Hokej - Archiv 18.06.2019 - 12.09.2022

Diskutujte o zápasech, hráčích, o všem co se týká hokeje.

Moderátoři: Grimley, digitalmouse

Zamčeno
Uživatelský avatar
woe
Příspěvky: 6148
Registrován: 01 srp 2014 21:46
Bydliště: Pardubice
Dal "To se mi líbí": 104 krát
Obdržel "To se mi líbí": 317 krát

Re: Hokej

Příspěvek od woe »

Tak člověk musí trochu závidět, letos třeba Chicagu, Detroitu...a dalším, letos nemají výsledky, ale třeba takový Detroit zcela veřejně prezentuje svoji snahu vybudovat postupně nový, silný tým, horizont několik let, lidí jim chodí relativně dost...teda, v kontextu, průměr mají něco kolem patnácti tisíc a město má necelých sedmset tisíc obyvatel....tj asi 7-8x víc, než Pardubice ...a kolik lidí chodí u nás :]
Oni nemusí řešit pád, konec zdrojů, fans, sponzorů...mají čas se zvednout
U nás se lidem před očima kmitá tzv sportovní cestou. Pecka :]
Tesla
Stars
Příspěvky: 6755
Registrován: 27 zář 2017 15:55
Dal "To se mi líbí": 926 krát
Obdržel "To se mi líbí": 638 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Stars »

Horký, 2 lajna s Plekancem a Vincouerem
PL8
Příspěvky: 2156
Registrován: 17 úno 2017 14:59
Dal "To se mi líbí": 481 krát
Obdržel "To se mi líbí": 243 krát

Re: Hokej

Příspěvek od PL8 »

Jeden z důvodů, proč ligu zavřít. Titulek na <iDnes> před chvílí:

<Dycky Gott i Most, Milion chvilek, hokej. Co Češi letos nejvíc googlovali>

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/goog ... domaci_lre

A ještě jedna poznámka ke komentu ad) Woe
A to jím zmíněný Detroit jde jako město sešupem dolů (některé čtvrti doslova mrtvé)... A hokej?
Uživatelský avatar
tomaso25
Příspěvky: 7705
Registrován: 01 srp 2014 17:51
Dal "To se mi líbí": 114 krát
Obdržel "To se mi líbí": 779 krát

Re: Hokej

Příspěvek od tomaso25 »

Já teda nějakou hysterii nezaznamenal, pár expresivních výrazů jo. Ale asi si každej vykládá hysterii jinak.

Tři kluby se ve svých prohlášeních ohradily proti záměru uzavírat soutěž v jejím průběhu (což u veřejnosti kladný body hokeji fakt nepřinese...) a vzneslo se pár otázek, na který nikdo zatím neodpověděl. Nejvíc konkrétní byl Jágr, ale i on nijak konkrétně o modelu soutěže nemluvil, nepletu-li se.

Spoustu výtek osobně vůbec nepovažuju za hysterický.

a) viditelně absolutně chybí nějaký otevřený jednání. Několik klubů si nejspíš něco pytlíkuje a část klubů, který hrajou tu samou soutěž, k jednáním není přizvána. Už to je pro mě totálně nedůvěryhodnej způsob jednání. Takový klasický šití horkou jehlou, kdy za vzletnými frázemi o všeobecným prospěchu akce smrdí hořící koudel u prdele, přičemž zrovna u soutoku Labe a Chrudimky už plameny dost nepříjemně pálí...

b) způsob uzavření, nastavení licenčních podmínek. Veřejnost (a zdá se, že nejen ona) o tom prakticky nic neví a nikdo z těch, kteří akci připravují, nic konkrétního nevysvětlili. Takže je připravenej promyšlenej koncept? Pokud ano, kdy bude prezentován? Možná by tak reakce nebyly tak odmítavý... Nebo se jen ve spěchu shora zavře soutěž, vše další se bude tradičně řešit za pochodu a dřív nebo později se dostaneme k tomu, že jen uzavření soutěže není tak samospásný, jak jsme si malovali? V Sportu pustili anonymní informaci, že se liga postupně rozšíří na 16 týmů a pak se to zase vrátí na 14. Upřímně, to na mě (a nejen na mě, co tak čtu) dělá pochybnej dojem.

