérovi se poštěstí, že mu postaví mužstvo ze samých jemu konvenujících hráčů, musí prostě umět pracovat s materiálem..... Spousta se toho dá naučit, zkušenosti nekoupíš ...

Věřím, že Richard a spol. to vědí, naučí se to, chtějí se to naučit..
Ad stav při titulu 04/05. Tenkrát to prostě vyšlo, tým se změnou trenéra získal jiný sebevědomí a Vláďa do toho nemusel nějak výrazně zasahovat, kabina si to jela víceméně sama, i díky tomu, že to vyšlo, začalo se dařit, tým si s tím ruku v ruce začal věřit, že dokáže všechno.
Parta se obětovala pro tým.
Někdy prostě taková souhra náhod zafunguje.
Vždyť rok na to nezačal být Martinec jiný trenér, nepřestal umět trénovat a přesto už to tak nešlo.
Chemie v týmu nějak funguje a to mužstvo si tím žije z velký části samo. Pokud je tam hráč, nebo ještě hůř skupinka, který to necítí stejně, tak kabina ho nepřijme jen proto, že to trenér chce.
Danik23
Příspěvky: 716
Registrován: 08 lis 2021 12:47
Dal "To se mi líbí": 236 krát
Obdržel "To se mi líbí": 201 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Danik23 »

Za me, vcera dobre body ale zapas jako takovy byl spis, jako utkani spodnich celku tabulky,
Camara zahral dobre, urcite patril k lepsim utocnikum, a jsem presvedcenej, ze patri k nasim nejlepsim utocnikum,
jak nekdo zminoval, radsi tady chci videt korena co rozseka hokejku nez nekoho co ma sklopenou hlavou co jen cumi.., (hokejku mu muzou strhnout s platu , ne? :),
nahoru jde kazdym zapasem Rohlik, Pochobratsky taky nepropadl,
kdo se me prilis nelibi je Vala, ten kluk se dle me nikam neposouva, alespon bych cekal, ze prinese nejakou tvrdost a duraz, ale on je dle me, temer vsude pozde, stejne tak nevidim zadny velky prinos Robertsona jako cizince, bohuzel,
Celkem vtipne je halo v novinach kolem Camary, to snad vypada, ze Richard spolupracuje s Marou Prchalem od Burese, a ume odvadi pozornost od ne prilis dobreho herniho projevu a neschopnosti ustalit utoky temer v pulce sezony:) - to byl vtip..
Kazdopadne by to chtelo ustalit sestavu a dat prioritu brankaroj, s kterym chceme jit do PO- za me jednoznancne Frodl, ikdyz nerikam, ze Kloucek je nejak spatny
Forbit
Příspěvky: 89
Registrován: 29 dub 2021 20:26
Dal "To se mi líbí": 25 krát
Obdržel "To se mi líbí": 61 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Forbit »

Nechci jít za každou cenu proti proudu, ale pamatuju si, jak se tady hlásala hesla "nikdo není víc než tým". Nevím přesně, jak se Camara v kabině a na tréninku chová, ale pokud má nějaké nepřijatelné výstupy, tak je za mě naprosto v pořádku, že ho trenér posadí. Pokud by mu mělo všechno projít jenom proto, že je "střelec", tak jaký efekt to bude mít na tréninkovou a hrací morálku zbytku týmu? Chápu, že někteří hokejisté mohou mít komplikované povahy, ale všechno musí být v mezích ..

Na závěr si dovolím ještě jednu kacířskou myšlenku - radši budu fandit týmu, který nebude tolik dominovat, ale bude ctít správné hodnoty a mít dobrou morálku, než mít tým, který sice bude vyhrávat každý zápas, ale bude plný zákeřných magorů (tím neříkám, že zrovna Camara patří do této skupiny) :)
Uživatelský avatar
tau
Příspěvky: 5785
Registrován: 03 srp 2014 14:26
Dal "To se mi líbí": 153 krát
Obdržel "To se mi líbí": 819 krát

Re: Hokej

Příspěvek od tau »

Musím říct, a opravdu beze srandy, že Hrouzkova motivational speech na začátku osmýho dílu je vynikající.....
Propulse
Příspěvky: 6682
Registrován: 28 čer 2016 11:11
Dal "To se mi líbí": 115 krát
Obdržel "To se mi líbí": 655 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Propulse »

stará hokejka píše: 01 pro 2021 09:52 To se ale taky nesmí Camara chovat jak rozmazlenej vztekající se spratek, co není k utišení. To nemůžeš v týmu přehlížet, nebo myslíš že jo?
Dostat přes ruce musel. Až od generála aby to trošku pochopil, na chvíli zas.
To urcite. Pokud se chova jak magor a dela dusno je jakekoli potrestani v poradku. Pak by to taky mohl zacit delat cely tym, o tom zadna. Ma to dve mince. Dostal vystrahu a je na nem, jak to uchopi. Budto mu to secvakne a bude pomahat tymu a chovat se tak, jak ma a nebo bohuzel, na shledanou.
FOGLIK
Příspěvky: 5144
Registrován: 24 zář 2017 21:08
Dal "To se mi líbí": 737 krát
Obdržel "To se mi líbí": 344 krát