c) existují nějaký analýzy kladů a záporů? Proběhne nad těmito analýzami a celkovými parametry novýho modelu nějaká transparentní diskuze? Těch otázek není málo. Jistě, o peníze jde vždy až v první řadě. Ale to je furt jen část problematiky. Mě třeba zajímá, jak by takovej krok ovlivnil kvalitu soutěže a jednotlivých zápasů. Ono obava, že pokud teď nějaká většina schválí zavření soutěže už teď v lednu s okamžitou platností, tak tři kluby na ocasu sezonu doslova dokloužou a dražší hráče nabídnou všude možně, zase není tak neopodstatněná. Navíc se do budoucna může opakovat každoročně, pokud se s uzavřením soutěže nezmění podmínky. Budou chtít lidi chodit na zápasy v soutěži, kde části klubů, který nebudou mít kvality a schopnosti hrát o titul nebo aspoň o střed tabulky, od listopadu o nic nepůjde? Že v NHL kluby uvažují v dlouholetým horizontu, i za cenu obětování sezony nebo dvou, je krásný. Ale lze něco podobnýho očekávat tady? Jsou takhle kluby obecně připraveny/ochotny fungovat? Je na to připravenej běžnej divák?

Závěrem jen hypotetická možnost. 1. ledna se s okamžitou platností zruší sestup. Bude pak mít vůbec smysl chodit na zápasy Pardubic? Teď, sice dost neúspěšně a celkově tristně, ale furt o něco hrají. I proto tam část z nás furt leze na tribunu. Ale pak?

PL8
Příspěvky: 2156
Registrován: 17 úno 2017 14:59
Dal "To se mi líbí": 481 krát
Obdržel "To se mi líbí": 243 krát

Re: Hokej

Příspěvek od PL8 »

tomaso25 píše:Já teda nějakou hysterii nezaznamenal, pár expresivních výrazů jo. Ale asi si každej vykládá hysterii jinak.
Tři kluby se ve svých prohlášeních ohradily proti záměru uzavírat soutěž v jejím průběhu (což u veřejnosti kladný body hokeji fakt nepřinese...) a vzneslo se pár otázek, na který nikdo zatím neodpověděl. Nejvíc konkrétní byl Jágr, ale i on nijak konkrétně o modelu soutěže nemluvil, nepletu-li se. Spoustu výtek osobně vůbec nepovažuju za hysterický...
Nemám sebemenší problém se souhlasem <tomasa25>
Ale na druhou stranu chci vidět realizační tým Pardubic v jiné roli, než v té, která se popisuje výše: že se na to ty "zachráněné týmy" vykašlou, že rozprodají dražší hráče a sezónu dokloužou.
Nevím proč, pořád si myslím, že hokej dělají, protože je baví. Pokud se v lednu (v únoru) dozvědí, že se letos nepadá, nevidím důvod, proč tu sezónu nedohrát aktivně, ba atraktivně. Přeházet lajny, vytáhnout nějaké jiné juniory (mám na mysli i dorostence), začít hrát ihned útočný hokej plný bruslení. Učit hráče hrát ve dvojicích, spolupracovat, vědet o sobě a jako hlavní cíl: neustále ohrožovat branku soupeře. Proč bychom neměli vídat výsledky 8:6, 9:5, 7:6...atd? Vadilo by vám to? Mně rozhodně ne. Já bych rád viděl život, chaos, agresi.
V NBA bez problémů skončí utkání 116:112. Nikde jsem nečetl kritiku, že vítězové dostali příliš mnoho košů, že by bylo potřeba víc na trénincích pilovat obranu... Znáte přece tyhle a jiné podobné kecy z hokejové teorie - třeba tenhle kec: Utkání bylo určitě zajímavé pro diváky, protože padlo hodně branek, ale trenéři byli nespokojení, protože jejich týmy hodně branek inkasovali...
V NBA se chodí na trojky, na smeče, na chytré přihrávky a na vítězství. Jakékoliv. Ne na obranu.
Proč by takový neměl být hokej?
Ať se hráči naučí prodávat sami sebe. Věříte v obrovskou týmovou hodnotu Satoranského, když v utkání dá 7 - 8 bodů (doskoky a přihrávky pro tento příklad nepočítám)? Já ne. Ačkoli ho velmi uznávám, ale na roli opravdu důležitého hráče v týmu si musí zatím počkat (ale jde nahoru, to vnímám a je určitě nejlepším basketbalistou našich novodobých basketbalových dějin). Hranice důležitosti bude někde kolem 20 bodů v utkání (odhaduji). Stabilně a opakovaně a pravidelně...
Takže nevidím důvod, proč by sezóna 2019-2020 v hokeji měla skončit nezáživně, když se liga třeba v lednu uzavře...
Sweník
Příspěvky: 13980
Registrován: 01 srp 2014 14:42
Dal "To se mi líbí": 1148 krát
Obdržel "To se mi líbí": 1122 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Sweník »

Za hysterii nepovažuji názory lidí, ale spíš to, že nám média nepředkládají nic jiného. Dnes zase sparťanský tábor, včera pro změnu někdo z Liberce a takhle se to střídá už asi týden. Jiné názory se člověk prakticky nedočte..