Re: Hokej

Příspěvek od FOGLIK »

tau píše: 01 pro 2021 10:45 Musím říct, a opravdu beze srandy, že Hrouzkova motivational speech na začátku osmýho dílu je vynikající.....
Za mě se celá serie povedla. A myslím si, že poukazuje na situaci na svazu :) Na závěr teda zbytečné smíření :)
pepa
Příspěvky: 2046
Registrován: 04 zář 2019 14:40
Dal "To se mi líbí": 410 krát
Obdržel "To se mi líbí": 231 krát

Re: Hokej

Příspěvek od pepa »

FOGLIK píše: 01 pro 2021 10:51 Za mě se celá serie povedla. A myslím si, že poukazuje na situaci na svazu :) Na závěr teda zbytečné smíření :)
Kuva chlapi, já ještě 8. díl neviděl... Žádný odtajňování.. :))
FOGLIK
Příspěvky: 5144
Registrován: 24 zář 2017 21:08
Dal "To se mi líbí": 737 krát
Obdržel "To se mi líbí": 344 krát

Re: Hokej

Příspěvek od FOGLIK »

pepa píše: 01 pro 2021 11:08 Kuva chlapi, já ještě 8. díl neviděl... Žádný odtajňování.. :))
Tak šup šup :)
Uživatelský avatar
tomaso25
Příspěvky: 7658
Registrován: 01 srp 2014 17:51
Dal "To se mi líbí": 111 krát
Obdržel "To se mi líbí": 744 krát

Re: Hokej

Příspěvek od tomaso25 »

Osobně bych byl nejradši, kdyby zavedli informační embargo na téma Camara. Prostě buď spolu pokračujeme, nebo končíme. Nic víc nepotřebuju vědět. Jak si pořeší vzájemnou komunikaci a vůbec pracovní vztahy trenér s hráčem, popřípadě s celou kabinou nebo vedením, je mi úplně šumák. Popravdě mě to spíš otravuje.

Nulový osobní sympatie a vyloženě chladný vztahy měli v historii i mnohem lepší trenéři a hráči ve všech kolektivních sportech, tak to chodí. Ale nebyly sociální sítě, internetový fóra, takže se to třeba méně vědělo.

Camara jistě není miláček trenérů, ale i tak včera odehrál obě přesilovky, který jsme v zápase měli.
lucas003
Příspěvky: 2665
Registrován: 03 bře 2020 14:59
Dal "To se mi líbí": 124 krát
Obdržel "To se mi líbí": 410 krát

Re: Hokej

Příspěvek od lucas003 »

FOGLIK píše: 01 pro 2021 08:20 Tolik oslabení zase nebylo ne?
Hlavně taky nebyly skoro žádné přesilovky, kde by svůj čas navýšil.
FOGLIK
Příspěvky: 5144
Registrován: 24 zář 2017 21:08
Dal "To se mi líbí": 737 krát
Obdržel "To se mi líbí": 344 krát

Re: Hokej

Příspěvek od FOGLIK »

lucas003 píše: 01 pro 2021 11:40 Hlavně taky nebyly skoro žádné přesilovky, kde by svůj čas navýšil.
A ty co měli jak jsem psal si sami zkrátili využitím :) Proto, už rozhodčí raději další nadával :)
speedmetal
Příspěvky: 1171
Registrován: 04 srp 2014 20:34
Bydliště: Nivnice
Obdržel "To se mi líbí": 105 krát
Kontaktovat uživatele:

Re: Hokej

Příspěvek od speedmetal »

Jestli jsme tady probírali včera ty Rosolovy dva miliony tak ve světle toho, že Jirka Veselý bral 3,6 milionu to skoro vypadá, že je chtěl oprávněně. Být Veselým tak ty peníze dám do poslední koruny na charitu.
FOGLIK
Příspěvky: 5144
Registrován: 24 zář 2017 21:08
Dal "To se mi líbí": 737 krát
Obdržel "To se mi líbí": 344 krát

Re: Hokej

Příspěvek od FOGLIK »

speedmetal píše: 01 pro 2021 12:31 Jestli jsme tady probírali včera ty Rosolovy dva miliony tak ve světle toho, že Jirka Veselý bral 3,6 milionu to skoro vypadá, že je chtěl oprávněně. Být Veselým tak ty peníze dám do poslední koruny na charitu.
Takže ono v tom víně ještě něco plavalo :)
monfils88
Příspěvky: 849
Registrován: 20 pro 2015 09:18
Dal "To se mi líbí": 15 krát
Obdržel "To se mi líbí": 22 krát

Re: Hokej

Příspěvek od monfils88 »

Brian Ihnacak skončil na Slovensku
Škoda že není mladší ty jeho ruce by se hodily
PL8
Příspěvky: 2143
Registrován: 17 úno 2017 14:59
Dal "To se mi líbí": 453 krát
Obdržel "To se mi líbí": 234 krát

Re: Hokej

Příspěvek od PL8 »