Osobně si myslím, že kluby to ještě nemají zdaleka dotažené, takže těžko mohou být nějak konkrétní. Mají asi nějakou vizi, to nastínil vlastně jen Jágr a to ještě v placené části rozhovoru, jinak se mele kolem dokola furt to samé. Během pár dní čekám ještě rozhovor se Zárubou a další výhrůžky..

Kolega FK mi jinými slovy napsal, že jsem vlastně pokrytec. Ale není to tak. Já klidně přiznám, že pokud se má soutěž uzavírat, bylo by pro nás fajn, aby se vše stihlo již v této sezoně. Protože stejně jako mnozí ostatní žádnou spásu a očistu klubu v sestupu nevidím.

A takové ty kecy, že tam patříme? Proč jako? Kvůli bandě idiotů ve vedení, které si tam žádný fanoušek již několik let nepřeje? Pro mne je rozhodující zájem o hokej a ten v Pardubicích stále je. Kdo by sestup nejvíce odskákal? Vy si snad někdo myslíte, že Charvát se Salfickým? Možná by se chvíli nemohli veřejně tolik vystavovat, ale oni mají teflonové ksichty a hroší kůži. Oni se z toho nějak vykecají a časem se vše srovná. Takže kdo sestup nejvíc odnese? Ano, správně, obyčejný fanoušek. Lidé, kterým na klubu záleží a chodí na něj třeba už desítky let, v časech dobrých i zlých, dědí se to u nich z generace na generaci..

Všichni tihle mizerové a diletanti z vedení klub opustí, ale jde hlavně o to, aby byl stále extraligový. Aby měl šanci přežít. To by si snad pardubický fanoušek zasloužil, ne? Chápu vztek mnohých, sám to taky už někdy nedávám a říkám si, že je mi klub vlastně u zadku. Jenže není, je to pouze jistý způsob sebeobrany, který někdy funguje a jindy ne.. Ano, hokej je pouze sport, člověk má jistě spoustu příjemnějších starostí, koníčků a zálib. Ale zároveň i spoustu skvělých zážitků spojených s hokejem, to z hlavy nejde jen tak vymazat..

Zkrátka očekával bych, že bude probíhat nějaká diskuze, že se nad tím bude přemýšlet a bude se psát o kladech i záporech. A ne, že média rozpoutají téměř hotové inferno a poštvou masy proti jedincům, kteří chtějí nějakou změnu a hlavně kteří to pro ty masy lidí z větší části financují..
Propulse
Příspěvky: 6703
Registrován: 28 čer 2016 11:11
Dal "To se mi líbí": 116 krát
Obdržel "To se mi líbí": 664 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Propulse »

Svacina by mel dnes hrat v prvnim utoku..
Stars
Příspěvky: 6755
Registrován: 27 zář 2017 15:55
Dal "To se mi líbí": 926 krát
Obdržel "To se mi líbí": 638 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Stars »

Propulse píše:Svacina by mel dnes hrat v prvnim utoku..
jenyš nehraje....podle livesportu
Propulse
Příspěvky: 6703
Registrován: 28 čer 2016 11:11
Dal "To se mi líbí": 116 krát
Obdržel "To se mi líbí": 664 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Propulse »

Radost koukat na Zlin jak se zvednul a dostali se tam kde ted jsou a play off si uhraji. Tohle jsem ocekaval po kazde repre prestavky od nas. Bohuzel. A to si nemyslim, ze by Zlin mel lepsi tym nez my..
Stars
Příspěvky: 6755
Registrován: 27 zář 2017 15:55
Dal "To se mi líbí": 926 krát
Obdržel "To se mi líbí": 638 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Stars »

Propulse píše:Radost koukat na Zlin jak se zvednul a dostali se tam kde ted jsou a play off si uhraji. Tohle jsem ocekaval po kazde repre prestavky od nas. Bohuzel. A to si nemyslim, ze by Zlin mel lepsi tym nez my..
mají, my máme 2 lajny, který na extraligu nemají, bez Bobbyho jsme ještě víc v prdeli, to je vidět na Tyborovi, ten sám nic nevymyslí, nahraj a já vystřelím
Georgre
Příspěvky: 4933
Registrován: 31 črc 2017 23:02
Dal "To se mi líbí": 107 krát
Obdržel "To se mi líbí": 236 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Georgre »

Stars píše: mají, my máme 2 lajny, který na extraligu nemají, bez Bobbyho jsme ještě víc v prdeli, to je vidět na Tyborovi, ten sám nic nevymyslí, nahraj a já vystřelím
Dovolím si oponovat, chtěl bych vidět tu hiterii u nás, kdyby v první lajně hral Kubiš - Fort - Ondracek, máme rozhodně papírově lepší tým, než Zlín, jen u nás je prohnilého jinde...první lajna Zlina by vsude v Brne, Trinci byla 3-4 lajna...a ostatní jakby smet, jen Pochobradsky nemá na extraligu, možná Matýs, jinak my chceš říct, že Kindl, Harju, Vlach, Látal, Kusý nemají na extraligu? Moc silná slova kolego...a to že se zraní Boby bohužel se stane, k hokeji to patří, že jsme bez něj v hají, to víme....s ním, když první lajna zabere, můžem s ní porazit každého
Už se těším na play off, bude to dobré, dobré... :party: :party: :rock: :rock: :rock:
JirkaPCE
Příspěvky: 3599
Registrován: 01 srp 2014 22:32
Dal "To se mi líbí": 95 krát
Obdržel "To se mi líbí": 442 krát

Re: Hokej

Příspěvek od JirkaPCE »

Stars píše: mají, my máme 2 lajny, který na extraligu nemají, bez Bobbyho jsme ještě víc v prdeli, to je vidět na Tyborovi, ten sám nic nevymyslí, nahraj a já vystřelím
Zase bych až tak skeptický nebyl. Máme patrně nejslabší čtvrtou lajnu v extralize, ale dnes ty první tři extraligové jsou.
Propulse
Příspěvky: 6703
Registrován: 28 čer 2016 11:11
Dal "To se mi líbí": 116 krát
Obdržel "To se mi líbí": 664 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Propulse »

Georgre píše: Dovolím si oponovat, chtěl bych vidět tu hiterii u nás, kdyby v první lajně hral Kubiš - Fort - Ondracek, máme rozhodně papírově lepší tým, než Zlín, jen u nás je prohnilého jinde...první lajna Zlina by vsude v Brne, Trinci byla 3-4 lajna...a ostatní jakby smet, jen Pochobradsky nemá na extraligu, možná Matýs, jinak my chceš říct, že Kindl, Harju, Vlach, Látal, Kusý nemají na extraligu? Moc silná slova kolego...a to že se zraní Boby bohužel se stane, k hokeji to patří, že jsme bez něj v hají, to víme....s ním, když první lajna zabere, můžem s ní porazit každého
Prave takhle jsem to myslel i ja. Tam to bude spis o tom, ze ten tym maka, bojuje a dokaze vyhrat venku, porazit ty tymy kolem sebe ( my ) a plno dalsich veci. Nerozhodne zapasy preklopit na svoji stranu a promenovat sance. Ale nejvetsi rozdil bude asi v te bojovnosti. Tam to maji postavene na tymovym vykonu..
Georgre
Příspěvky: 4933
Registrován: 31 črc 2017 23:02
Dal "To se mi líbí": 107 krát
Obdržel "To se mi líbí": 236 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Georgre »

Propulse píše: Prave takhle jsem to myslel i ja. Tam to bude spis o tom, ze ten tym maka, bojuje a dokaze vyhrat venku, porazit ty tymy kolem sebe ( my ) a plno dalsich veci. Nerozhodne zapasy preklopit na svoji stranu a promenovat sance. Ale nejvetsi rozdil bude asi v te bojovnosti. Tam to maji postavene na tymovym vykonu..
Přesně jak říkáš, a oni i když jsou poslední, třeba mají vždy i 4-5 bodový rozdíl od předposledního nějakou záhadou a asi dobrou partou v kabině, to vždy vytáhnout, a v půlce soutěže jsou postrach extraligy, a jestli se dostanou do play off, jako že ano, tak bych proti nim být soupeř nechtěl hrát, ale už to nebude náhoda, poslední sezony jsou vždy na začátku poslední a v listopadu, či prosinci to vždy vytáhnou...těžko říct, proč to prostě nejde nám, stojím si za tím, že tým máme papírově srovnatelný s Kladnem, Vítkovicema, Olomoucí, Litvínovem a právě Zlínem, takže cca na 8-10. místo prostě, tak to papírově je...dnes vyhrajeme....už to prostě citím. Svačina 2 góly
Už se těším na play off, bude to dobré, dobré... :party: :party: :rock: :rock: :rock:
frysta
Příspěvky: 3472
Registrován: 09 srp 2017 15:49
Dal "To se mi líbí": 55 krát
Obdržel "To se mi líbí": 293 krát