Trochu mimo: včera jsem koukal na holčičí MS ve florbale a fascinovalo mě, když komentátor (asi Zamazal?) říká: "Centryně......" Tak jsem si říkal - obránkyni ještě zkousnu, ta centryně je ale zoufalá.
Mám dotaz: jak vy byste oslovili dámské křídlo: Křídelkyně nebo Křídelnice nebo třeba Křídlovka?
Uživatelský avatar
Itchy
Příspěvky: 5318
Registrován: 01 bře 2016 22:38
Dal "To se mi líbí": 151 krát
Obdržel "To se mi líbí": 428 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Itchy »

PL8 píše: 01 pro 2021 13:08 Trochu mimo: včera jsem koukal na holčičí MS ve florbale a fascinovalo mě, když komentátor (asi Zamazal?) říká: "Centryně......" Tak jsem si říkal - obránkyni ještě zkousnu, ta centryně je ale zoufalá.
Mám dotaz: jak vy byste oslovili dámské křídlo: Křídelkyně nebo Křídelnice nebo třeba Křídlovka?
taky mně to baví :o))

Lídryně, borkyně, bachyně......
av69
Příspěvky: 2532
Registrován: 26 úno 2016 12:15
Dal "To se mi líbí": 1398 krát
Obdržel "To se mi líbí": 854 krát

Re: Hokej

Příspěvek od av69 »

PL8 píše: 01 pro 2021 13:08 Trochu mimo: včera jsem koukal na holčičí MS ve florbale a fascinovalo mě, když komentátor (asi Zamazal?) říká: "Centryně......" Tak jsem si říkal - obránkyni ještě zkousnu, ta centryně je ale zoufalá.
Mám dotaz: jak vy byste oslovili dámské křídlo: Křídelkyně nebo Křídelnice nebo třeba Křídlovka?
U útočných pozic bych používal mužské tvary. Zatímco brankářka Nováková nebo obránkyně Nováková zní v pohodě, tak křídelnice nebo centryně je šílenost. Centr Nováková nebo levé křídlo Nováková mi zní tak nějak přirozeněji. Michodem další podobně šílené slovo, které se vyskytuje čím dál častěji, je hostka.
speedmetal
Příspěvky: 1171
Registrován: 04 srp 2014 20:34
Bydliště: Nivnice
Obdržel "To se mi líbí": 105 krát
Kontaktovat uživatele:

Re: Hokej

Příspěvek od speedmetal »

Já bych poprosil vysvětlení jiného. Když jely ženy cyklokros tak jela Kateřina Nash a .. Brandová (např.) Čili Češce příjmení nepřechylovali, ale cizinkám ano. Proč? Proč nejela Nashová anebo Brand.
Emil Havránek
Příspěvky: 858
Registrován: 05 kvě 2020 21:29
Obdržel "To se mi líbí": 186 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Emil Havránek »

av69 píše: 01 pro 2021 13:13 U útočných pozic bych používal mužské tvary. Zatímco brankářka Nováková nebo obránkyně Nováková zní v pohodě, tak křídelnice nebo centryně je šílenost. Centr Nováková nebo levé křídlo Nováková mi zní tak nějak přirozeněji. Michodem další podobně šílené slovo, které se vyskytuje čím dál častěji, je hostka.
Pan komentátor má zjevně rád Cimrmana a vše odvozuje od obryně Stáni. Pak může být i centryně.
FOGLIK
Příspěvky: 5144
Registrován: 24 zář 2017 21:08
Dal "To se mi líbí": 737 krát
Obdržel "To se mi líbí": 344 krát

Re: Hokej

Příspěvek od FOGLIK »

av69 píše: 01 pro 2021 13:13 U útočných pozic bych používal mužské tvary. Zatímco brankářka Nováková nebo obránkyně Nováková zní v pohodě, tak křídelnice nebo centryně je šílenost. Centr Nováková nebo levé křídlo Nováková mi zní tak nějak přirozeněji. Michodem další podobně šílené slovo, které se vyskytuje čím dál častěji, je hostka.
Nazval bych to svět se v prdel obrací. Křídlo je normálně rodu středího a nikdo to neřešil. Teď nás ta gendrová vyváženost zabije.
Apropo centryně zní skoro jako němkyně :)
Uživatelský avatar
tomaso25
Příspěvky: 7658
Registrován: 01 srp 2014 17:51
Dal "To se mi líbí": 111 krát
Obdržel "To se mi líbí": 744 krát

Re: Hokej

Příspěvek od tomaso25 »

speedmetal píše: 01 pro 2021 13:30 Já bych poprosil vysvětlení jiného. Když jely ženy cyklokros tak jela Kateřina Nash a .. Brandová (např.) Čili Češce příjmení nepřechylovali, ale cizinkám ano. Proč? Proč nejela Nashová anebo Brand.
Je to bizarní, no. Protože jména cizinek se podle tv pravidel přechylují. Kdežto jména Češek, který se vdají za cizince, ne. V občance mají nepřechýlený příjmení, tak se tím komentátoři samozřejmě řídí.

Jen to upozorňuje na absurditu přechylování cizinek při komentování.
Zamčeno