Re: Hokej

Příspěvek od frysta »

Papírově. Papírově máme dokonce repre beka. :) Když nemáš schopné lodivody, můžeš se papírovými předpoklady leda tak nechat vyfotit. Kádr potenciál rozhodně nemá špatný, ale dokážete někdo popsat styl, který se tu hraje? Jsme brejkovy tým, buldoci obranáři, ofenzívně ladění nebo co vlastně jsme? Nějak mě nic konkrétního nenapadá.
FrantaKocourek
Příspěvky: 1253
Registrován: 01 pro 2018 19:25

Re: Hokej

Příspěvek od FrantaKocourek »

Tak a hotovo, mladaci budou hrát o udržení...tak to je docela solidní sprcha po zápase s Ruskem....

Varaďa jako trenér dvacítky byl marnej už vloni kdy měl hodně kvalitní a zkušený tým...letos to je potvrzuje...ten zápas s Ruskem byla prostě jen velká klika
Naposledy upravil(a) FrantaKocourek dne 28 pro 2019 17:13, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
jimmypop
Příspěvky: 8628
Registrován: 03 srp 2014 18:11
Dal "To se mi líbí": 512 krát
Obdržel "To se mi líbí": 1214 krát

Re: RE: Re: Hokej

Příspěvek od jimmypop »

FrantaKocourek píše:Tak a hotovo, mladaci budou hrát o udržení...tak to je docela solidní sprcha po zápase s Ruskem....
Tam to holt byla haluz + podceneni od Rusa. Uz zaostavame i za Nemcema
FrantaKocourek
Příspěvky: 1253
Registrován: 01 pro 2018 19:25

Re: Hokej

Příspěvek od FrantaKocourek »

Jimmypop

Jo jo, už jsem ten svůj příspěvek taky doplnil přesně o to co píšeš
Propulse
Příspěvky: 6703
Registrován: 28 čer 2016 11:11
Dal "To se mi líbí": 116 krát
Obdržel "To se mi líbí": 664 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Propulse »

Nemci cely zapas lepsi a to maji vcerejsi zapas v nohach. Jejich individuality jsou o level vys nez nase konkretne prvni dve lajny.
Narozdil od nasich jako Pekar, Teply, Jenik na ktere se zrejme vsazelo jejich tahouni hraji dospele souteze a i tam se vyrazne prosazuji.
Bokk druha sezona ve Svedsku kde se v loni ukazal 26 body. Reichel letos v Berline 24 zapasu 15 bodu a takhle by clovek mohl pokracovat. Pak nejakych 60 bodu v juniorce neni moc extra meritko.. Muj nazor..
Stingy
Příspěvky: 176
Registrován: 20 lis 2019 11:00
Dal "To se mi líbí": 214 krát
Obdržel "To se mi líbí": 48 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Stingy »

Eklund super návrat :clap:
Stars
Příspěvky: 6755
Registrován: 27 zář 2017 15:55
Dal "To se mi líbí": 926 krát
Obdržel "To se mi líbí": 638 krát

Re: Hokej

Příspěvek od Stars »

aha eklund boha
vh9913
Příspěvky: 404
Registrován: 05 kvě 2019 18:02
Dal "To se mi líbí": 1 krát
Obdržel "To se mi líbí": 32 krát

Re: Hokej

Příspěvek od vh9913 »

To je náš parádní důraz...Eklund i Kolář..
FrantaKocourek
Příspěvky: 1253
Registrován: 01 pro 2018 19:25

Re: Hokej

Příspěvek od FrantaKocourek »

Každopádně ty rozhodčí z toho dělají neskutečnou bramboračku, to je šílený
Uživatelský avatar
jimmypop
Příspěvky: 8628
Registrován: 03 srp 2014 18:11
Dal "To se mi líbí": 512 krát
Obdržel "To se mi líbí": 1214 krát

Re: Hokej

Příspěvek od jimmypop »

Eklund je porad v Acku? WTF
Uživatelský avatar
jimmypop
Příspěvky: 8628
Registrován: 03 srp 2014 18:11
Dal "To se mi líbí": 512 krát
Obdržel "To se mi líbí": 1214 krát

Re: Hokej

Příspěvek od jimmypop »

Robik uz to koucuje za Varadu :))
Zamčeno